Mazda3 BK, 1.6 Diesel 2005r (otomoto C31602791), 16900zł Limanowa

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez rafalx89 » 22 sty 2014, 10:43

Witam,
Przymierzam się do kupna mojego pierwszego (w życiu) samochodu i chciałbym żeby to była Mazda 3. Od razu zaznaczam, że jestem zielony (no może nie do końca) w temacie kupna samochodu dlatego chciałbym prosić was o opinie na temat poniższej oferty.

http://otomoto.pl/mazda-3-sprowadzona-o ... 02791.html

Co do samego auta (ze zdjęć wygląda pięknie) zastanawia mnie przebieg – ciężko mi uwierzyć że za taką cene przebieg wynosi tylko 160000km zwłaszcza, że pedały na zdjęciach wyglądają na wytarte – no chyba że mam tylko takie wrażenie, nie widzę też jakichś różnic w odległościach pomiędzy kołami a nadkolami. Więcej nie potrafię stwierdzić oprócz tego że auto wygląda pięknie. Proszę was forumowicze o szczere opinie odnośnie tej oferty oraz czy warto wybierać się oglądnąć to auto osobiście a jeśli tak to na co zwracać uwagę przy "oględzinach".

Dodatkowo chce nadmienić że szukam Mazdy 3, 1.6 diesel/benzyna (tylko sedan) do ceny max 20000 zł w okolicach do 100 km od Krakowa lub do 100 km od Rzeszowa.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Rafał.

P.S. To jest mój pierwszy post i mam nadzieje że dodałem go zgodnie z regulaminem :)
Ostatnio edytowano 22 sty 2014, 22:31 przez Speed, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawa tematu
rafalx89

Postprzez maverickatowice » 22 sty 2014, 18:26

Hej,
ja bym na Twoim miejscu celował jednak w benzynke niż w diesla. W benzynie tak naprawde nie ma sie co zepsuć, silnik 1.6 ma opinie niesłychanie trwałej i bezawaryjnej jednostki. Z dieslem to jednak różnie bywa a ewentualne naprawy sa kosztowne... Co do tego konkretnego egzemplarza, załatw Vin bez tego ani rusz. Wydaje mi sie że wersja na Danie, po Vinie bedzie można stwierdzic. Poza tym sedanów jest naprawdę niewiele w porównaniu z hatchbackiem – i ich ceny przez tą małą podaż na rynku wtórnym są jednak wyższe. Ta cena jest dość atrakcyjna...
Forumowicz

Od: 21 lis 2012, 16:27
Auto: Lancer 1.6 aut