po sprzedaży rodzinnego A4 Allroad, zdecydowałem się na zakup dwóch aut – jednego daily, którym głównie będzie jeździć żona i weekendowej zabawki dla mnie.
Na ten moment udało kupić się daily, czyli Mazdę 3, której dotyczy poniższy wątek.
Jest to wersja z silnikiem benzynowym 2.0 (120 KM), rocznik 2014, pierwsza rejestracja 03/2015. Samochód z polskiego salonu, od pierwszego właściciela, z przebiegiem niecałe 108 tys. km. Został przeze mnie sprawdzony przed zakupem w ASO Mazda Zdanowicz w Gdańsku. Z ciekawostek – otrzymana instrukcja była oryginalnie zafoliowana

Mazda jest w kolorze Titanium Flash, z mniej standardowego wyposażenia posiada podgrzewane fotele z przodu, RVM, tempomat czy dwustrefową klimatyzację. Samochód kupiłem z oryginalnymi felgami Mazdy 16".
Załączam zdjęcia z dnia zakupu.
Samochód kupiłem troszkę zakurzony (sprzedająca nie zdążyła go umyć), więc w sobotę trafił od razu na kompletne sprzątanie z zewnątrz i wewnątrz.
Plany na modyfikację / upgrade samochodu:
1. Zmiana felg na 18" – zamówione,
2. Uzupełnienie brakującej zaślepki od holowania na zderzaku z tyłu – zamówione,
3. Wymiana dywaników na nowe – zamówione,
4. Dorzucenie zapachu California Scent Chery – zamówione

5. Zmiana podkładek pod tabilce rejestracyjne na oryginalne Mazda – zamówione,
6. Odświeżenie kierownicy (zadrapania od biżuterii) – Colourlock zamówiony, wykonam w jakiś luźniejszy dzień,
7. Pozbycie się rysy od wycieraczki na szybie czołowej,
8. Dołożenie lotki (spoilera) z tyłu,
9. Dołożenie kamery cofania,
10. Dołożenie nawigacji,
11. Przy przebiegu ok. 115 tys. km kolejna wymiana oleju, filtrów oraz świec zapłonowych.
Na bieżąco będę informował o postępie w dopieszczaniu auta

Pozdrowienia,
Kuba