Mazda3 BK ZJ 2004r. 1.4 85KM

BP / BN / BM / BL / BK

Postprzez marcinwa70 » 10 lip 2014, 13:59

]Witam.
Autko zakupiłem w styczniu tego roku i postanowiłem się podzielić jak i przywitać od razu.
Jest to moja druga mazda, wcześniej była 323 bg, którą bardzo dobrze wspominam, niestety dokonała żywota na złomie z racji swojego podeszłego wieku. Aktualną mazdę sprowadził mi znajomy znajomego z Austrii. Aktualny przebieg auta to 87 tys. w chwili zakupu miała 82 tys. Przebieg mało realny, ale o tym później.
Wyposażenie:
klimatronik
aluminiowe felgi
centralny zamek
wszystkie szyby elektryczne
hmm i w zasadzie to tyle :D
Auto pojechało od razu na serwis do znajomego i stwierdzono, że wymieniane były tylne nakola (reperaturki), reszta elementów grubości lakieru w normie. Rdza jedynie gdzie się pojawia to na dolnej krawędzi drzwi, podwozie jest ok. Wracając do przebiegu Panowie stwierdzili, że przebieg może być prawdopodobny bo wszystko wygląda na prawdę świeżo, komora silnika jak i wnętrze na pewno nie przypomina auta ze 300 tys przebiegu. Wszystkie płyny eksploatacyjne, filtry nie wymieniałem, bo tez się okazały świeże więc auto nie wymagało praktycznie wkładu własnego. Albo mam szczęście, albo ktoś sobie zadał dużo trudu aby to auto sprzedać. Na razie odpukać śmiga od stycznia nic się nie dzieję złego.
Plany na przyszłość to zrobić konserwację i cieszyć z jazdy.

Korci mnie żeby jechać do ASO na pełny przegląd tylko się zastanawiam, czy tam powiedzą mi coś czego nie wiem? typu jakie i kiedy były naprawy, czy są np. oryginalne świecę tarcze klocki itp.

IMG_0755 (800x588).jpg

IMG_0756 (800x567).jpg

IMG_0757 (800x598).jpg
Forumowicz

Od: 17 sty 2014, 15:30
Auto: Mazda3 BK Hatch 2004
1.4 pb