Mazda3 BK Z6 '04 Sedan
arjot napisał(a):doszedł wykres z hamowni mobilnej na zlocie. Byly różne opinie co do jej dokładności, ja miałem przesłanki że jest lepiej niż fabryka dawała więc może tak być
Też strasznie mnie męczy, ile tak naprawdę mocy i momentu ma silnik 1.6. W przypadku 2.0 jest więcej o 10KM, więc może i 1.6 dostało trochę w prezencie
- Od: 22 mar 2011, 17:02
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
118,9KM producent podaje w wielkim przybliżeniu 105KM, mam ten sam silniczek, chyba z ciekawości kiedyś podjadę sprawdzić....
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Schumi03 napisał(a):Arjot, chociaż osobiście preferuję hatche, to Twoja czerwona wygląda mega, jeszcze te ciemne felgi... Miód!
cbrPL napisał(a):Piękna krwawa Madzia
boczek86 napisał(a):zdjecie ze slimakiem na wypasie![]()
Dzięki koledzy
Jericho_PL napisał(a):arjot napisał(a):doszedł wykres z hamowni mobilnej na zlocie. Byly różne opinie co do jej dokładności, ja miałem przesłanki że jest lepiej niż fabryka dawała więc może tak być
Też strasznie mnie męczy, ile tak naprawdę mocy i momentu ma silnik 1.6. W przypadku 2.0 jest więcej o 10KM, więc może i 1.6 dostało trochę w prezencie
Generalnie różnie to bywa, kojarzę dwie 2.0 którym niestety uciekło kilka KM. Choć faktycznie są i takie, które generują więcej.
W sumie zawsze warto sprawdzić. Ja przez dłuższy czas się zastanawiałem też czemu spalanie u mnie odbiega od wyników podawanych tutaj przez właścicieli 1.6. Z jednej strony mam dość ciężką nogę, z drugiej jednak nawet przy delikatnej jeździe wyników typu 6-7l nie jestem w stanie osiągnąć... także coś za coś
Widziałem tą Madzię kilka razy w okolicach Reala na Ursynowie i faktycznie wygląda fajnie. Podoba mi się zestawienie czerwonego z czarnym. Może uda nam się kiedyś spotkać na ulicy lub jakimś parkingu.
dudas5 napisał(a):Widziałem tą Madzię kilka razy w okolicach Reala na Ursynowie i faktycznie wygląda fajnie. Podoba mi się zestawienie czerwonego z czarnym. Może uda nam się kiedyś spotkać na ulicy lub jakimś parkingu.
Jeśli mnie wypatrzysz gdzieś to koniecznie daj znać. Chętnie obejrzę sobie wreszcie jakąś trójkę w sedanie inną niż moja.
Albo po prostu wpadnij na spota wreszcie
Byłem na spocie 3 tyg temu, u mnie z tym ciężko bo pracuję wieczorami. Na następnym powinienem się pojawić ale przyjadę resorakiem bo chłopakom obiecałem
Na pewno się zobaczymy nie raz jeszcze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
BK w sedanie chyba jest ładniejsza niż hatch. Bardzo fajna Madzia...
Ale może to ta Twoja, w tym kolorze i na tych felgach...

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):BK w sedanie chyba jest ładniejsza niż hatch. Bardzo fajna Madzia...Ale może to ta Twoja, w tym kolorze i na tych felgach...
Dzięki, osobiście rzecz jasna wolę sedany
Ale faktem jest, że ciemne felgi do czerwonego pasują moim zdaniem bardzo dobrze i nadają fajnego charakteru. Niestety w chwili obecnej na "winter mode" trójka śmiga na zimówkach na stalówkach... A to już nie wygląda najlepiej, zwłaszcza, gdy człowiek się przyzwyczaił do aluminiowych..
Na wiosnę zagości kilka mniejszych lub większych zmian w samochodzie.
Zobaczymy co z planów uda się zrealizować.
Zadbana sztuka
Te fele to seria tylko w czarnym kolorze? Mysle na lato o czyms takim tylko nie widzialem czerwonej madzi na czarnych papciach a tu jak znalazl
Pozdrawiam
Ps. wrzuc madzie na glebe i bedzie ideal

Te fele to seria tylko w czarnym kolorze? Mysle na lato o czyms takim tylko nie widzialem czerwonej madzi na czarnych papciach a tu jak znalazl
Pozdrawiam
Ps. wrzuc madzie na glebe i bedzie ideal
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Seria, seria. Fabryczne 16" wypiaskowane i polakierowane na ciemny grafit w połysku (połyskiem pasującym trochę efektu na czerwonym lakierze). Z daleka wyglądają na czarne, zwłaszcza przy czerwieni, z bliska widać lekką różnicę. Poza tym chciałem, żeby widać było różnicę pomiędzy oponą i felgą (przy 17" nie byłoby problemu, przy 16" trochę za bardzo ginie wtedy felga).
A połączenie ciemnych felg z czerwienią? Najwłaściwsze moim zdaniem
Uznaję jeszcze białe do czerwieni ale to raczej do trochę innych samochodów 
Gleba... fajnie by to wyglądało, wiem. Jesli kupię jakiś wyższy samochód i będzie mnie stać na utrzymanie dwóch to wtedy obniżę
Zbyt często na stockowym zawieszeniu przycieram jeżdżąc w zimie po górskich dróżkach a w lecie po polno-leśnych.. Niestety, na razie jest to mój jedyny środek transportu, więc na swój sposób musi być w miarę uniwersalny – tak aby dojechać w góry, nad rzekę na ryby i powozić mi zadek po mieście 
A połączenie ciemnych felg z czerwienią? Najwłaściwsze moim zdaniem
Gleba... fajnie by to wyglądało, wiem. Jesli kupię jakiś wyższy samochód i będzie mnie stać na utrzymanie dwóch to wtedy obniżę
Gleba – tak, gleba w Polsce – nie. Jeździłem ponad rok (innym autem ofc), zostawiłem mnóstwo rys na asfalcie, asfalt zostawił mnóstwo rys na podwoziu, gwint zostawił rysy na moim kręgosłupie. ;–) Pacnąłbym auto nisko po raz kolejny, ale tylko mając inne auto do codziennej eksploatacji...
Wicher napisał(a):Gleba – tak, gleba w Polsce – nie.
3 mies na – 30mm i miałem dość
ps. ładne czerwono -czarne auto

A ja tam jestem zadowolony ze sprężynek obniżających. Fakt trzeba uważać podczas różnego rodzaju podjazdów, ale tak się przyzwyczaiłem i jeździ mi się na tyle dobrze, że nie zamieniłbym już ich na stockowe
Co do felg, to faktycznie czarne felgi pasują do czerwieni, sam myślałem żeby swoje na czarne przemalować, ale nie wiem czy będzie to dobrze wyglądało z niebieskim. Może kiedyś, na jakimś zlociku podmienię na Twoje i zobaczę jak się będzie autko prezentowało 
- Od: 4 paź 2011, 09:17
Jericho, gratulujemy dobrych dróg w Zgierzu. :–) A poza tym sprężyny do pewnego stopnia obniżenia mogą pracować na seryjnym amorku, więc tragedii nie ma. M3 akurat jest dość wysoko zawieszona, więc to może być istotnie fajny kompromis. W sumie to bym nawet przytulił zestawik akcesoryjnych sprężyn, na pewno +10 punktów do prezencji auta. :–)
A ja akurat jeździłem na gwincie, obniżenie... nie wiem ile, coś w okolicach -60. :–) Niżej nie mogłem, bo bym przez próg przy szlabanie parkingowym nie przejechał. :–) Mam nawet foty auta jak leżało, ale wstyd wklejać. ;–)
A ja akurat jeździłem na gwincie, obniżenie... nie wiem ile, coś w okolicach -60. :–) Niżej nie mogłem, bo bym przez próg przy szlabanie parkingowym nie przejechał. :–) Mam nawet foty auta jak leżało, ale wstyd wklejać. ;–)
Do tych Eibacha które posiadam wchodzi seryjny amorek, więc możesz śmiało takich szukać. Dziur u mnie jest tyle co w innych częściach Polski, trzeba uważać i omijać jak nie chce się zgubić zębów
Natomiast fakt, autko prezentuje się dużo lepiej 

- Od: 4 paź 2011, 09:17
Autko fajne , inaczej na żywca niż na fotkach.
Ale jednak wersja lato prezentuje się o wiele lepiej.
Poczekamy na sezon letni to obejrzę Twoje fele i porównamy z czarnymi u mnie.

Ale jednak wersja lato prezentuje się o wiele lepiej.
Poczekamy na sezon letni to obejrzę Twoje fele i porównamy z czarnymi u mnie.
Dzięki 
Też wolę na letnim setup'ie, mam nadzieję, że wiosna szybko przyjdzie i będzie można schować zimówki...
Swoją drogą zasugeruję się Twoim rozwiązaniem i w ramach zimowych przeróbek dołożę też potrójne mignięcie – używam tego w volvo i jest to wyjątkowo wygodne rozwiązanie.
Zacząłem nawet wracając ze spota myśleć o sprężynach Eibacha... potem przejechałem po kilku dziurach i mi przeszło
Też wolę na letnim setup'ie, mam nadzieję, że wiosna szybko przyjdzie i będzie można schować zimówki...
Swoją drogą zasugeruję się Twoim rozwiązaniem i w ramach zimowych przeróbek dołożę też potrójne mignięcie – używam tego w volvo i jest to wyjątkowo wygodne rozwiązanie.
Zacząłem nawet wracając ze spota myśleć o sprężynach Eibacha... potem przejechałem po kilku dziurach i mi przeszło

arjot czemu sprzedajesz ?
Po ślubie stwierdziliśmy, że dwa samochody tej samej klasy z tego samego roku w rodzinie nam niepotrzebne.
A że moja żona ma civica hb do którego jednak więcej się mieści i ma mniejszy przebieg to z bólem serca postanowiliśmy sprzedać mazdę. Zwłaszcza moim bólem serca
Mam jednak nadzieję ten ból serca w miarę szybko uleczyć, bo postanowiliśmy kupić samochód mniejszy, czyli mx5
Gorzej, że niestety nasz rynek jest potwornie zepsuty przez "okazje" z zachodu i sprzedanie samochodu po normalnej cenie może być kłopotem.
Jak czytam ogłoszenia – kupię samochód – w których ludzie szukają trójek bezwypadkowych, bez korozji, z minimalnym przebiegiem za 22tysiące to nie wiem czy śmiać się czy płakać..
A że moja żona ma civica hb do którego jednak więcej się mieści i ma mniejszy przebieg to z bólem serca postanowiliśmy sprzedać mazdę. Zwłaszcza moim bólem serca
Mam jednak nadzieję ten ból serca w miarę szybko uleczyć, bo postanowiliśmy kupić samochód mniejszy, czyli mx5
Gorzej, że niestety nasz rynek jest potwornie zepsuty przez "okazje" z zachodu i sprzedanie samochodu po normalnej cenie może być kłopotem.
Jak czytam ogłoszenia – kupię samochód – w których ludzie szukają trójek bezwypadkowych, bez korozji, z minimalnym przebiegiem za 22tysiące to nie wiem czy śmiać się czy płakać..