MAZDA 6 GH, 2.5 benzyna, 2008 (otoMoto C32399161) 41,900zl, Siedlce
Strona 1 z 1
Proszeo opinie o tym aucie, ktos juz ja widzial i wyrobil sobie wlasne zdanie? Sprzedawca twierdzi, ze sprowadzajac ja nie placil akcyzy, bo sprowadzil ja jako rozbita i pokazal mi zdjecia. Poprzedni wlasciciel nie wychamowal i wjechal pod naczepe TIRa, auto ogolnie mialo zgieta maske i zlamany zderzak, zderzak zostal sklejony i polakierowany, maska wymieniona na fabrycznie nowa, szczerze, szukam takiego wlasnie auta, ale nie wiem co o tym myslec.

skills don't go hand in hand with money
- Od: 17 lis 2011, 11:10
- Auto: była:Mazda 6 kombi FL, 2005/06r, 2.0 147KM benzyna
Jest:Mazda 6 GH kombi, 2008, 2.5 170KM Top
k-lukas napisał(a):sprowadzajac ja nie placil akcyzy
Zawsze się płaci akcyzę, nawet za rozbite auto. Akcyzy się nie płaci za samochody sprowadzone jako ciężarowe.
Dopisano Pn, 10 mar 2014, 12:24:
k-lukas napisał(a):sprowadzajac ja nie placil akcyzy
Zawsze się płaci akcyzę, nawet za rozbite auto. Akcyzy się nie płaci za samochody sprowadzone jako ciężarowe.
Przyznaje sie, ze nie orientuje sie jak to jest z ta akcyza, ale sprzedawca uzyl tego argumentu jako potwierdzenie faktu, iz auto sprzedaje ponizej ceny rynkowej (wg. niego). Czekam na opinie odnosnie samego auta.
akcyzy nie zapłacił bo pewnie potencjalnego kupca chce wpisać w umowę a siebie pominąć. Jeżeli auto wprowadza na rynek Polski musi opłacić akcyzę przed dalsza jego sprzedażą jest importerem i ma taki obowiązek.
Ok, z tego co zrozumialem, tak by bylo przy sprzedazy na umowe kupna-sprzedazy, ale w przypadku jak sprzedawca wystawia fakture Vat marza, to tez istnieje takie niebezpieczenstwo? Sprzedawca twierdzi, ze auto jest po oplatach, czyli teoretycznie akcyza powinna byc juz oplacona, a mnie by czekal Urzad Komunikacji...
Nawet nie wiesz jakie niebezpieczeństwa na ciebie czekają
Od:
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... _auta.html
Do:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/auto-z- ... etto/phbf5
Od:
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly ... _auta.html
Do:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/auto-z- ... etto/phbf5
Faktycznie, troche jest tych niebezpieczenstw, jadnakze sprawdzilem auto w autoryzowanym serwisie oraz na zwyklej stacji diagnostycznej, dodatkowo na policji pod katem zgloszenia o kradziezy i nabylem nowa Madzie droga kupna
Dziekuje za przedstawienie mi wszystkich rad, linkow do materialow itd.
Teraz pozostaje mi "nauczyc sie" nowego auta
Dopisano 12 mar 2014, 12:37:
Faktycznie, troche jest tych niebezpieczenstw, jadnakze sprawdzilem auto w autoryzowanym serwisie oraz na zwyklej stacji diagnostycznej, dodatkowo na policji pod katem zgloszenia o kradziezy i nabylem nowa Madzie droga kupna
Dopisano 12 mar 2014, 12:37:
Strona 1 z 1