Z Magdaleną, jesteśmy już razem od 3 lat
Podstawowe info:
Mazda 3 BK wersja Top Sport
Rocznik 2004
Silnik LF 2.0 16v 151 KM
przebieg: 150.000 (kupiona przy 90 tyś).
Historia Magdy czyli zwierzenia:
Początki były bardzo trudne. Jak tylko dojechałem do Polski w kolektorze zaczęły stukać klapki, więc... wymieniłem na inny (cirka 600 zł). Auto brało olej więc.... wymieniłem wszystkie uszczelki w silniku, splanowałem głowice i wymieniłem pierścienie (1600 zł). Do tego po pierwszej zimie doszła rdza na nadkolach i siadający wentylator chłodnicy..... wybita boczna szyba w aucie (kradzież). Skutek tego taki, że zacząłem się zastanawiać nad sprzedażą... i kupnem Saaba a mit niezawodności Mazdy w moich oczach upadł. Rok temu wziąłem się w garść i powolutku doprowadzam auto do stanu nówka sztuka
Parę zdjęć:
Przodzik:
Tyłeczek:
Wyposażenie M3:
– Xenon + spryskiwacze
– Tylne reflektory LED
– Multifunkcyjna kierownica plus regulacja
– 6 x AirBag
– Elektryczne i podgrzewane lusterka
– Elektryczne szyby (przód i tył)
– Immobilizer + Centralny zamek z pilota
– ABS + ESP + TCS
– Czujnik deszczu
– Czujnik światła
– Climatronic
– Radio CD Sanyo
– Komputer pokładowy
– Halogeny przeciwmgielne
– Oryginalne felgi Mazdy 17 cali
– Zegary z piękną niebieską aureolą.
– Pakiet aero lotka + grill
Dodatki, żeby nie było, że tylko naprawiam a jest tego sporo:
1. Kierunkowskazy w lusterkach LED
2. Spryskiwacze mgiełkowe.
3. LPG Landi Renzo – szczerze polecam do tego silnika, różnica tylko przy prędkościach mocno autostradowych.
4. Pochodna X-Car link
5. Wewnątrz czerwona oryginalna gałka zmiany biegów plus chromowane progi
6. Wydech końcowy Seebring
7. No i od 3 dni – układ dolotowy K&N Typhoon narazie w konfiguracji wiosenno-jesiennej na duże deszcze, chociaż po 1 dniu jazdy w konfiguracji CAI stwierdzam, że jest wydajniesza:
W planach:
Najprawdopodobniej w przyszłym roku Madzia pójdzie pod młotek i zastąpi ją albo CX-7 albo Volvo S80 ale do tego czasu może mi się zmienić bo:
1. Jak tylko wypali się ksenon dojdą świeżo zakupione: Angel Eyes – Predator Orion V2 – http://www.umnitza.com/predator-orionsuptmsup-v2-angel-eyes-mazda3-p-5811.html?zenid=rhtnjif04kclg416hk2ha89jb5
2. Przyciemnienie szyb bocznych i tylnych.
3. No i na finał wisienka na torcie od której będzie zależeć przyszłoroczna wymiana samochodu, zdradzę tylko, że za miesiąc jedziemy z Magdą do SS Garage na małe testy i rozeznanie

Aktualizacja 16.06.2013
Jeszcze nie wygrzane angel eyes
Trochę tego było:
Najgorsza część:
Najlepsza część
Z bliska: