Mazda3 BK LF ’03 TOP SPORT Aero ≡USA style≡ – by pawcio1017™
pięknie zadbana Mazda
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Wszystko jest dopieszczone ale jednak koła nie uzupełniają pięknej budy. Mi też nie pasuje to połączenie ale to Ty masz się 3 razy obracać na parkingu idąc do domu. Być może na żywo to wygląda lepiej bo często tak jest, że zdjęcia odbierają cały efekt
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
Muszę zgodzić się z poprzednikami. Nie ma szału ale też nie ma tragedii. Takie koła bardziej mi pasują do jakiegoś wieśwagena itp
Ale najważniejsze, aby Tobie się podobały. My możemy wyrazić tylko swoją opinie 

- Od: 9 lut 2015, 18:16
- Auto: Była: Mazda 3 2.0 LF
Jest: Renault Megane Grandtour 2010 1.5 dCi
Lakier świetnie wyszedł, przez Ciebie rozchorowałem się kolejny raz. Co do felg, jak się coś jasnego odbija, jest spoko i pasuje kontrastem do lakieru, tworzy ładną całość. Natomiast jak wpada w stal, szarość, lustro jakieś dziwne, to do mnie akurat nie przemawia 
- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
pawcio1017 napisał(a):Łączny czas pracy – ok. 19 godzin
Od razu na mysl przychodza mi teksty ludzi ktorzy myja swoje auta co pare miesiecy
Co do felg moj glos jest taki jak wiekszosci. Felgi nawet spoko tylko do innego gabarytowo auta ale niechaj siedza
macvas napisał(a):No i pozamiatane![]()
Doskonała robota.
Zrewidujesz swoje stanowisko w kwestii gleby?
Zawieszenie zostaje tak jak jest
Kludu napisał(a):Chyba trochę zbyt masywny
Czyli taki jaki miał być

Mimo wszystko fajnie widzieć w końcu jakieś konstruktywne opinie a nie tylko "miodzenie" nudnych jak flaki z olejem felg od RX-8 w kolorze grafitowym

Ładnie i schludnie
to na pewno !
ale nie mój gust takie "masywne" i "szerokie" felgi
ciekawa koncepcja !
gleba mogla by poprawić lekko wizualnie ale kierownik musi wiedzieć co chce
ale nie mój gust takie "masywne" i "szerokie" felgi
gleba mogla by poprawić lekko wizualnie ale kierownik musi wiedzieć co chce
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Jak dla mnie niestety słabo pasuje ten wzór do nadwozia 3 , przez co efekt jest mierny
Ale to Tobie ma się podobać 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Świeci się jak psu jaj... ekhem, tak czy siak good job!
Napiszesz listę produktów, które używałeś?

Napiszesz listę produktów, które używałeś?
- Od: 21 lis 2014, 00:27
- Auto: Mazda 323f BA, 1.8, '95
adamowski10 napisał(a):Napiszesz listę produktów, które używałeś?
Krótka relacja:
1. Najpierw zająłem się wszystkimi wnękami drzwi, jako że przy zawiasach było na prawdę sporo syfu. Użyłem do tego APC od ADBL (stężenie ok 1:10) i pędzelka.
2. Następnie mycie ręczne na myjni. Chciałem zaoszczędzić trochę czasu, jednak byłem baaaardzo niezadowolony z efektu i jakości usługi pomimo zwrócenia uwagi, że auto idzie na korektę i ma być umyte bardzo dokładnie. Tak więc po nich poszła poprawka w moim wykonaniu. – standardowe mycie ręczne zwykłym szamponem od AutoLand, następnie piana aktywna Shiny Garage Fruit Snow Foam. Na koniec auto dokładnie wysuszone fibrami.
3.Na karoserię poniżej szyb (wraz z maską i pokrywą bagażnika) poleciała z opryskiwacza najzwyklejsza benzyna ekstrakcyjna, która sprawnie rozpuściła i usunęła wszelką smołę. Następnie te same miejsca dla pewności opryskane ROTONEM od K2, który usunął ewentualne pozostałe zanieczyszczenia. Auto opłukane wodą.
4. Po dokładnym osuszeniu fibrami w ruch poszła glinka ValetPRO Yellow Poly Clay. Dla poślizgu użyłem wspominaną, delikatnie stężoną pianę aktywną od Shiny Garage. Po glinkowaniu ponownie dokładne mycie ręczne...
5. Rewizja stanu lakieru przy lampie halogenowej, pomiary grubości lakieru (arkusz wrzucę w wolnej chwili, bo został w samochodzie) i decyzja, że całościowo lecimy trzema etapami. Korekta lakieru wykonana z użyciem past Menzerna Heavy Cut Compound 1100, Menzerna Medium Cut Polish 2500, Menzerna Super Finish 3500. oraz odpowiednio 3 padów różnej twardości (agresywności) od Royal Pads.
6. Po polerowaniu, całe nadwozie wraz z szybami przetarte IPA. Następnie na karoserię włącznie z wnękami drzwi poleciał wosk Colinite 476, a wszystkie szyby zabezpieczone niewidzialną wycieraczką RainX.
7. Ostatni etap z zewnątrz to wykończenie detali – wszystkie czarne plastiki przetarte Nielsenem Brillance. Sprawdza się nie tylko na oponach

8. Wnętrze dokładnie odkurzone, wszystkie plastiki wypędzelkowane lekko stężonym APC od ADBL a następnie nałożony Nielsen Finesse (pachnie wyśmienicie).
Przewiduję, że przy takim przygotowaniu i obecnej pogodzie wosk powinien być widoczny na aucie min. 2,5 -3 miesiące, ale zobaczymy jak to będzie się trzymać

Czader! Naprawdę bardzo dobra robota 

- Od: 21 lis 2014, 00:27
- Auto: Mazda 323f BA, 1.8, '95
Rosa konkretna . Kawał dobrej roboty.
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Tak czytam, czytam i aż współczuję jak się narobisz przy moim

A tak serio, to szacun za robotę włożoną w lakier. Na pewno to zaprocentuje. Teraz każde mycie powinno być czystą przyjemnością.
Co do felg, to jedno można stwierdzić na pewno – mało które koła wzbudziły ostatnio takie zainteresowanie na forum i ciężko obok nich przejść obojętnie
Ja czekam aż zobaczę auto na żywo!
A tak serio, to szacun za robotę włożoną w lakier. Na pewno to zaprocentuje. Teraz każde mycie powinno być czystą przyjemnością.
Co do felg, to jedno można stwierdzić na pewno – mało które koła wzbudziły ostatnio takie zainteresowanie na forum i ciężko obok nich przejść obojętnie
Ja czekam aż zobaczę auto na żywo!
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Zwycięzca konkursu "Mazda i kropelka"
Gratulacje 

- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
pawcio1017 napisał(a):...czyli tracimy trochę na ostatecznym "wet-lock" kosztem trwałości powłoki.
Jako jeden z najbardziej marudzących tego forum, podpowiem, że chodziło o "mokry wygląd", nie "mokrą blokadę"
19 godzin – mega sporo czasu, ale i efekt bardzo dobry! To jest właśnie poświęcenie i oddanie się autku, które się kocha równie jak swoją drugą połówkę.
Wspominałeś o pomiarach lakieru, bardzo chętnie dowiem się ile to mikronów Ci wyskoczyło.
Brak politury daje Ci na pewno większą trwałość wosku na autku, właśnie kosztem w/w "wet look'u". Kolejnym razem możesz spróbować politurę, a na to wosk.
Szczerze Ci powiem, że i tak Twoja maska wygląda lepiej od mojej w kwestii odbić kamyszków. Moja wygląda jakby do niej strzelali jacyś okupanci.

Anyway, koniec mojego biadolenia. Kawał dobrej roboty. Tu polerka auta, tam polerka felg. Teraz całe autko świeci się!
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
tak normalnie bym powiedziałzelka napisał(a):19 godzin – mega sporo czasu, ale i efekt bardzo dobry!

Strasznie brudna glinka.Robiłem kilka aut które nie widziały pozadnego mycia i po uzyciu decabitu/prickborta glinka prawie nie miała co robić.
Jeśli masz ori dekielki z logo mazda to możesz ściągnąć farbe i bedzie chrom
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
zemoj napisał(a):Ja czekam aż zobaczę auto na żywo!
Jutro?
Beny napisał(a):tak normalnie bym powiedziałzelka napisał(a):19 godzin – mega sporo czasu, ale i efekt bardzo dobry!Dobra robota.Oczywiście można na handlarza zrobić w 8h
![]()
Strasznie brudna glinka.Robiłem kilka aut które nie widziały pozadnego mycia i po uzyciu decabitu/prickborta glinka prawie nie miała co robić.
Jeśli masz ori dekielki z logo mazda to możesz ściągnąć farbe i bedzie chrom
Dokładnie. Sam wiem, że nad dachem i maską mogłem posiedzieć dłużej ale czas gonił
Co do dekielków to Intra ma inną średnicę.
Tymczasem do auta wpadł drobiazg w stylu zachodniego wybrzeża USA. Na zlot jak znalazł, choć chyba i tak już wszyscy będą mnie tam kojarzyć po brzydkich kołach

Jako, że po korekcie jeszcze bardziej uwidoczniły się wszystkie wady tylnego zderzaka w postaci pajęczyn na lakierze i kilku zadrapań – tak na prawdę wskazane byłoby jego lakierowanie. Przy tej okazji do głowy przyszedł jeszcze jeden pomysł z tych "USA style"