Także, nie dawaj Żonie samochodu, to nie będziesz miał problemów!
Mazda3 BK Y6 2005 1,6 HB ***SPRZEDANE***
Ostatnio rozmawiałem ze znajomym na temat uszkodzeń opon, powiedział, że oponę można naprawić tylko wtedy kiedy uszkodzona jest jej część, która styka się z asfaltem. Boki opony są poddawane tak dużym siłom, że nie istnieje taka technika, która pozwalałaby na odbudowanie tej bocznej struktury.
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
Znalazłem podobne informacje.
Jestem lekko w kropce, bo jak nie dam żonie auta to będę musiał jeździć z nią do teściowej... wolę dokupić oponę
Jestem lekko w kropce, bo jak nie dam żonie auta to będę musiał jeździć z nią do teściowej... wolę dokupić oponę
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Grzegorz K napisał(a):Znalazłem podobne informacje.
No, tutaj, krótko mówiąc zostałeś postawiony pod ścianą
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
uff jak się cieszę że moja ma swoje auto
a moim tylko jeździ w czasie mojej obecności. Nie martw się ja kiedyś musiałem wyrzucić 2 nowe opony )(przecięte na boku) ale człowiek był młody i głupi 
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Grzegorz K napisał(a):Znalazłem podobne informacje.
To się ciesz, że musisz kupić tylko jedną oponę. Moja teściowa mieszka z nami :p.
wydziargane na petorowym SGS3
Myślałem o tym, opony przejechały w sumie jakieś 30 000 km, nowe już nie są. Jeszcze się nie rozglądałem, ale mam Bridgestone Turanza ER 300 i coś mi sie kojarzy, że one wychodziły z produkcji jak je kupowałem ...
Problem odkładam do wiosny. A że przez najbliższy tydzień ma być po 20 stC, więc madzia musi wytrzymać w mieszanej parze gumek...
Tymczasem dziś dotarła Nano wycieraczka po poleceniu przez @Marianka. Preparat nałożony na szybę czołową, lusterka oraz boczne z przodu. Poczekamy zobaczymy...
Tymczasem dziś dotarła Nano wycieraczka po poleceniu przez @Marianka. Preparat nałożony na szybę czołową, lusterka oraz boczne z przodu. Poczekamy zobaczymy...
Grzegorz K napisał(a):Tymczasem dziś dotarła Nano wycieraczka po poleceniu przez @Marianka. Preparat nałożony na szybę czołową, lusterka oraz boczne z przodu. Poczekamy zobaczymy...
o czym pismo? może coś o głośnych wycieraczkach? bo ja już nie mam sił, oryginały, motgumy, bosch i nadal charczą
- Od: 6 lis 2011, 10:05
- Auto: S40 || R-DES. || 2.0D || '04
Mazda 3 || 1.6 || Y6 || '04
MX-5 || 1.6 || '03 krótko.
Grzesiu jak sprawdza się PlastiDip na felgach... zastanawiam się nad wypiaskowaniem stalówek pomalowaniu ich podkładem i na to plastidip.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Całe lato letnie fele przelatały i NIC. Zobaczymy jak spiszą się stalówki przez zimę. Podobnie lusterek też nie rusza, a much czasami było na kilogramy ...
Pierwsze wrażenia z wycieraczką Nano:
na szybie czołowej pupy nie urywa, ale na bocznych i lusterkach rewelacja.
Z innej beczki:
szykuję się do kolejnego serwisu przed zimą. Standardowo Elf SXR 5w30 + filrt paliwa, powietrza, oleju by FILTRON.
Na liczniku ok 147 000 km. No i moje pytanie: co jeszcze rutynowo wymienić
Manual podaje wszędzie sprawdzić (płyn w skrzyni, wspomaganie itd.). Pełny rozrząd już za mną, ostatnio zmieniali też płyn chłodniczy. Planuję też wizytę na szarpakach. O czym warto jeszcze pamiętać 
na szybie czołowej pupy nie urywa, ale na bocznych i lusterkach rewelacja.
Z innej beczki:
szykuję się do kolejnego serwisu przed zimą. Standardowo Elf SXR 5w30 + filrt paliwa, powietrza, oleju by FILTRON.
Na liczniku ok 147 000 km. No i moje pytanie: co jeszcze rutynowo wymienić
Grzegorz K napisał(a):O czym warto jeszcze pamiętać
Kabinowy dawno wymieniałeś ?
Odnośnie Nano, kiedyś miałem w Peugeocie i było rewelacyjnie.
Dobrze odtłuszczona szyba i mocne wpolerowanie tego paskudztwa. Trzymało ok. 3 m-ce.
Kabinowy węglowy 11.09.12. przy 122 000 km. Planuję wymianę na wiosnę przy serwisie klimy ...
Opony zimowe w komplecie. Gumowe dywaniku na miejscu, w bagażniku autosocks, saperka, kable rozruchowe, miotła+skrobaczka. Zima mnie nie zaskoczy 
No i teraz problem: od jakiegoś czasu zaniepokoił mnie nalot z oleju w okolicy bagnetu. Mechanik miał się tym zająć przy wymianie płynów (za ok 2 tygodnie). Ale dziś zauważyłem rozerwanie rury w okolicy obejmy od dołu. Po rozkręceniu i odwróceniu rury udało sie doraźnie zatkać wyciek. Zdjęcie rury i miejsca po demontażu poniżej
Zna ktoś może nr części
No i jeszcze 1. Na 2 zdjęciu zaznaczyłem na czerwono śrubę. Czy u was jest tam jakieś mocowanie
U mnie jak widać jest śruba wkręcona w NIC 
No i teraz problem: od jakiegoś czasu zaniepokoił mnie nalot z oleju w okolicy bagnetu. Mechanik miał się tym zająć przy wymianie płynów (za ok 2 tygodnie). Ale dziś zauważyłem rozerwanie rury w okolicy obejmy od dołu. Po rozkręceniu i odwróceniu rury udało sie doraźnie zatkać wyciek. Zdjęcie rury i miejsca po demontażu poniżej
Zna ktoś może nr części