Mazda 3 BL 1.6 benzyna 2011, (otomoto: C30726781), 40500zł, Częstochowa

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez pucz » 10 lut 2014, 15:04

Cześć,
Szukam Mazdy 3 i znalazłem ofertę z Częstochowy z komisu
F.H. GEORGE – AUTO KOMIS RAKOWSKI
42-280 Częstochowa woj. śląskie
Dźbowska 66

Dzwoniłem do nich, ale nie chcą podać VIN przez telefon. Słyszałem też słabe opinie o tym komisie i zastanawiam się czy jest w ogóle sens jechać do nich.
Czy ktoś z szanownych kolegów oglądał tą Mazdę, albo wie coś na temat tego auta?

Link do oferty:
http://otomoto.pl/mazda-3-1-6-sport-1wl-35tys-serw-ideal-C30726781.html
Początkujący

Od: 5 lut 2014, 01:32
Auto: M3 z 2010, 1,6 benzyna, 5D

Postprzez Marianek » 10 lut 2014, 15:55

Mocna oferta:
Kod: Zaznacz cały
-Niniejsze ogłoszenie jest informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego.
-Opisy pochodzą z samochodów po ich oględzinach i mimo staranności przy ich dodawaniu mogą zawierać błędy. Opisy oraz zdjęcia nie są więc podstawą do roszczeń wobec Auto Komisu. Jeśli zauważysz błąd w opisie prosimy o kontakt.Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia,za co przepraszamy.

ZAPIS TEN ZOSTAŁ ZAWARTY ZE WZGĘDU NA MOŻLIWOŚĆ DROBNYCH, LUDZKICH POMYŁEK. JEŻELI ZAUWAŻYSZ NIEŚCISŁOŚĆ – NAPISZ DO NAS, A NIEZWŁOCZNIE JĄ WYJAŚNIMY
PROSIMY O POTWIERDZENIE TELEFONICZNIE WYPOSAŻENIA ORAZ STANU AUTA !!!

Nie trzeba mówić co to znaczy. Radze porównać najpierw ceny w Niemczech tego auta, dodać marże (5000-6000 to min przy tego typu autach i inwestycji pieniędzy) koszt sprowadzenia. Na zachodzie jestem jeszcze w stanie zrozumieć, ale w Polsce jak handlarz nie chce podać nr vin to dobrze wie ze coś można znaleźć w bazach.
http://fahrzeuge.autoscout24.de/?atype= ... sort=price

Na moje ok, zniknął gdzieś podatek VAT.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez maverickatowice » 10 lut 2014, 17:05

Vat nie Vat nie ma VINu nie ma sensu. Też kiedys mnie tak jeden naciągnął na przyjazd – nie poda przez telefon, podczas oględzin jak najbardziej można sobie spisac – o Lagunke wtedy chodziło a że miałem znajomego w serwisie, akurat był w pracy to kwestia telefonu. Nie miałem daleko to pojechałem (jakieś 40km w jedną strone). Miała mieć 180000 a miała 260000. Gościu nawet zdziwionego nie udawał – liczył na to że nie sprawdzę...
Forumowicz

Od: 21 lis 2012, 16:27
Auto: Lancer 1.6 aut

Postprzez mysiak » 11 lut 2014, 23:33

Za taką kwotę to ...mógłbym pomyśleć o sprzedaży swojej. Ta jest warta więcej. Więc gdzieś coś z ni nie halo, albo jakiś inny finansowy przekręt
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
Forumowicz

Od: 11 wrz 2010, 21:02
Auto: Outlander