KOLEJNE ZDJĘCIA NIEBAWEM.
Mazda3 BK Y6 '05 1.6 MZ-CD "RED PEARL"
KOLEJNE ZDJĘCIA NIEBAWEM.
Ostatnio edytowano 30 kwi 2018, 08:57 przez macvas, łącznie edytowano 67 razy
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Ładna BK 
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
fajnie się prezentuje, zrób foto środka, szkoda że radio nie obsługuje komputera pokładowego, ale wyświetlacz górny działa?
spodobał mi się ten chrom na tylnej klapie fajnie to wygląda w tym kolorku
spodobał mi się ten chrom na tylnej klapie fajnie to wygląda w tym kolorku
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Dzięki za ciepłe słowa 
lukaszm z tą nieaktywną funkcją spalania jest tak jak opisywał to tomek-waw, tzn. nie ma jak podpiąć cam-bus'a do tego konkretnego urządzenia, stąd lewa część wyświetlacza górnego jest nieaktywna. Reszta działa, chociaż nie ma obsługi RDS'a, ale to pewnie idzie zrobić softowo.
Co do chromu, to faktycznie współgra w tym kolorze, ale zrobię chyba tylko te listwy przy szybach i nie będę cudował
Norreca zabawy przy chipie najwcześniej na wiosnę, teraz budżet nie pozwoli, ale rzecz jasna dam znać o wynikach z hamowni i odczuciach pod stopą.
Więcej fotografii jak tylko pogoda się poprawi.
lukaszm z tą nieaktywną funkcją spalania jest tak jak opisywał to tomek-waw, tzn. nie ma jak podpiąć cam-bus'a do tego konkretnego urządzenia, stąd lewa część wyświetlacza górnego jest nieaktywna. Reszta działa, chociaż nie ma obsługi RDS'a, ale to pewnie idzie zrobić softowo.
Co do chromu, to faktycznie współgra w tym kolorze, ale zrobię chyba tylko te listwy przy szybach i nie będę cudował
Norreca zabawy przy chipie najwcześniej na wiosnę, teraz budżet nie pozwoli, ale rzecz jasna dam znać o wynikach z hamowni i odczuciach pod stopą.
Więcej fotografii jak tylko pogoda się poprawi.
-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Widziałem ją dziś na Węglowej, fajnie wygląda na tych białych felgach. Mam nadzieję, że na najbliższym spocie będę mógł się przyjżeć autku bliżej.
-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
tomek-waw napisał(a):I kolorek słuszny![]()
Jedynie chlapacze psują wygląd. Niewiele dają a okres designu na chlapacze już daaawno minął.
Zgadza się, ale trochę się jeszcze nimi nacieszę, a potem będę kombinował jak się pozbyć tego reliktu.
Zresztą w Białym zimy bywają nieznośne i gdy "zima znów zaskoczy drogowców" nic tak nie rozładowuje napięcia jak kopniak w zapełnionego breją chlapacza.
Na marginesie, za jakiś czas zgłoszę się do Ciebie po białe wlepy
Seraf ja również się cieszę i widzimy się na kolejnych spotach.
-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
macvas napisał(a):tomek-waw napisał(a):I kolorek słuszny![]()
Jedynie chlapacze psują wygląd. Niewiele dają a okres designu na chlapacze już daaawno minął.
Zgadza się, ale trochę się jeszcze nimi nacieszę, a potem będę kombinował jak się pozbyć tego reliktu
Nie da się ukryć, że wizulanie chlapacze szału nie robią, ale zwiekszają żywotność progów przed rudą. Wystarczy spojżeć na ostatnie zdjecie i wpisy w dziale korozja.
Przednie chlapacze bym na Twoim miejscu zostawił, tylne chronią tylko plastik
Co do madzi bardzo ładne zestawienie koloru nadwozia i felg które przykuwa uwagę.
Nuno
Osobiscie podoba mi sie taki kolor bo nie jest juz tak czesto spotykany jak dobrych pare lat temu
. Handlarze nie porywaja sie za czesto na zakup w takim odcieniu bo podobno ciezko potem sie sprzedaje to tak nawiasem. Patrzac na mape Francji i polozenie miejscowosci pierwotnej to duza wilgotnosc klimatu zrobila swoje w temacie rdzy czyli nadkola progi czy nie musisz ingerowac? Zycze przede wszystkim bezawaryjnosci i milego jezdzenia zwlaszcza jak zwiekszysz moc
.

tomek-waw napisał(a):gaffel napisał(a):Na autostradach najłatwiej uszkodzić szybę
Raczej na drogach powiatowych/lokalnych i wojewódzkich.
Tyle, że na autostradach średnio się jedzie 130/140 km/h... W samochodzie firmowym (który jeździ zazwyczaj po autostradach) wymieniamy/naprawiamy szybę średnio 2x w roku... U mnie w domu każdy z domowników ma swój własny samochód (W sumie 4)– jeżdżą cały czas po "zwykłych" trasach i nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek szyba była wymieniana.
Zależy też, jak szybko się jeździ po tych powiatowych/ lokalnych/ wojewódzkich i jak blisko się trzyma samochodu poprzedzającego

“Nie jeździj szybciej niż lata Twój Anioł Stróż”
- Od: 24 mar 2013, 20:11
- Auto: Mazda3/G120/Revolution (2015)
talk_about85 napisał(a):Patrzac na mape Francji i polozenie miejscowosci pierwotnej to duza wilgotnosc klimatu zrobila swoje w temacie rdzy czyli nadkola progi czy nie musisz ingerowac? Zycze przede wszystkim bezawaryjnosci i milego jezdzenia zwlaszcza jak zwiekszysz moc.
Co się tyczy podwozia to ideału już tam nie ma, bo i być nie może przy blisko 8-letnim aucie, ale co dziwota nadkola ruda zostawiła w spokoju (gołym okiem widać na obrzeżach wnęki, że są jak fabryka dała) i tylko coś tam się przy progach i w stronę wydechu miejscami odkłada, ale tragedii nie ma. Albo Francuzi mniej chemii sypią albo ten egzemplarz się kwalifikował pod swego czasu słynną "akcję antykorozyjną".
ofkors we wrześniu/październiku zrobię konserwację, ale na chwilę obecną muszę działać według priorytetów
EDIT
A propos tych kamyczków na lokalnych drogach, to moja Madzia musiała w przeszłości coś takiego znosić bo przedni zderzak u spodu "błyszczy" od drobnych zaprawek, a lampy przeciwmgielne niemal podziurawione
-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Super kolor, mnie ja osobiście wolałbym ciemną felgę.
Dziwi mnie tylko, że auto nie ma FAPu. Jak jest po małym lifcie to powinien być. Poprzedni właściciel usunął
Dziwi mnie tylko, że auto nie ma FAPu. Jak jest po małym lifcie to powinien być. Poprzedni właściciel usunął
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Grzegorz K napisał(a):Dziwi mnie tylko, że auto nie ma FAPu. Jak jest po małym lifcie to powinien być. Poprzedni właściciel usunął
Zgadza się

-
Maciek
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05