Mazda3 BK LF '03 TOP SPORT Seraf
O w pyte, ze tak sie wyraze
nie mialem pojeica ,ze tam jest podswietlanie 
No to już wiesz
A wieczorem albo jutro będzie fotorelacja z tego 
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Troszke zepsuliscie mi jutrzejszy dzien
trzeba wymienic gnide...
Aż sprawdzę u siebie... ale jak będzie przepalona to zastanowię się czy będę zmieniał bo jak przepalona to mniejsze obciążenie na alternator i na silnik co za tym idzie większe przyspieszenie
A tak na serio to myślałem ost o zmianie podświetlenia bo ten kolor co jest w serii jest kiepski....

A tak na serio to myślałem ost o zmianie podświetlenia bo ten kolor co jest w serii jest kiepski....
- Od: 30 sty 2011, 01:03
- Auto: Scion Tc 2.4 VVTI :)
Widać, że to nie jedyna M3 w tym garażu 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
dzux napisał(a):Seraf pochwal sie co to za projekt i czy ciężko ściąga sie tapicerkę z dzwi???
kontynuacja oklejania wnętrza folią 3M i zamach na nowe głośniki 5x7
Grzegorz K napisał(a):Widać, że to nie jedyna M3 w tym garażu
parking pod galeria handlową
Seraf napisał(a):głośniki 5x7
Nie wolisz zainwestowac w dystanse i pozadne 165
Ich brzmienie tez jest wiele lepsze 
radzi89 napisał(a):O w pyte, ze tak sie wyrazenie mialem pojeica ,ze tam jest podswietlanie
Stary wcale się nie dziwie, ja do ASO kiedyś dzwoniłem i pytałem to powiedzieli, że nie ma tam podświetlania
- Od: 4 paź 2011, 09:17
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
Dawno nie było jakiejś ciekawej aktualizacji, nieciekawej z resztą też nie...
Elementy drzwi okleiłem zgodnie z moim zamysłem jednak nie podoba mi się to i wróci chyba do oryginału
Ze zmiany głośników zrezygnowałem, bo tak na prawdę jestem zadowolony z ich brzmienia (więc po co przepłacać) ale co ciekawe zauważyłem, że w drzwiach pod tymi trójkątnymi plastikami mam gotową instalację pod głośniki wysoko tonowe i temu tematowi już nie odpuszczę, o ile te kabelki już są w kostce w radio albo nie będzie problemu z ich podłączeniem
Ponad powyższe:
Zakupiłem filtr powietrza K&N ale nie stożek, tylko wkładkę do seryjnego airboxa – 220zł
oraz filtr kabinowy firmy MANN – 80zł
Z mniej ciekawych rzeczy miałem incydent / lekkie przytarcie parkingowe i jak będzie cieplej to zrobię niezbędną poprawkę lakierniczą.
Elementy drzwi okleiłem zgodnie z moim zamysłem jednak nie podoba mi się to i wróci chyba do oryginału

Ze zmiany głośników zrezygnowałem, bo tak na prawdę jestem zadowolony z ich brzmienia (więc po co przepłacać) ale co ciekawe zauważyłem, że w drzwiach pod tymi trójkątnymi plastikami mam gotową instalację pod głośniki wysoko tonowe i temu tematowi już nie odpuszczę, o ile te kabelki już są w kostce w radio albo nie będzie problemu z ich podłączeniem
Ponad powyższe:
Zakupiłem filtr powietrza K&N ale nie stożek, tylko wkładkę do seryjnego airboxa – 220zł
oraz filtr kabinowy firmy MANN – 80zł
Z mniej ciekawych rzeczy miałem incydent / lekkie przytarcie parkingowe i jak będzie cieplej to zrobię niezbędną poprawkę lakierniczą.
Pasują na zasadzie plug and play
kupiłem z anglika i nie powinny się różnić wyglądem przed i po lifcie. Ja powiem szczerze że nawet nie wiem czy kupiłem z przed czy polifta
Filtr K&N na miejscu mam wrażenie że lekko zmienił się dźwięk i poprawił się dolny zakres obrotów chętniej "wstaje" silnik.
Podszedłem do wymiany filtra kabinowego ale z powodu braku odpowiednich narzędzi musiałem to odłożyć
Filtr K&N na miejscu mam wrażenie że lekko zmienił się dźwięk i poprawił się dolny zakres obrotów chętniej "wstaje" silnik.
Podszedłem do wymiany filtra kabinowego ale z powodu braku odpowiednich narzędzi musiałem to odłożyć
Seraf napisał(a):Filtr K&N na miejscu mam wrażenie że lekko zmienił się dźwięk i poprawił się dolny zakres obrotów chętniej "wstaje" silnik.

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Seraf napisał(a): mam wrażenie
Pewnie to jest " slowo klucz "
radzi89 napisał(a):Seraf napisał(a): mam wrażenie
Pewnie to jest " slowo klucz "
tez mam wkladke K&N i to samo zaobserwowalem... lepiej wstaje z dolu
Arkana , Captur , Mii
Generalnie tez zawsze mam wrażenie, że jest lepiej jak coś założę albo zmienię
W sumie nawet mam takie wrażenie, jak umyję porządnie auto
Co do wkładki to kiedyś na forum ktoś robił testy i osiągi silnika i auta były identyczne na seryjnej wkładce, wkładce k&n i bez żadnej wkładki
jedyna obserwacja to właśnie lekka zmiana dźwięku w stosunku do normalnej wkładki
jedyna obserwacja to właśnie lekka zmiana dźwięku w stosunku do normalnej wkładki