Mazda3 BK Z6 2006 1.6 Carbon Grey
Ostatnio edytowano 22 gru 2014, 00:54 przez Grzegorz K, łącznie edytowano 1 raz
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Mam zamiar zamontować ledowe żarówki od wstecznego i przeciwmgielnego czy mam szukać jakiś specjalnych czy takie będą dobre ?
http://allegro.pl/zarowka-led-27-smd-50 ... 96164.html

- Od: 31 paź 2013, 13:00
- Auto: Mazda 6 GJ 2.0 Machine Grey
Sam się zastanawiałem nad zamontowaniem ledowej żarówki pod wsteczny, ale wydaje mi się, że nie da więcej światła niż zwykła.
Podobne żarówki mam zamontowaną pod tyle światła
download/file.php?id=25156&t=1
I szczerze mówiąc, to nie świeci mocniej niż zwykła, ponieważ większość światła jest rozproszona w bok. Zaleta jest taka, że pobiera mało prądu.
Jeśli zdecydujesz się na zakup to nie zapomnij napisać jak świeci, jeśli lepiej, niż zwykła, to chętnie bym kupił!
Podobne żarówki mam zamontowaną pod tyle światła
download/file.php?id=25156&t=1
I szczerze mówiąc, to nie świeci mocniej niż zwykła, ponieważ większość światła jest rozproszona w bok. Zaleta jest taka, że pobiera mało prądu.
Jeśli zdecydujesz się na zakup to nie zapomnij napisać jak świeci, jeśli lepiej, niż zwykła, to chętnie bym kupił!
- Od: 24 mar 2013, 20:11
- Auto: Mazda3/G120/Revolution (2015)
Szkoda kasy , wydałem na te żarówki trochę siana leżą i się kurzą , strach z tym jeździć
Popieram marcina255. Miałem coś takiego w przeciwmgłowej jak zmieniłem na biały klosz i była straszna lipa. Żarówka była za słaba.
Ostatnio przerabiałem podobny temat z kierunkami. Też nie dały rady...
Wybaczcie, że się wtrącę w rozmowę, ale żarówki Ledowe to fajna sprawa, lecz niestety na światła mijania, drogowe i halogenowe się nie nadają bo za mało LM mają, a i za dobre żarówki Ledowe trzeba zapłacić sporo kasy. Na wstecznym mam żarówki Ledowe i świeci aż miło

-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Grzegorz K napisał(a):Popieram marcina255. Miałem coś takiego w przeciwmgłowej jak zmieniłem na biały klosz i była straszna lipa. Żarówka była za słaba.
Ja właśnie kupiłem lampę wew. z klapy z wersji UK/USA z białym kloszem tylko, że u nas to musi być lampa przeciwmgielna i właśnie się zastanawiam jaką żarówkę tam wsadzić.. ale jak mówisz że ledowe są za słabe to chyba wsadzę zwykłą i tak będzie za słaba pewnie ale nie wiem jak inaczej mogę rozwiązać ten problem a chce mieć światła symetrycze bo mi się bardziej to podoba.. o przeglądy się nie przejmuje o policję też.. a i może kilka razy w roku się tą lampę włączy myślę że niebezpieczeństwa na drodze nie spowoduje bo jakoś będzie świecić i widać jakoś będzie.. niedługo przyjdzie lampa to zrobie fotki i sami zobaczycie jak to świeci
A tymczasem przyszła paczka z CHIN

Zapłaciłem 32 dolary bez żadnych dodatkowych kosztów z dostawą do domu wyszło 111 zł co do samego towaru to mogę polecić, wygląda solidnie i napis nie jest namazany farbą tylko tloczony. Montaż przewidziany na wiosnę.
Link do sklepu (kontak ze sprzedawcą bardzo dobry): http://www.aliexpress.com/store/product/New-Aluminium-Alloy-Foot-Pedal-Rest-Plate-for-Mazda-3-MT-4PCS/409906_757878009.html

@ XrafalX jakie dokładnie masz te ledy ? bo właśnie taki efekt chciałbym uzyskać mocne białe zimne światło
Ostatnio edytowano 26 gru 2014, 13:10 przez gracjan87, łącznie edytowano 1 raz
Też zamierzam po nowym roku ściągnąć sobie z Chin takie nakładki!
Nigdy nie robiłem zakupów na aliexpress, co jest wymagane do zakupu?
-
Axela!
- Od: 5 maja 2014, 22:14
- Auto: Mazda3 BK Z6 2004r, HB. Winning Blue 27B <-- Było.
Jest Mazda 3 BP SKYACTIV G 2019 HIKARI. https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 2&t=212463
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
xRafalx
Podałeś aukcje z W5W (które wchodzą na postojówki z przodu, podświetlenie tablicy rejestracyjnej, podświetlenie wnętrza).
Z tego co mi wiadomo, to na wsteczny, tylne kierunki, przeciwmgielne tylne wchodzi żarówka W21W
Podałeś aukcje z W5W (które wchodzą na postojówki z przodu, podświetlenie tablicy rejestracyjnej, podświetlenie wnętrza).
Z tego co mi wiadomo, to na wsteczny, tylne kierunki, przeciwmgielne tylne wchodzi żarówka W21W
Bardzo fajne nakładki na progi tez będę takie zamaiwial czytałem ze wat jest nqliczany powyżej 45euro wiec warto 
@ Bejsu co do Aliexpress to wystarczy się zarejestrować i ju
Ja polecam płatność przez PAYPAL. Ja już kupiłem 3 przedmioty zza granicy jeden z niemiec i dwa z dalekiego wschodu
za wszystko płaciłem paypalem i od razu widziałem ile mi ściągnie z konta nie zapłaciłem żadnego cła akcyzy podatku czy prowizji
. Co do nakładek to polecam tego kolesia od którego kupiłem jest z nim świetny kontakt produkt jest ok no i 7 dni.. jednak co poczta lotnicza to poczta lotnicza 
a co do żarówek to co myślicie o tych.. piszą że są najmocniejsze..
Wsteczny:
http://allegro.pl/zarowka-led-w21w-t20- ... 53781.html
Przeciwmgielne:
http://allegro.pl/zarowka-led-w21w-t20- ... 76264.html
a co do żarówek to co myślicie o tych.. piszą że są najmocniejsze..
Wsteczny:

Przeciwmgielne:

Ta będzie lepsza, lepszy odbłyśnik i mocniejsza
To ja nie wiem jak wy macie ale ja w mazdzie 6 gg mam z tyłu żarówke w16w a to jest to samo co w5w
trzonek t10
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
xRafalx napisał(a):To ja nie wiem jak wy macie ale ja w mazdzie 6 gg mam z tyłu żarówke w16w a to jest to samo co w5wtrzonek t10
Potwierdzam i wygląda on dokładnie tak

Ja mam właśnie te i też chwalę tak jak Rafał.
gracjan87 napisał(a):a polecam płatność przez PAYPAL
Nakładki bardzo fajnie, sam chce takie zamówić na Aliexpress. Ale ja nigdzie nie widziałem że można płacić przez PAYPAL. Czytałem o zakupach z chin, ludzie piszą by zakładać konta walutowe i dokonywać płatności kartą.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Zamiast LED możesz wstawić zwykłą w21w tyle, że z czerwonym kloszem. Zgłębiałem temat z pomocą @marcina255. Ze zdjęć wyglądało to przyzwoicie.
@ Danmazda – po co komplikować sobie życie.. Ja płacę za przedmioty zza granicy tylko przez paypala.. a jest to banalnie proste.. Szukasz sprzedawcy który akceptuje taką formę płatności a potem wystarczy że wpłacisz mu kasę na jego konto paypal (sprzedawca wystawia ci rachunek i wysyła na twoje konto paypal albo podaje Ci maila czyt. konto paypal na jakie masz zrobić przelew) Nie widzę powodu do zakładania jakiś kont walutowych.. Paypal sam przelicza waluty i od razu wiesz ile Ci zejdzie z konta w PLN.
@ Grzegorz K – No napisałem przecież, że wymieniam lampę przeciwmgielną na tą z wersji UK/USA z szarym kloszem tak jak u nas wsteczny bo chce mieć symetryczne lampy. Pewnie kupie te mocne żarówki z diodami CREE COB.
BTW. Chcecie nakładki kupujcie od tego samego gościa co ja brałem ma duży wybór szybko wysyła no i przede wszystkim można się z nim normalnie dogadać odpisuje na maile od razu (oczywiście po odliczeniu różnicy w strefach czasowych)
UP:
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka- ... -CREE/1105
taką wybrałem ale nie wiem jaką mamy polaryzację.. 1 czy 2 zerknijcie na linka i jak ktoś ogarnia to niech da znać..
@ Grzegorz K – No napisałem przecież, że wymieniam lampę przeciwmgielną na tą z wersji UK/USA z szarym kloszem tak jak u nas wsteczny bo chce mieć symetryczne lampy. Pewnie kupie te mocne żarówki z diodami CREE COB.
BTW. Chcecie nakładki kupujcie od tego samego gościa co ja brałem ma duży wybór szybko wysyła no i przede wszystkim można się z nim normalnie dogadać odpisuje na maile od razu (oczywiście po odliczeniu różnicy w strefach czasowych)
UP:
http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarowka- ... -CREE/1105
taką wybrałem ale nie wiem jaką mamy polaryzację.. 1 czy 2 zerknijcie na linka i jak ktoś ogarnia to niech da znać..