Odkąd pamiętam, marzyłem o Maździe 3

Mazda 3 BK 2004 1.6 105 kM 132tys km przebiegu (stan na 3 czerwca 2016)
Wyposażenie – szczerze? Nie mogłem dopasować do żadnego znanego mi setu wyposażenia. Być może była na zamówienie. W każdym razie:
– brak autokomputera
– poduchy
– ABS, TCS
– oryginalne radio bez MP3
– alufelgi 15
– klimatronic
Zwykła Madzia. Zakupiona u jakiegoś handlarza w Gnieźnie, a sprowadzona z Niemiec. Z tego co oblukaliśmy, miała robiony tył, została wymieniona klapa bagażnika na poliftową (odcień inny i lampy angliki poliftowe) i zderzak od polifta. Szyby w całym aucie oryginalne z oznaczeniem roku produkcji, a w klapie z innego roku. Trochę lipa bo odchodzi klar na klapie.
Naklejka przy chłodnicy jest, więc przód raczej nie bity
Ruda też występuje w poniższych miejscach:
Po zarejestrowaniu jej w Polsce trzeba było zrobić parę rzeczy. Oczywiście wymiana oleju (Dexelia 5w30), filtry (powietrza, kabinówka, oleju), klocki przód. I to wszystko.
Jako, że jeździmy nią (tak jeździmy, żonka też

AC STAG 4 QBOX, wtryski Barracudy. Gwarancja na 2 lata

Na zimę kupiłem używane opony Kleber od znajomego i tak zostawiłem sobie ten set z alusami. Na lato postanowiłem kupić 16 calowe aluski. Stwierdziłem, że 16 calowe będą w miarę ładnie się prezentować i będzie w miarę wygodnie. Chociaż namawiali mnie na 17
Oczywiście zakupione ramki do rejestracji i naklejka na szybę Mazdaspeed

Plany:
– marzę by jej założyć spojler. Chyba z racji tego, że klar na klapie odchodzi chciałbym kupić klapę od Top Sporta.
– wymiana radia na radio z MP3 (najlepiej fabryczne) ewentualnie XcarLinka założyć Done. Tańsza opcja – transmiter FM
– zabezpieczyć ją od spodu Done! 25 września 2017
– pozbyć się rudej całkowicie
W kwietniu czeka ją przegląd