Mazda3 BK Z6 2004 LPG (BRC SQ24) Najbardziej szara mysza ;)
Odnośnie problemów ze stopem przejrzyj ten wątek viewtopic.php?f=470&t=129550&hilit=stop może coś znajdziesz.
Best ET: Czaplinek '15 17,813, Ryki '15 17,808
-
Moderator EC/NM
- Od: 12 lip 2014, 15:21
- Auto: 3 BK '05r HB 1.6 Z6-VE
MX-3 KL-DE
co do drugiego pytania, klocki hamulcowe powinny być na obu osiach takie same, żeby nie było efektu podsterowności czy nadsterowności podczas hamowania, jeżeli masz klocki standardowe z przodu to ew ATE ceramic ale nie EBC red stuff chyba, że przód też wymienisz.
Heh co do stopu – przyczyna okazała się mega prosta – wcześniej żarówki wyciągał szwagier (te szwagry :/) i powiedział, że cała. To już nie patrzyłem. Coś mnie podkusiło i spojrzałem wczoraj wieczorem raz jeszcze – spalone obie. Dzisiaj rano wymieniłem i światła stop znowu urzekają swym urokiem.
Drugie – klocki – na przedniej osi mam ATE zmieniane jakieś 25 tys temu. Wyglądają ok i nie wymagają na razie wymiany. Chyba w takim razie skuszę się na ATE Ceramic.
Dzięki!
Drugie – klocki – na przedniej osi mam ATE zmieniane jakieś 25 tys temu. Wyglądają ok i nie wymagają na razie wymiany. Chyba w takim razie skuszę się na ATE Ceramic.
Dzięki!