VIN – dowiedz się więcej o swoim samochodzie (vide pierwszy post).
MisialoBJ napisał(a):bieski wielkie dzięki za pomoc!
Samodzielność = 0 ?
Na pierwszej stronie tematu masz linki. Lenistwo to brzydka wada ...
seba1977 napisał(a):czy mi ktoś rozkoduje vin JMZGY19R2011869
jak wyżej, nawet post wcześniej był link ...
The Love Is Back...
http://forum.mitsumaniaki.pl
http://forum.mitsumaniaki.pl
- Od: 2 kwi 2005, 18:16
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 CITD 136 kucy 2004 rok .
Witam,
wypróbowałem wszystkie linki, jakie znalazłem na tej stronie i nie udało mi się uzyskać informacji na temat historii samochodów- chodzi o przebieg przy serwisowaniu, usterki, wymiany.
Chodzi o dwa auta: JMZGG14F201256823 oraz JMZGG14T231135332
Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat tych samochodów.
wypróbowałem wszystkie linki, jakie znalazłem na tej stronie i nie udało mi się uzyskać informacji na temat historii samochodów- chodzi o przebieg przy serwisowaniu, usterki, wymiany.
Chodzi o dwa auta: JMZGG14F201256823 oraz JMZGG14T231135332
Będę wdzięczny za wszelkie informacje na temat tych samochodów.
-
bafo
Gdybyś przeczytał kilka postów w tym temacie, to wiedziałbyś że takich informacji samodzielnie nie uzyskasz.
Pozostaje tylko ASO.
Pozostaje tylko ASO.
witam,
Może bardzej doświadczeni forumowicze będą mogli mi pomóc, mianowicie zastanawiam się jak to jest z datą produkcji w nr vin Mazdy. Na wszystkich dokumentach mojej 6 mam rok 2003, rozkodowanie vinu też pokazuje date produkcji: 2003, model: 2002-2003. Czyli niby wszystko ok...., ale cyfra 10 w kodzie vin, która z tego co poczytałam powinna wskazywać na rok produkcji czy modelowy, to u mnie 4. Czy w takim razie jest jakiś błąd czy może niekoniecznie cyfra 10 wskazuje na rocznik.
Może bardzej doświadczeni forumowicze będą mogli mi pomóc, mianowicie zastanawiam się jak to jest z datą produkcji w nr vin Mazdy. Na wszystkich dokumentach mojej 6 mam rok 2003, rozkodowanie vinu też pokazuje date produkcji: 2003, model: 2002-2003. Czyli niby wszystko ok...., ale cyfra 10 w kodzie vin, która z tego co poczytałam powinna wskazywać na rok produkcji czy modelowy, to u mnie 4. Czy w takim razie jest jakiś błąd czy może niekoniecznie cyfra 10 wskazuje na rocznik.
-
kmcz
Przez cały wątek się nie przekopywałem – jeśli gdzieś było to przepraszam, jednocześnie prosząc o linka albo info gdzie znaleźć.
Japancars podaje mi takie info z VIN'u:

I teraz, ostatnia pozycja w środkowej tabeli – "rok modelowy" 2002, oznacza od kiedy jest produkcja tego modelu, czy rocznik produkcji danego egzemplarza? Bo wyżej jest "rok wydania" 09/07/2004 – i to mam nadzieje jest data produkcji?
Bo w dowodzie I rejestracja wpisana jest 09/07/2004 
Jak rozszyfrować pozostałe pozycje? 16W to kolor auta (Granitschwarz Metallic), GH6 oznacza czarne wnętrze? Co oznacza MSC: GM8EEAB ?
Z ostatniej kolumny/wyposażenia,
SUNROOF to szyberdach?
OHC?
LO-POWER?
4-DISC to zmieniarka CD?:)
W/A LOCK-BRAKE – jakiś asystent hamowania?
EXC.18"-WHEEL? Żeby niby felgi 18" w standardzie?
2WD to napęd na jedną oś jak zgaduję?
ECE?
W/DSC – kontrola stabilności z kontrolą trakcji?
I jeszcze, czy ta broszurka z danymi technicznymi – http://www.mazdakia.eu/dl/Mazda6_dane_techniczne.pdf – dotyczy "6"tki przed czy po FL? Wydaje mi się że sprzed, ale pewności nie mam a dat tam żadnych nie ma...
Japancars podaje mi takie info z VIN'u:

I teraz, ostatnia pozycja w środkowej tabeli – "rok modelowy" 2002, oznacza od kiedy jest produkcja tego modelu, czy rocznik produkcji danego egzemplarza? Bo wyżej jest "rok wydania" 09/07/2004 – i to mam nadzieje jest data produkcji?
Jak rozszyfrować pozostałe pozycje? 16W to kolor auta (Granitschwarz Metallic), GH6 oznacza czarne wnętrze? Co oznacza MSC: GM8EEAB ?
Z ostatniej kolumny/wyposażenia,
SUNROOF to szyberdach?
OHC?
LO-POWER?
4-DISC to zmieniarka CD?:)
W/A LOCK-BRAKE – jakiś asystent hamowania?
EXC.18"-WHEEL? Żeby niby felgi 18" w standardzie?
2WD to napęd na jedną oś jak zgaduję?
ECE?
W/DSC – kontrola stabilności z kontrolą trakcji?
I jeszcze, czy ta broszurka z danymi technicznymi – http://www.mazdakia.eu/dl/Mazda6_dane_techniczne.pdf – dotyczy "6"tki przed czy po FL? Wydaje mi się że sprzed, ale pewności nie mam a dat tam żadnych nie ma...
Ponoć pierwsza miłość nigdy nie rdzewieje...
Ciekawe czy pierwsze auto też nie... :)
- Od: 10 sty 2011, 04:19
- Auto: Mazda 6 GY 2004 2.0 CiTD
Nie sugeruj się opisami co jest czym w VINie.
Dekoder pokazuje dokładną datę produkcji (nie tylko rok).
Grzyby napisał(a):Nie sugeruj się opisami co jest czym w VINie.
To które z tych informacji, są dla mnie przydatne?
Chciałbym po prostu ustalić, czy/o ile auto różni się od tego z fabryki
Dzięki za potwierdzenie.
Ponoć pierwsza miłość nigdy nie rdzewieje...
- Od: 10 sty 2011, 04:19
- Auto: Mazda 6 GY 2004 2.0 CiTD
bieski napisał(a):kmcz napisał(a):ale cyfra 10 w kodzie vin, która z tego co poczytałam powinna wskazywać na rok produkcji
Nie w Mazdzie.
dzięki za odpowiedz.
byłam ciekawa jak to jest, bo przy mojej poprzedniej madzi – również z 2003 roku, na 10 pozycji kodu vin była 3, stad myślałam, że kodowanie roku na tej pozycji to standard dla tej marki....
-
kmcz
Czy moglibyście sprawdzic informacje na temat przebiegu tego auta?
Jest to mazda 6 z nuemrem Vin: JMZGY19F661401315
-
majson
majson napisał(a):Czy moglibyście sprawdzic informacje na temat przebiegu tego auta?
przebieg powiedzą Ci w ASO. Pomimo, że to polift, powinien mieć książkę, bo jest z 2005 roku. Sprawdź jego akcje serwisowe – daty i przebiegi w jakich miał je wykonywane.
- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
Czy jest mozliwosc spradzenia autka z 2007r. na jakiejs stronce czy tylko serwis?
Wpisywalem na chyba wszystkich podanych tu stronkach i nic mi nie pokazuje, a jak mialem mazdke z 2005 roku to wszystko dzialalo.
autko to mazda6 sprowadzona z niemiec numer VIN jmzgy19t671470970
zalezy mi na czasie, wiec jesli ktos moze mi pomoc to z gory dziekuje:)
Wpisywalem na chyba wszystkich podanych tu stronkach i nic mi nie pokazuje, a jak mialem mazdke z 2005 roku to wszystko dzialalo.
autko to mazda6 sprowadzona z niemiec numer VIN jmzgy19t671470970
zalezy mi na czasie, wiec jesli ktos moze mi pomoc to z gory dziekuje:)
-
SaYnT
SaYnT napisał(a):Wpisywalem na chyba wszystkich podanych tu stronkach i nic mi nie pokazuje...
oj, oj klamczuszek

pokazuje
JMZGY19T671470970
MAZDA 6 WAGON
xx/xx/2007
wyposazenie:
W/DSC
W/O SUNROOF
...
date wykasowalem
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
edit...
na tej
http://www.japancats.ru/mazda