Nieuczciwy "Klubowicz" Green
A wiec od początku.
W październiku zeszłego roku podczas rutynowego przeglądania ogłoszeń na otomoto.pl trafiłem na Mazdę 323F BA GT – stała w jednym z Radomskich komisów. Z opisu i zdjęć wyglądała na godny uwagi egzemplarz. Jako, że do Radomia miałem kawałek z polecenia naszego PR skontaktowałem się z Klubowiczem Grześkiem "Green-em". Obejrzał dla mnie Mazdę, odbył jazdę próbną i potwierdził, że trafił się zadbany egzemplarz. Napaliłem się i wysłałem Grześkowi 1.000 zł zaliczki na poczet rezerwacji bo mogłem dopiero osobiście obejrzeć samochód dopiero w sobotę a bałem się, że ktoś może do tego czasu sprzątnąć mi ją z przed nosa. W sobotę spotkałem się Grześkiem w Radomiu, pooglądaliśmy Mazdeczkę w sumie dla formalności, no i już była moja. Oczywiście odwdzięczyłem się Grześkowi za pomoc, telefony i poświęcony czas odpalając mu na to konto trochę $$. Bardzo cieszyłem się z tego, że mogłem liczyć na bezinteresowną pomoc Grześka w bardzo udanym zakupie mojego nowego cuda. Po poprzedniej BA Z5 został mi komplet opon zimowych na felgach stalowych (praktycznie nowe oponki GoodYear UltraGrip 7 – w sumie koszt 670 zł). Wiadomo do GT nie podejdą – więc wystawiłem na sprzedaż (na forum). Chęć kupna zgłosił właśnie Grzesiek. Umówiliśmy się, że odbierze je osobiście w trakcie spota akurat zorganizowałem w Przemyślu (gdzie mieszkam) na potrzeby prezentacji nowej BA GT. Już wcześniej Grzesiek sygnalizował, że może mieć problem z gotówką i jak coś zapłaci najpierw część. Oczywiście załatwiając wcześniejszy temat z zakupem samochodu, Grzesiek był dla mnie osobą w 100% godną zaufania. Zaraz po spocie pojechaliśmy do mnie po odbiór felg i opon, jako, że Grzesiek miał do Radomia kawałek zaprosiłem go jeszcze do domu na obiad. Załadowaliśmy felgi i Grzesiu obiecał , że do świąt je spłaci... (Dodatkowo dosłałem mu kołpaki, których początkowo nie zabrał ze sobą). I tu zaczęły się schody. Święta minęły, i potem gadka, że do końca miesiąca, do następnych świąt itd. W końcu w kwietniu dopytując się go o zapłatę obiecywał, że jak skończy car-audio w samochodzie Lucasa spłaci dług, nawet z nawiązką. Auto Lukasa było już dawno skończone a moje konto dalej puste. W lipcu zadzwoniłem do niego @#@#@ na maksa i niby już wysłał przelew z częścią należności. Kolejna zmyłka i od tego czasu nieodpowiada na pw, GG, sms-y, telefonów nie odbiera. Sprawa i tak bardzo długo trwa (niedługo rocznica) zanim zdecydowałem się o tym napisać. Dał się poznać jako super koleś i dlatego byłem na tyle wyrozumiały lub z perspektywy czasu raczej naiwny i liczyłem na to, że pieniądze odda. Niestety nie mogę się z nim skontaktować. Chciałbym jeszcze załatwić sprawę po ludzku, ale co zrobić jak gość nie daje oznak, życia, chociaż widać, że forum odwiedza regularnie... Posiadam oczywiście wszystkie nasze rozmowy na PW i GG także nie wyssałem sobie tego z palca. Troszeczkę psuje to obraz Klubu w którym "Klubowicz" robi takie przekręty... Green dał się poznać jako człowiek godny zaufania ale niestety w moim odczuciu teraz to mówiąc bardzo delikatnie – zwykły naciągacz...
W październiku zeszłego roku podczas rutynowego przeglądania ogłoszeń na otomoto.pl trafiłem na Mazdę 323F BA GT – stała w jednym z Radomskich komisów. Z opisu i zdjęć wyglądała na godny uwagi egzemplarz. Jako, że do Radomia miałem kawałek z polecenia naszego PR skontaktowałem się z Klubowiczem Grześkiem "Green-em". Obejrzał dla mnie Mazdę, odbył jazdę próbną i potwierdził, że trafił się zadbany egzemplarz. Napaliłem się i wysłałem Grześkowi 1.000 zł zaliczki na poczet rezerwacji bo mogłem dopiero osobiście obejrzeć samochód dopiero w sobotę a bałem się, że ktoś może do tego czasu sprzątnąć mi ją z przed nosa. W sobotę spotkałem się Grześkiem w Radomiu, pooglądaliśmy Mazdeczkę w sumie dla formalności, no i już była moja. Oczywiście odwdzięczyłem się Grześkowi za pomoc, telefony i poświęcony czas odpalając mu na to konto trochę $$. Bardzo cieszyłem się z tego, że mogłem liczyć na bezinteresowną pomoc Grześka w bardzo udanym zakupie mojego nowego cuda. Po poprzedniej BA Z5 został mi komplet opon zimowych na felgach stalowych (praktycznie nowe oponki GoodYear UltraGrip 7 – w sumie koszt 670 zł). Wiadomo do GT nie podejdą – więc wystawiłem na sprzedaż (na forum). Chęć kupna zgłosił właśnie Grzesiek. Umówiliśmy się, że odbierze je osobiście w trakcie spota akurat zorganizowałem w Przemyślu (gdzie mieszkam) na potrzeby prezentacji nowej BA GT. Już wcześniej Grzesiek sygnalizował, że może mieć problem z gotówką i jak coś zapłaci najpierw część. Oczywiście załatwiając wcześniejszy temat z zakupem samochodu, Grzesiek był dla mnie osobą w 100% godną zaufania. Zaraz po spocie pojechaliśmy do mnie po odbiór felg i opon, jako, że Grzesiek miał do Radomia kawałek zaprosiłem go jeszcze do domu na obiad. Załadowaliśmy felgi i Grzesiu obiecał , że do świąt je spłaci... (Dodatkowo dosłałem mu kołpaki, których początkowo nie zabrał ze sobą). I tu zaczęły się schody. Święta minęły, i potem gadka, że do końca miesiąca, do następnych świąt itd. W końcu w kwietniu dopytując się go o zapłatę obiecywał, że jak skończy car-audio w samochodzie Lucasa spłaci dług, nawet z nawiązką. Auto Lukasa było już dawno skończone a moje konto dalej puste. W lipcu zadzwoniłem do niego @#@#@ na maksa i niby już wysłał przelew z częścią należności. Kolejna zmyłka i od tego czasu nieodpowiada na pw, GG, sms-y, telefonów nie odbiera. Sprawa i tak bardzo długo trwa (niedługo rocznica) zanim zdecydowałem się o tym napisać. Dał się poznać jako super koleś i dlatego byłem na tyle wyrozumiały lub z perspektywy czasu raczej naiwny i liczyłem na to, że pieniądze odda. Niestety nie mogę się z nim skontaktować. Chciałbym jeszcze załatwić sprawę po ludzku, ale co zrobić jak gość nie daje oznak, życia, chociaż widać, że forum odwiedza regularnie... Posiadam oczywiście wszystkie nasze rozmowy na PW i GG także nie wyssałem sobie tego z palca. Troszeczkę psuje to obraz Klubu w którym "Klubowicz" robi takie przekręty... Green dał się poznać jako człowiek godny zaufania ale niestety w moim odczuciu teraz to mówiąc bardzo delikatnie – zwykły naciągacz...
- Od: 26 paź 2005, 22:15
- Auto: ex Mazda 323F BA KF&Z5 user
lekkie deja vu
viewtopic.php?f=321&t=43638&hilit=jacol+green&start=500
viewtopic.php?f=321&t=43638&hilit=jacol+green&start=500
- Od: 11 cze 2007, 15:28
- Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003
wow... powtórka z rozrywki?
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Heh, dobre
Jak tam Jacek, odzyskałeś swoje pieniądze wtedy bo już zapomniałem ? 
'08-'11 Mazda Mx3 klze-T '94 370HP ET12,35@1,0bar
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
'11-'?? BMW e30 '90 m50b25 ???HP ET??,??@?,?bar :)
Boost is like a crack. Once you go up you won't wanna come down
- Od: 28 wrz 2005, 07:23
- Auto: Mx3 k8
Mx3 klze
Mx3 klze turbo
E30 M50B25 '90 RIP
Afa Romeo 156 Sportwagon 1,9 jtd
Citroen C4 2.0HDI
lukster napisał(a):ak tam Jacek, odzyskałeś swoje pieniądze wtedy bo już zapomniałem ?
Tak, wszystko ok
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
andrzejq napisał(a):Troszeczkę psuje to obraz Klubu w którym "Klubowicz" robi takie przekręty...
Wiesz, klub nie ma możliwości robienia psychotestów każdym kandydatom na klubowicza. W kartoteki też nie zaglądamy
Oby się sprawa wyjaśniła...
loockas napisał(a):Oby się sprawa wyjaśniła...
Taa.. Oby... To jedna sprawa, a druga jest taka, ze to juz nie pierwszy raz... Cos tu chyba nie gra...?
loockas napisał(a):andrzejq napisał(a):Troszeczkę psuje to obraz Klubu w którym "Klubowicz" robi takie przekręty...
Wiesz, klub nie ma możliwości robienia psychotestów każdym kandydatom na klubowicza. W kartoteki też nie zaglądamy...
...wiesz... Troche jest dziwne ze klubowicz tak naciaga na kase i to nie pierwszy raz, i nadal jest klubowiczem
- Od: 14 kwi 2009, 00:56
- Auto: mx3
najpierw może niech wypowie się druga strona. A potem niech władne osoby wyciągną wnioski...
a szkoda bardzo
loockas napisał(a):Wiesz, klub nie ma możliwości robienia psychotestów każdym kandydatom na klubowicza
a szkoda bardzo
hopek napisał(a):...wiesz... Troche jest dziwne ze klubowicz tak naciaga na kase i to nie pierwszy raz, i nadal jest klubowiczem chyba ta nazwa do czegos zobowiazuje
A ja myślę, że każdemu należało dać szansę. W tym przypadku się to nie opłaciło więc sądzę, że konsekwencje (o ile zainteresowany w ogóle coś sobie z tego zrobi) zostaną przez klub wyciągnięte.
Nie masz kasy ? Nie bierz !
Masz kase ? Płać jak chcesz coś kupić.
Jestem za kolegą i uważam,ż ekoleś przesadził a niektórzy się wyśmiewacie z załozyciela wątku
PS: Jak dla mnie to Green już dawno by spłacił odsetki
a czarodziejem nie jestem
Pozdrawiam
Masz kase ? Płać jak chcesz coś kupić.
Jestem za kolegą i uważam,ż ekoleś przesadził a niektórzy się wyśmiewacie z załozyciela wątku
PS: Jak dla mnie to Green już dawno by spłacił odsetki

Pozdrawiam
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
Bardzo mi przykro
ja nigdy kasy nie miałem a jak nie pracowałem to wręcz jej kompletnie nie miałem a nigdy nie wziął bym za oglądanie auta kasy a oglądałem ich chyba już setki w tym klubie a nawet kupowałem klubowiczom. Więc już to jest dla mnie sytuacją mało godną klubowicza. Przykra sprawa, klub wyciągnie konsekwencje proszę tylko o parę dni 1-3. Odezwę się do Greena także
Małe sprostowanie Ravo – Green pooglądał dla mnie auto i załatwił sprawę z zaliczką za co ja wcisnąłem mu parę groszy – to był mój gest. Green poświęcił na to swój czas, paliwo+telefony a zakup był dla mnie bardzo udany. W dodatku udało się zejść trochę z ceny, także nie widzę nic w tym złego co zresztą opisałem w pierwszym poście. Schody zaczęły się później...
- Od: 26 paź 2005, 22:15
- Auto: ex Mazda 323F BA KF&Z5 user
Dołączę się do tego wątku – nie dotyczy on samochodu, ale... klubowicz Green zamówił u mnie kilka miesięcy temu sprężyny do swojej Mazdy – niestety do dziś mnie zwodzi i chyba nie ma zamiaru ich odebrać. Już dawno zapłaciłem za te sprężyny i nie potrafię zakończyć z nim transakcji, aby odzyskać pieniądze. Nie pobierałem zaliczki bo nie miałem takiego zwyczaju a wszystkie poprzednie transkacje z innymi użytkownikami były pozytywne. Również mam nadzieję, że wypowie się w tym temacie – możemy się rozliczyć na zasadzie wymiany za jakiś sprzęt car-audio, bo takim podobno handluje.
Ostatnio edytowano 20 wrz 2010, 22:16 przez Barthek, łącznie edytowano 1 raz
Więc małe sprostowanko kilku faktów.Temat dostrzegłem dopiero teraz.Z góry przepraszam andrzeja za zamieszanie ale skoro wyciągnął sprawę na forum to tu ją też załatwimy do końca.Miałem kilka zawirowań osobisto-firmowych.Ale jak dobrze pamiętasz chciałem ci na miejscu zostawić jakąś zaliczkę mówiłeś że nie potrzeba.Ale nie o to tutaj teraz chodzi.Kasę w ciagu 7 dni masz na koncie całość 680 zł myślę ze Ravovi wyśle PW z potwierdzeniem przelewu.A i proszę również o przelanie za minidisci i wysyłkę skoro jesteś tak szczegółowy.Co do pojawiania się na forum, pojawiam się sporadycznie.A co do naciągania.Niech wypowie się czy Adaś czy Barren osoby nie wypowiadające się kompletnie w tym wątku a robiące transakcje ze mną od dawna za kwoty wyższe niż tysiąc złotych.Moja wypowiedź nie ma na celu generowania kolejnych off topów.

- Od: 18 lip 2007, 10:26
- Auto: Mazda 323 BG GT