Mazda3 BL Z6 2011 Kirei by KMB
Nie zgadzam się, że wygląda jak VAN. A swoje przemyślenia o subiektywnej wyższości hatch BL nad BM i sedana BM nad BL napisałem.
MPS, bo kolor i 18 calowe koła tak jak w BM. Oprócz spoilera i dokładek na progach sylwetka jest przecież identyczna.
Wysokość obu aut jest taka sama. Różnica 2 cm jest pomijalna, podobnie jak 1 cm rozstawu osi.
MPS, bo kolor i 18 calowe koła tak jak w BM. Oprócz spoilera i dokładek na progach sylwetka jest przecież identyczna.
Wysokość obu aut jest taka sama. Różnica 2 cm jest pomijalna, podobnie jak 1 cm rozstawu osi.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Rozstaw osi w HB: BK i BL to 2,64cm, w BM 2,70cm, więc różnica to nieco więcej niż 1cm 
Jakoś przy porównaniu sedanów rozmiar kół Ci nie przeszkadzał, kiedy pasował do teorii. 
MPS to też wyższa maska z wlotem dla intercoolera i inny profil zderzaków. Zresztą, obrazki nie są w skali jak słusznie zauważył przedmówca. BM jest wyraźnie dłuższy i jednocześnie niższy, więc zauważalnie smuklejszy. Różnica w rozstawie osi pomiędzy nimi jest większa niż pomiędzy nową 3 i 6 kombi.
MPS to też wyższa maska z wlotem dla intercoolera i inny profil zderzaków. Zresztą, obrazki nie są w skali jak słusznie zauważył przedmówca. BM jest wyraźnie dłuższy i jednocześnie niższy, więc zauważalnie smuklejszy. Różnica w rozstawie osi pomiędzy nimi jest większa niż pomiędzy nową 3 i 6 kombi.
some1 napisał(a): wydaje mi się, że BM po prostu bardziej trafia w gusta posiadaczy BK.
Moim zdaniem prawdę tu gadasz. Wolę BM w hb niż BL. Co do sedana BM ... wolę M6 GJ. BM wygląda jak kurduplowaty brat bliźniak
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
jaketherake napisał(a):Rozstaw osi w HB: BK i BL to 2,64cm, w BM 2,70cm, więc różnica to nieco więcej niż 1cm
Faktycznie... Przepraszam nie zajrzałem do oficjalnych danych. Pisząc to oparłem się na tym:

Profil zderzaka tylnego akurat u mnie jest taki jak w MPS – z wyjątkiem drugiej rurki. Mi chodzi o proporcje i co mi się bardziej podoba. Maska MPS jest minimalnie wyższa. Nie przesadzałbym. A w sedanie chodziło mi o ten sam kolor.
No ale jak mówię – to jest przecież kwestia gustu. Mnie BM HB się już znudził po roku, a BL po 3 latach jeszcze nie. Jeśli będzie u mnie nowa Mazda to raczej 6 kombi ze względów praktycznych. Dziś mając na uwadze czysto estetyczny aspekt wizualny z dostępnych HB wybrał bym Giuliettę. 3 lata temu tak właśnie wybrałem BL – prawie tylko oczami.
Może po lifcie BM zyska to co ma ten koncept MPS'a

Grzegorz K napisał(a):some1 napisał(a):Wydaje mi się, że BM po prostu bardziej trafia w gusta posiadaczy BK.
Moim zdaniem prawdę tu gadasz.
Chyba faktycznie. Wśród fanów BK mało jest zwolenników BL. Ja akurat dzięki BK (i RX-8) zakochałem się w BL i widzę w niej ewolucję BK.
-
kiedyś się już wypowiadałem że wg mnie BM ma więcej z BK niż BL np kształt prrzednich świateł, grill z przodu, spoiler tylny i kształt tyłu z boku. W BL tylna szyba jest bardziej pionowa a BK i BM ma skos, jeżeli miałbym kiedyś kupić BM to tylko w wersji z pakietem ospojlerowania co ma dokładkę zderzaków, progi i większy tylny spoiler http://www.autofilou.at/2014/02/mazda-o ... paket.html lub jak by miała wyjść to kombi http://motofilm.pl/2013/08/mazda-3-wago ... rendering/
Mi się BK podoba i BL (ma bardziej charakter typowego japońca wg mnie)
BK mps już za bardzo agresywny ale BK super
jak BM to tylko MPS (jak wyjdzie)
a jak nie wyjdzie to next bedzie:
BK mps już za bardzo agresywny ale BK super

jak BM to tylko MPS (jak wyjdzie)
a jak nie wyjdzie to next bedzie:
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Korzystając z prawdopodobnie jednego z ostatnich ciepłych weekendów wykonałem generalne sprzątanie.
Głównie wewnątrz... Ale i mycie porządne musiało być.
Ogródek teściów bezcenny.
Kilka fotek telefonem.
Kolega niedźwiedź wygląda na zadowolonego z efektów. Ja też.
Przy okazji wymieniłem gaśnicę na nową, prezencik od znajomego strażaka... Musiałem trochę "zmodować" jej uchwyt by dopasować do fabrycznego miejsca. Ale wyszło ok. Te czarne to rzepy by gaśnica nie brzęczała o uchwyt.
Ciągle czekam na złotą jesień... Ale jak znam życie drzewa wyłysieją i jej nie upoluję.
Głównie wewnątrz... Ale i mycie porządne musiało być.
Ogródek teściów bezcenny.

Kilka fotek telefonem.
Kolega niedźwiedź wygląda na zadowolonego z efektów. Ja też.
Przy okazji wymieniłem gaśnicę na nową, prezencik od znajomego strażaka... Musiałem trochę "zmodować" jej uchwyt by dopasować do fabrycznego miejsca. Ale wyszło ok. Te czarne to rzepy by gaśnica nie brzęczała o uchwyt.

Ciągle czekam na złotą jesień... Ale jak znam życie drzewa wyłysieją i jej nie upoluję.

-
Ten kolor jest cudny 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Elegancko wysprzątane i wypucowane auto.
Mojej też by się przydało, ale moi przyszli teściowie nie mają ogródka – chyba trzeba teściów zmienić ;–)
Co do sesji jesiennej – zapraszam w moje rodzinne rejony, tu już złota polska jesień zawitała.
Mojej też by się przydało, ale moi przyszli teściowie nie mają ogródka – chyba trzeba teściów zmienić ;–)
Co do sesji jesiennej – zapraszam w moje rodzinne rejony, tu już złota polska jesień zawitała.
Kolor naprawdę zjawiskowy 
Co do najładniejszej trójki w hostorii, to moim faworytem pozostaje BK MPS
Oby po wyjściu BM MPS się to zmieniło

Co do najładniejszej trójki w hostorii, to moim faworytem pozostaje BK MPS

Oby po wyjściu BM MPS się to zmieniło
Niestety zima... Więc trzeba zmienić koła... Na 16-stki...
Ale nie stoi nic na przeszkodzie porządnie koła przygotować i o nie dbać.
Zatem poszło porządne mycie...
I woskowanie kół...
I jeszcze wyważanie.
Wyglądają jakby przelatały 3 sezony w zasolonym Wrocku?
A jutro wlecą na auto jak dam rade dojechać do warsztatu, bo choroba zmogła...
Ale nie stoi nic na przeszkodzie porządnie koła przygotować i o nie dbać.
Zatem poszło porządne mycie...
I woskowanie kół...
I jeszcze wyważanie.
Wyglądają jakby przelatały 3 sezony w zasolonym Wrocku?
A jutro wlecą na auto jak dam rade dojechać do warsztatu, bo choroba zmogła...
-
Ja mam 17 lato i 16 ale na alu zime. Udało się w śmiesznych pieniądzach kupić alu więc i mam... a zamiana na 205/55/16 chyba wyjdzie Ci lżej dla portfela niż 205/50/17...
Hehe, stanąłem przed takim wyborem w zeszłym roku
Kupiłem używane felgi z Mazdy 6 i 16'' opony. Wyszło mi taniej niż komplet opon 17" 
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
Taniej na pewno a estetycznie tragedii raczej nie ma.
@ KMBak, piękny i zadbany samochód
Często jestem w Twoim mieście ale niestety służbowym autem (przejazdem a na dłużej w Siechnicach
). Taki sam kolor auta ma mój sąsiad, na żywo wygląda mega!
@ KMBak, piękny i zadbany samochód

Co kieruje takimi ludźmi? Oprócz czujników parkowania?
Stała praktyka... Kiedyś dotknie... A wtedy ja go dotknę... Że nie wstanie...
Stała praktyka... Kiedyś dotknie... A wtedy ja go dotknę... Że nie wstanie...
Ostatnio edytowano 29 paź 2014, 13:21 przez KMBak, łącznie edytowano 1 raz
-
Myślę, że nie prezentuje się najgorzej:

Poza tym, że na obu zdjęciach jest brudny

Poza tym, że na obu zdjęciach jest brudny
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
Jest fajnie. Sam myślałem o tym modelu felg jak kupowałem.
-