Mazda3 BK Y6 2005 1,6 HB ***SPRZEDANE***
No właśnie tteż to zauważyłem jakas plaga 

W poniedziałek wspomogę gojenie
Auto idzie do lakiernika ... walka z korozją + kilka innych.
Co do zdarzenia: całkowicie moja wina
Zapomniałem wspomnieć, że jakieś 3 tygodnie temu żona przetarła to samo miejsce o słupek od bramy przy wjeździe do supermarketu. Ta ruda na połączeniu zderzaka i nadkola to jej robota. Trafiła dokładnie w wychodzącą korozję. Ja tylko dobiłem zderzak 
Zapomniałem dodać, że na szarpakach Madzia spisała się wzorcowo, zawieszenie zostaje bez zmian.
A co do zmiany ... ja lubię moją M3 w obecnej formie. Zostaje obecny model.
Co do zdarzenia: całkowicie moja wina
Zapomniałem dodać, że na szarpakach Madzia spisała się wzorcowo, zawieszenie zostaje bez zmian.
A co do zmiany ... ja lubię moją M3 w obecnej formie. Zostaje obecny model.
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Madzia wróciła od lakiernika. Naprawiony zderzak przód tył, zrobione wewnętrzne powierzchnie drzwi, zrobione randy, wnętrza nadkoli, podwozie i kilka innych drobiazgów.
W najbliższej przyszłości do wymiana koło pasowe ...
W najbliższej przyszłości do wymiana koło pasowe ...
Lakiernik się postarał. Zobaczymy jak będzie z trwałością. I kto następny przywali ... ja czy Patrycja 
Z okazji zbliżającej się okrągłej cyferki 160 000 km oraz tego, że strasznie mnie wkurzał hałas rozlegający się co jakiś czas wymienione zostały
Pasek Dayco 35 zł
Napinacz SNR-NTN 121 zł
Koło pasowe wału Corteco 80000597 233 zł
Koło pasowe alternatora EVR 59927 175 zł
Zakupy w sklepie forumowym.
Wymiana 258zł.
Z mniej ciekawych informacji ... jeden wtrysk leje. Do zrobienia w najbliższej przyszłości.
Pasek Dayco 35 zł
Napinacz SNR-NTN 121 zł
Koło pasowe wału Corteco 80000597 233 zł
Koło pasowe alternatora EVR 59927 175 zł
Zakupy w sklepie forumowym.
Wymiana 258zł.
Z mniej ciekawych informacji ... jeden wtrysk leje. Do zrobienia w najbliższej przyszłości.
zdecydowałeś się na corteco pomimo jego wątpliwych opinii na forum?
mechanik nie psioczył na sprzęgło alternatora? bo u mnie już dwóch poległo przy wymianiego tego.
mechanik nie psioczył na sprzęgło alternatora? bo u mnie już dwóch poległo przy wymianiego tego.
- Od: 6 lis 2011, 10:05
- Auto: S40 || R-DES. || 2.0D || '04
Mazda 3 || 1.6 || Y6 || '04
MX-5 || 1.6 || '03 krótko.
Szczerze mówiąc nie dotarłem do opinii, o których piszesz.
A co do alternatora mechanik psioczył ... że trzeba było nie kupować tylko najpierw sprawdzić jak działa stare. Mnie zależało na szybkim odzyskaniu auta, więc postanowiłem wymienić profilaktycznie.
Z wymianą nie było problemów
A co do alternatora mechanik psioczył ... że trzeba było nie kupować tylko najpierw sprawdzić jak działa stare. Mnie zależało na szybkim odzyskaniu auta, więc postanowiłem wymienić profilaktycznie.
Z wymianą nie było problemów
W związku z przekroczeniem 160 000 km Madzia dostała nowe akcesorium firmy THULE. Długo zastanawiałem się jakie rozwiązanie wybrać, to wydaje mi się optymalne 
jak się spisuje takie rozwiązanie przewozu roweru? nie masz wrażenia że coś Ci zaraz spadnie lub że musisz uważać na zakrętach itp? spalanie też się zwiększa? – pytam z czystej ciekawości bo sam wożę rowery ale "tradycyjnie" na dachu.
Ja swój wożę w bagażniku
Tzn. zdejmuję przednie koło, składam fotele i wrzucam do środka 
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
Jak narazie przejechałem mniej więcej 1 km, więc trochę za wcześnie na raport spalania. W teorii opory powietrza powinny być mniejsze niż przy transporcie na dachu.
Trochę się te rowery ruszają, ale to raczej normalne, nie są przyspawane. Do tej pory też woziłem w bagażniku, ale na urlop ta opcja odpada.
Malowanie narazie wygląda dobrze
Dopisano 28 cze 2014 12:44:
Zapomniałem jeszcze dodać, że ten bagażnik to tak na prawdę kilka w jednym.
Tzn. jest podstawa Easy Base i do tego dokładki, ja mam na 2 rowery, można dokupić jeszcze na 1 lub zrobić z tego platformę transportową.
M. in. box o pojemności 420 litrów sztywny albo materiałowy.
Trochę się te rowery ruszają, ale to raczej normalne, nie są przyspawane. Do tej pory też woziłem w bagażniku, ale na urlop ta opcja odpada.
Malowanie narazie wygląda dobrze
Dopisano 28 cze 2014 12:44:
Zapomniałem jeszcze dodać, że ten bagażnik to tak na prawdę kilka w jednym.
Tzn. jest podstawa Easy Base i do tego dokładki, ja mam na 2 rowery, można dokupić jeszcze na 1 lub zrobić z tego platformę transportową.
M. in. box o pojemności 420 litrów sztywny albo materiałowy.
Z okazji bez okazji Madzia dostała pranie tapicerki ... oczywiście wówczas skończyły się upały, leje już 2 dni i wnętrze nadal wilgotne.
Dodatkowo uporałem się z awarią podgrzewania foteli. Zaczęły szwankować już na wiosnę. Teraz miałem w końcu czas się tym zająć. Ogólnie raz działały raz nie. Winowajcą okazały się przełączniki. Nie puszczały napięcia. http://www.bagazniki.eu stanęli na wysokości zadania i tydzień po zgłoszeniu reklamacji dostałem pocztą nowe. Podłączyłem, znów grzeje w tyłek
Dodatkowo uporałem się z awarią podgrzewania foteli. Zaczęły szwankować już na wiosnę. Teraz miałem w końcu czas się tym zająć. Ogólnie raz działały raz nie. Winowajcą okazały się przełączniki. Nie puszczały napięcia. http://www.bagazniki.eu stanęli na wysokości zadania i tydzień po zgłoszeniu reklamacji dostałem pocztą nowe. Podłączyłem, znów grzeje w tyłek

Auto wróciło od mechanika. Wymieniono jakiś oring na jednym z wtryskiwaczy. Osłona pod maską zdjęta, czekamy, obserwujemy...
Wtrysk do pełnej regeneracji, już się nie leje, ale nadal się poci.
Dodatkowo madzia wywinęła brzydki numer. Od 2 dni dziwnie paliła. Do tej pory paliła na dotyk. Ale teraz zaczęła nieco dłużej chechłać. Wyjeżdżając rano z garażu stwierdziłem że było jeszcze dziwniej. Wyjechałem, zgasiłem i już tak zostało. Auto nie odpaliło. Jakby za mało prądu. Na szybko odpiąłem aku, podłączyłem pod prostownik (napięcie 2V). Po powrocie z pracy podpiąłem aku i zakręciłem. Poszedł dymek z tyłu silnika i tyle.
W warsztacie znaleźli winnego. Uszkodzony szczotkotrzymacz rozrusznika. Cała zabawa 380zł.
Jutro jedziemy z żoną w trasę na długi weekend. Więc madzia dokładnie wiedziała kiedy nawalić.
Dodatkowo madzia wywinęła brzydki numer. Od 2 dni dziwnie paliła. Do tej pory paliła na dotyk. Ale teraz zaczęła nieco dłużej chechłać. Wyjeżdżając rano z garażu stwierdziłem że było jeszcze dziwniej. Wyjechałem, zgasiłem i już tak zostało. Auto nie odpaliło. Jakby za mało prądu. Na szybko odpiąłem aku, podłączyłem pod prostownik (napięcie 2V). Po powrocie z pracy podpiąłem aku i zakręciłem. Poszedł dymek z tyłu silnika i tyle.
W warsztacie znaleźli winnego. Uszkodzony szczotkotrzymacz rozrusznika. Cała zabawa 380zł.
Jutro jedziemy z żoną w trasę na długi weekend. Więc madzia dokładnie wiedziała kiedy nawalić.
Mały update
Po awarii rozrusznika posypał się moduł DRL. Po nieocenionej pomocy producenta proeltec okazało się, że winny był przewód zasilania. Sprawdzili moduł, przysłali nowy kabelek i działa
Dodatkowo w sobotę objawiło się pęknięcie harmonijki kolektora ssącego. Zamówiony już oryginał z Fox Rzeszów za 256 zł.
Po awarii rozrusznika posypał się moduł DRL. Po nieocenionej pomocy producenta proeltec okazało się, że winny był przewód zasilania. Sprawdzili moduł, przysłali nowy kabelek i działa
Dodatkowo w sobotę objawiło się pęknięcie harmonijki kolektora ssącego. Zamówiony już oryginał z Fox Rzeszów za 256 zł.