Mazda3 BK LF '08 2.0 161KM KINTARO
Przyznaj się, że skusiła Cię opcja dostawy UPS i zrozumiem wybór

edytowałem linka do aukcji bo nie tą zostawiłem
Jaki numer lakieru jest na tej straży pożarnej?
Ostatnio edytowano 30 sty 2012, 15:27 przez Waterlive, łącznie edytowano 1 raz
Dziękuję za kolejne zakopanie ważnego tematu.
Dziś się zabrałem za tył.
Zdjąłem napis MAZDA oraz cyferkę 3.
Napis trzyma się na trzech bolcach ( prawo, lewo, środek ) zaś cyferka jest przyklejona na taśmę dwustronną.
Chciałem też zdjąć logo M lecz też jest na taśmie dwustronnej. Bez podgrzania nie ma szans na wycięcie tego nawet w warunkach garażowych. Próbowałem żyłką oraz plecionką.
U mnie w garażu ( publicznym ) niestety nie ma żadnego gniazdka 220V. Muszę podjechać gdzieś.
Co do środków które użyłem aby "zdjąć" chrom z emblematów niestety nic z tego. Chlor, Domestos, Kret, nie dają rady.
Ręcznie zdjąłem delikatnie tylko z literki M i dałem spokój. Trwało to ok. 1h i niestey lekko porysowałem przy ściąganiu. Dało się oszlifować. Ale nie wyobrażam sobie jak usuwać z tych zakamarków.
No dobra, kolejność przed malowaniem jak poprzednio więc nie będę opisywał.
Oto efekt.

edit
I ostatni element już pomalowany.

Zdjąłem napis MAZDA oraz cyferkę 3.
Napis trzyma się na trzech bolcach ( prawo, lewo, środek ) zaś cyferka jest przyklejona na taśmę dwustronną.

Chciałem też zdjąć logo M lecz też jest na taśmie dwustronnej. Bez podgrzania nie ma szans na wycięcie tego nawet w warunkach garażowych. Próbowałem żyłką oraz plecionką.
U mnie w garażu ( publicznym ) niestety nie ma żadnego gniazdka 220V. Muszę podjechać gdzieś.
Co do środków które użyłem aby "zdjąć" chrom z emblematów niestety nic z tego. Chlor, Domestos, Kret, nie dają rady.
Ręcznie zdjąłem delikatnie tylko z literki M i dałem spokój. Trwało to ok. 1h i niestey lekko porysowałem przy ściąganiu. Dało się oszlifować. Ale nie wyobrażam sobie jak usuwać z tych zakamarków.
No dobra, kolejność przed malowaniem jak poprzednio więc nie będę opisywał.
Oto efekt.

edit
I ostatni element już pomalowany.

Ostatnio edytowano 6 lut 2012, 15:04 przez tomek-waw, łącznie edytowano 1 raz
dzux napisał(a): pomalowane na nowo czy oklejone?
Dzi@dek napisał(a):No dobra, kolejność przed malowaniem jak poprzednio więc nie będę opisywał.
Malowane. viewtopic.php?f=332&t=129546&start=20
jakoś wcześniej nie zawitałem tu do Ciebie- gratuluję ładnego egzemplarza
Trójeczki, ładny kolor (nie od dzis wiadomo że czerwone są szybsze
)
Pozdro i szerokości.
Trójeczki, ładny kolor (nie od dzis wiadomo że czerwone są szybsze
Pozdro i szerokości.
Sprzedam konsole środkową do M6 polift, z uszkodzonym Cd Bose, bez sterowników nawiewu
- Od: 21 mar 2011, 00:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2, 2005
Mazda 3 1.6 TS2, 2005
viewtopic.php?f=331&t=131055
Dziś okleiłem boczne kierunki folią ORACAL.
Nie jest łatwo samemu, więc poprosiłem kolegę. Przy pomocy suszarki ładnie się ułożyła.
Nie jest to perfekcja jak na pierwszy raz, ale człowiek się uczy na błędach.
Przyszły też naklejeczki klubowe więc wylądowały pod kierunkami po obu stronach.
I obiecane fotki.

Nie jest łatwo samemu, więc poprosiłem kolegę. Przy pomocy suszarki ładnie się ułożyła.
Nie jest to perfekcja jak na pierwszy raz, ale człowiek się uczy na błędach.
Przyszły też naklejeczki klubowe więc wylądowały pod kierunkami po obu stronach.
I obiecane fotki.

Ostatnio edytowano 13 maja 2012, 14:12 przez tomek-waw, łącznie edytowano 1 raz
no i qlturka 
Sprzedam konsole środkową do M6 polift, z uszkodzonym Cd Bose, bez sterowników nawiewu
- Od: 21 mar 2011, 00:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2, 2005
Mazda 3 1.6 TS2, 2005
viewtopic.php?f=331&t=131055
Chyba nie, nie chcę za bardzo robić trumny. Ale zapewne zrobię test na jednej stronie i zobaczę jak to będzie wyglądać. Druga rzecz to przepisy od. światła cofania. Powinno być białe a po oklejeniu nie będzie.
Jak się ociepli planuję jeszcze pomalowanie zacisków przód/tył w wiadomym kolorze oraz zmiana felg na letnie 17". Zamówienie już poszło. Wybór padł na ten model.

Jak się ociepli planuję jeszcze pomalowanie zacisków przód/tył w wiadomym kolorze oraz zmiana felg na letnie 17". Zamówienie już poszło. Wybór padł na ten model.

Czyli felg oryginalnych pomalowanych na czarno nie będziesz zakładał?
- Od: 24 lut 2011, 16:10
- Auto: Mazda 3, 2.0 150 KM USA-spec