Witam.Dokładnie miesiąc temu bo 31-01-2013 stałem się szczęśliwym posiadaczem upragnionej M6 2,0 141 KM Exclusive z końca 2004 roku.A to wszystko zasługa nieocenionego w swych działaniach Krystiana vel
blacky24 
którego serdecznie pozdrawiam!!!Ale może od początku.
Autka zacząlem poszukiwać około września/października 2012 roku na własną rękę.Jak się później okazało nie było to dobre posunięcie z mojej strony.Cóż tu powiedzieć,na naszym rodzimym rynku to te wszystkie okazje po 15-16 tys to nic innego jak bezwypadkowe igły(nic nie stuka nic nie puka)

czyli wieli szrot z lewej stony naszego kraju patrząc na mapę!!!Na całe szczęście znalazłem to forum

i zaczeło się.Skontaktowałem się chyba z wszystkimi panami którzy oferują swoje usługi w pomocy i sprowadzeniu dobrego auta z zachodniej europy.Niestety ale nie jest tak różowo jak się opisuje tu na forum.Nie czesto brak kontaktu,albo pan w weekend nie pracuje,auto zaoferowane to szrot który stoi na niemieckich portalach od kilku miesięcy itp itd.Podejrzewam że kwota(25tys) którą dysponowałem dla niektórych była za niska żeby sobie zawracać sobie głowę.Ale to tylko taka moja teoria.Jednak odezwał się do mnie wyżej wspomniany Krystian vel
blacky24 i tu chwała dla niego za cierpliwość i wyrozumiałość dla mnie za moje marudzenie.Ciągły kontakt,wymiana e-maili,telefony...Profesjonalizm w każdym calu!!!W końcu zdecydowałem się na auto które stało w Lipsku ale nie było ono jakimś 100% pewniakiem oraz mieliśmy kilka rezerwowych aut w Erfurcie.Szybka decyzja jedziemy.Pozostało tylko zamówić tablice,które pożniej odebraliśmy na granicy.Ja mieszkam na blisko Kołobrzegu a
blacky24 w pobliżu Katowic.Więc pozostało kupno biletu na PKP i wyjazd.Jechałem w dzień ale obawa była,tyle kasy,a wiadomo co się dzieje w pociągach....Spotkaliśmy na dworcu w Katowicach.Okazało się że
blacky24 przygotował jeszcze około 10 innych ofert w okolicy 50 kilometrów,żeby wyjazd nie był bezowocny.Nocna jazda do Niemiec,2 godzinna przerwa na kimanko w Niemczech na tankstelle i znowu jazda.Pod komisem byliśmy przed 8 rano a otwarcie o 9.Niestety ale pracownicy którzy się takm kręcili nie chcieli otworzyć komisu.W tym momencie Krystian powiedział że ma rezerwową M6 kilka kilometrów dalej.Niestety a może stety ale na miejscu tej maździorki nie było.Jadąc tam po tą madzię której nie było mijaliśmy autoryzowany salon Mazdy.
blacky24 powiedział że warto zajechac i się rozejrzeć.I jak się okazało takm znalazłem swoją PEREŁKĘ

W salonie poczęstowano nas kawką i Krystian dostał oświecenia że kiedyś już kupował w tym salonie.Zapytał się o jednego z pracowników i okazało się za za 15 minut bedzie w pracy.Niestety ale cena która widniała okazała się poza moim budżetem.
blacky24 cały czas powtarzał żebym się na razie ceną nie przejmował bo jesteśmy dopiero przed negocjacjami.Ja przeliczyłem swoje pieniążki i na dobrą sprawę na oparach bym jakos doleciał do domu

.I tu
blacky24 wkroczył do akcji.Sprawdzenie grubości lakieru miernikiem,silnik,oprzyrządowanie,każdy cal samochodu,jeszcze jazda próbna i moja decyzaja nie mogła być inna jak TAK,ale żeby się tak nie podpalać pojechaliśmy zobaczyć to auto które miało byc pierwsze do obejrzenia.To jednak auto okazało się kompletną porażką.
blacky24 z dużej odległości stwierdził ze było malowane dach,maska-czujnik tylko to potwierdził.W takim razie wracamy do salonu Mazdy.Tam ciężkie negocjacje i cena zmalała o kilka setek euro.Decyzja nie mogła byc inna jak BIORĘ!!Auto kupione przez wcześniejszego właściciela w tym salonie, w tym samym serwisowane i 2 dni wcześniej(jeszcze brudna ,nie przygotowana do sprzedaży) oddane i wzięta nowa M6 a ta zostawionna w rozliczeniu.Przebieg orginalny 92 tys,przy 86 tys ostatni serwis.Oczywiście autko bezwypadkowe!!!!.Autko piękne.Jeszcze tylko rozliczenie z Krystianem i walę do domu.Droga powrotna to istna przyjemnośc z jazdy.W trasie oczywiście cały czas kontakt z
blacky24 przez telefon.Po powrocie do domu uśmiech i zadowolenie żony bezcenny!!!Jeśli chodzi o kontakt to do tej pory Krystian co jakiś czas pisze do mnie jak się autko sprawuje.A teraz podsumowanie.

Jeśli nie boisz się ryzyka,chcesz mieć co wsponinać do końca życia,zobaczyć jak sie jeździ po SUPER drogach to polecam wyjazd z Krystianem vel
blacky24 a bedziesz miał co wspomnać do poźnej starości!!Z całego serca polecam tylko i wyłącznie Krystiana vel
blacky24

P.S.Krystian zapraszam latem z całą rodziną nad morze.A my oczywiście wyskoczymy na dorsza!!!