Mazda3 BK LF '05 White "Kintaro"

BN / BM / BL / BK

Postprzez Peb3 » 11 maja 2018, 19:47

Witam. Z tego co już wiem to nie jest to chyba seryjny wydech. Co tam mogło zostać zmienione, jakieś pomysły?

Forumowicz
 
Od: 4 sty 2017, 15:05
Posty: 39 (2/0)
Skąd: Rzeszów
Auto: Mazda 3 '05
2.0 150KM

Postprzez Peb3 » 9 wrz 2018, 16:07

Przyciemnione szyby są, obniżenie Eibach jest, radio Android jest, owiewki są. Zostały alusy 18, chlapacze, fotele MPS i wiśienka na torcie – Spoiler MPS :D Już niedaleko finał :D
DSC_0011 (1).jpg
DSC_0064 (1).jpg
DSC_0076 (1).jpg
DSC_0092 (1).jpg
DSC_0524_2 (1) (1).jpg
DSC_0643~2.JPG
DSC_0642~2.JPG
DSC_0639~2.JPG
Forumowicz
 
Od: 4 sty 2017, 15:05
Posty: 39 (2/0)
Skąd: Rzeszów
Auto: Mazda 3 '05
2.0 150KM

Postprzez KMBak » 9 wrz 2018, 17:56

Super! <spoko> <spoko> <spoko>
Blue inside & red outside!
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 12 lis 2011, 13:36
Posty: 3672 (122/83)
Skąd: Wrocław
Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011

Postprzez chmielu_KL » 10 wrz 2018, 03:33

Tak szukam i szukam, ale nic nie ma.
Chodzi mi o radio, wszędzie jakie znajdę to jest tak jak u Ciebie, że trzeba zrezygnować z przycisków clock, info itp skoro mam komputer pokładowy to nie chce go tracić :/ eibachy na plus, choć u mnie tył stoi sporo wyżej także trzeba kombinować, ciach. No i graty lotki bo ja szukam od 6 miesięcy i jak nie ceny po 1k za kawałek plastiku to nie ma wgl.
Avatar użytkownika
Moderator Globalny
 
Od: 22 kwi 2014, 16:51
Posty: 1422 (23/17)
Skąd: Łódź
Auto: Mazda3 BK LF '07 Kintaro True Red
Mazda 626 GE KL-DE '94 Sedan

Postprzez ezg_siwy » 10 wrz 2018, 07:01

Spoko podziałane. Z wyglądu będzie szybsza niż w rzeczywistości ;)
Forumowicz
 
Od: 22 lip 2014, 10:58
Posty: 681
Skąd: Zgierz / Warszawa
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF True Red Kintaro

Postprzez some1 » 10 wrz 2018, 11:47

chmielu_KL napisał(a):Tak szukam i szukam, ale nic nie ma.
Chodzi mi o radio, wszędzie jakie znajdę to jest tak jak u Ciebie, że trzeba zrezygnować z przycisków clock, info itp skoro mam komputer pokładowy to nie chce go tracić :/


Słabo szukasz, nie traci się komputera, sterowanie jest zmapowane na przyciski na kierownicy. :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 4 lip 2010, 16:47
Posty: 637 (0/17)
Skąd: Pruszków
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF TOP '07

Postprzez Peb3 » 12 wrz 2018, 18:08

@ezg_siwy To nie 1.4 :D Ale już jak ją skończe to bedzie wygladać na +10KM :D
@some1 Tzn jak? Bo teraz muszę wymienić wyświetlacz na polift i wtedy da się sprawdzać spalanie z kierownicy, czy tak? Bo polift miał osobne kostki radio/wyświetlacz
Forumowicz
 
Od: 4 sty 2017, 15:05
Posty: 39 (2/0)
Skąd: Rzeszów
Auto: Mazda 3 '05
2.0 150KM

Postprzez some1 » 12 wrz 2018, 19:20

Na pewno zadziała w polifcie, a czy w '05 też, to nie wiem :)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 4 lip 2010, 16:47
Posty: 637 (0/17)
Skąd: Pruszków
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF TOP '07

Postprzez chmielu_KL » 12 wrz 2018, 19:36

some1 – w takim razie jak mogę z kierownicy sprawdzić sobie spalanie, dostępny dystans czy chociażby godzinę? Wszędzie gdzie zakładano takie radio, tracono dostęp do tego czytaj, brak guzików po montażu takiego radia :(
Avatar użytkownika
Moderator Globalny
 
Od: 22 kwi 2014, 16:51
Posty: 1422 (23/17)
Skąd: Łódź
Auto: Mazda3 BK LF '07 Kintaro True Red
Mazda 626 GE KL-DE '94 Sedan

Postprzez Yankess » 12 wrz 2018, 19:47

niestety tracisz ale sa fajne stacje teraz ze montujesz je na desce rozdzielczej z kamera cofania itp :)
Początkujący
 
Od: 10 sie 2018, 18:25
Posty: 8
Auto: Mazda CX-9 2007 3.5 lpg

Postprzez some1 » 12 wrz 2018, 20:03

chmielu_KL napisał(a):some1 – w takim razie jak mogę z kierownicy sprawdzić sobie spalanie, dostępny dystans czy chociażby godzinę? Wszędzie gdzie zakładano takie radio, tracono dostęp do tego czytaj, brak guzików po montażu takiego radia :(


MODE przez dwie sekundy a następnie strzałka w górę lub w dół. Ładnie pokazane na filmie:
https://youtu.be/yDeToYJRA3s?t=618
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 4 lip 2010, 16:47
Posty: 637 (0/17)
Skąd: Pruszków
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF TOP '07

Postprzez macvas » 12 wrz 2018, 21:59

some1 napisał(a):Na pewno zadziała w polifcie, a czy w '05 też, to nie wiem

W '05 nie zadziała bez podmiany wyświetlacza na polift i przeróbki wiązki. Adidom gdzieś w swoim starym wątku miał manuala jak to zrobić. W zasadzie na pierwszy rzut oka nie jest to zbytnio skomplikowane. Poziomem trudności umiejscowiłbym na równi z wymianą filtra kabinowego ;P


Peb3 auto jest sztosik. Gratuluję efektu <spoko>
Obrazek
Maciek
Avatar użytkownika
Przedstawiciel Podlasia
 
Od: 17 sie 2013, 19:33
Posty: 2210 (22/107)
Skąd: Białystok / Wysokie Mazowieckie
Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05

Postprzez expell » 13 wrz 2018, 09:56

05 po małym lifcie mają już wyświetlacz wychodzący z wiązki, a nie z radia (przynajmniej ja tak mam). Też musiałbym szukać wyświetlacza od polifta, czy mi się udało? <co?> To zmapowane menu pewnie działa tylko w Eononie, ciekawe jak z innymi stacjami
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 sie 2015, 15:38
Posty: 260 (5/3)
Skąd: Katowice
Auto: Mazda 3 2.0 BK 2005

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: dudek_t i 4 gości

Moderator

Moderatorzy Nasze Mazdy