Ja oklejałem przyciski w kierownicy czarnym połyskiem i nic sie z tym nie dzieje, a wiadomo, ze kierownica tez sie nagrzewa w lato. Co za folie kupiłeś, przyznaj sie?
Mazda3 BK LF '04 Aero "Simply Clean" by rafałmazda ;)
No wlasnie? Nie dalo sie zdjac obudowy i dac folii pod spód?
Ja oklejałem przyciski w kierownicy czarnym połyskiem i nic sie z tym nie dzieje, a wiadomo, ze kierownica tez sie nagrzewa w lato. Co za folie kupiłeś, przyznaj sie?
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
ezg_siwy napisał(a):Co za folie kupiłeś, przyznaj sie?
Zgaduję >> KLIK
rafałmazda napisał(a):już nie będę przebierał w półśrodkach
Następnym razem tylko JanNiezbędny.
Daj no lepiej linka gdzie dywaniki zamawiałeś. Podobają mi się

-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Beny napisał(a):nie dało się ściągnąć
nie chcieliśmy ściągać, bo baliśmy się że te obudowy strzelą, bo w ogóle jakieś dziwne one są
ezg_siwy napisał(a):Co za folie kupiłeś
macvas napisał(a):Zgaduję
Właśnie tej akurat nie mieli

macvas napisał(a):gdzie dywaniki zamawiałeś
a proszę bardzo

Dziś zebrałem się w sobie, uruchomiłem myjkę ciśnieniową, wziąłem żabę i dokładnie umyłem podwozie po zimie 
Tak, wiem, widać rudą
ale w okresie międzyzlotowym będę z nią walczył 
Po myciu podwozia było mycie nadwozia + nałożenie tenzi car shine + docieranie felg + nabłyszczanie opon
zdjęć póki co nie ma, ale niebawem będą i to w dużej ilości, bo weekend zapowiada się spotowo-zlotowy
obudowy lusterek przyjdą najprawdopodobniej jutro, więc od razu zabiorę się za ich wymianę
I jeszcze bonus w postaci filmu, gdyby ktoś zastanawiał się kiedy wosk trzyma, a kiedy już puścił i czy soft99 daje radę
Myślę że opis filmu jest zbędny, bo wszystko widać
Tak, wiem, widać rudą

Po myciu podwozia było mycie nadwozia + nałożenie tenzi car shine + docieranie felg + nabłyszczanie opon

I jeszcze bonus w postaci filmu, gdyby ktoś zastanawiał się kiedy wosk trzyma, a kiedy już puścił i czy soft99 daje radę
Myślę że opis filmu jest zbędny, bo wszystko widać
Wnętrze też umyłeś myjką ?
Się czyści na jutro 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
czas coś tu napisać
-31. marca umówiłem się z kolegą zajmującym się robieniem zdjęć na sesyjkę
podesłał mi je, delikatnie jeszcze obrobiłem i ostatecznie wyszło takie coś
-1. kwietnia wybrałem się w odwiedziny (i na kontrolę
) do stolicy, gdzie Danmazda zrobił zdjęcie pięknych

-2. kwietnia w Gostyninie miał miejsce spot i tam też się pokazaliśmy
Jeśli ktoś jest ciekawy jakie tam było można zobaczyć okazy, zapraszam tu
-5. kwietnia pojechałem na przegląd klimatyzacji. Wykonane zostało napełnienie + odgrzybienie + wymiana filtra kabinowego + ozonowanie
-6. kwietnia (wczoraj) odbył się cykliczny spot płockiego forum motoryzacyjnego, gdzie również byliśmy i przy okazji pozyskiwaliśmy nowego na forum (mam nadzieję że kolega niebawem założy wątek w NM)
Cały przebieg imprezy klik
Dziś w końcu dotarły do mnie obudowy lusterek, bo wcześniej pomyliły się paczki i otrzymałem tylne lewe światło przeciwmgłowe do focusa II
dlatego się przeciągnęło, ale już są 
Niebawem jakaś poważniejsza sesyjka i wtedy będzie dokładniej widać
Co do modów planowanych w najbliższym czasie to chwilowo game-over
dlaczego? Na październik (dokładnie chyba 2go) umówiłem się na montaż podtlenku LPG
będzie to instalacja na TECH'u, bez żadnego rzeźbienia, bez żadnych oszczędności i innych lubryfikatorów o wartości prawie 3tys, tak więc trzeba przyoszczędzić
warsztat jest sprawdzony przez najbardziej wymagających, samochody jeżdżą bez problemu, były hamowane i różnicy mocy czy to na PB czy na LPG nie ma, tak więc jestem spokojny, ale reszta opisu będzie po zamontowaniu
Na koniec wrzucę jeszcze fotkę z ostatniego nocnego konkursu, gdzie zająłem 4. miejsce – dziękuję za głosy
-31. marca umówiłem się z kolegą zajmującym się robieniem zdjęć na sesyjkę
-1. kwietnia wybrałem się w odwiedziny (i na kontrolę

-2. kwietnia w Gostyninie miał miejsce spot i tam też się pokazaliśmy
Jeśli ktoś jest ciekawy jakie tam było można zobaczyć okazy, zapraszam tu
-5. kwietnia pojechałem na przegląd klimatyzacji. Wykonane zostało napełnienie + odgrzybienie + wymiana filtra kabinowego + ozonowanie
-6. kwietnia (wczoraj) odbył się cykliczny spot płockiego forum motoryzacyjnego, gdzie również byliśmy i przy okazji pozyskiwaliśmy nowego na forum (mam nadzieję że kolega niebawem założy wątek w NM)
Cały przebieg imprezy klik
Dziś w końcu dotarły do mnie obudowy lusterek, bo wcześniej pomyliły się paczki i otrzymałem tylne lewe światło przeciwmgłowe do focusa II

Niebawem jakaś poważniejsza sesyjka i wtedy będzie dokładniej widać
Co do modów planowanych w najbliższym czasie to chwilowo game-over
Na koniec wrzucę jeszcze fotkę z ostatniego nocnego konkursu, gdzie zająłem 4. miejsce – dziękuję za głosy
Toż to ja nie widział ze masz naklejkę na szybie
Byłeś pierwszy
Ale sesja będzie obowiązkowo na zlocie

Byłeś pierwszy
Ale sesja będzie obowiązkowo na zlocie
Nightfallówna
Ładną masz tą magdalenę 
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Nightfall napisał(a):ja nie widział ze masz naklejkę na szybie
bo nie odwiedzasz mojego wątku
Nightfall napisał(a):sesja będzie obowiązkowo
trzymam za słowo
Krystek07 napisał(a):Ładną masz tą magdalenę
a dziękuję, wraz z upływem czasu będzie coraz lepiej, a plany są naprawdę ambitne, ale to raczej na przyszły rok
Krystek07 napisał(a):chodzi mi o wrzucenie DRL w halogeny
takiego rozwiązania u siebie nie mam, ale chyba wystarczy kupić uniwersalny moduł 30% i podpiąć go czy to pod halogeny czy pod drogowe
Obecnie nic się nie dzieje, bo czasu brak. Prywatnie muszę jeszcze jedną ważną sprawę przed zlotem załatwić (niestety z tego powodu Mazda chwilowo zeszła na dalszy plan), ale później na ostatnią chwilę ruszę z przygotowaniami na Poznań
W końcu normalne lusterka
ładna robota, ja właśnie myję auto i jutro dodatkowa warstwa ceramiki, co by Twoje palce nie zostały na lakierze 

-
makmarc
rafałmazda napisał(a):...żarówki...
ogólnie jestem bardzo zadowolony i warto było wydać tyle $$$ na "głupie" żaróweczki, chociaż ta c5w mnie nie przekonuje, bo świeci średnio i z tyłu jest ciemnia w porównaniu do tego co dzieje się z przodu. Nie kupiłbym jej ponownie, brałbym pewnie jakiegoś chińczyka z większą ilością lm niż te 35![]()
Mam oryginalne LEDy philipsa i dokładnie te same odczucia.
W5W świecą petarda, a C5W bardzo średnio. Niby ta sama linia produktów.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
no właśnie średnio to rozumiem
oczywiście – specyfikacja techniczna podaje 70lm w w5w i 35lm w c5w, ale dlaczego taka różnica?
i ciągle u mnie wygląda jakby tył był bez oświetlenia, trzeba chyba coś pomodzić w przyszłości
A tymczasem czas się chwalić
konkurs foto HDR dobiegł końca (tu wyniki) i udało się zająć III miejsce
dziękuję za głosy i wrzucam fotkę na pamiątkę 
jeszcze nad tymi się wahałem, ale ostatecznie wybór padł na to wyżej
Dodatkowo wspominałem ostatnio o:
chodziło o obronę inż., która dziś miała miejsce. Tytuł obroniony, więc
od jutra przygotowania na najwyższych obrotach

A tymczasem czas się chwalić

jeszcze nad tymi się wahałem, ale ostatecznie wybór padł na to wyżej
Dodatkowo wspominałem ostatnio o:
rafałmazda napisał(a):Obecnie nic się nie dzieje, bo czasu brak. Prywatnie muszę jeszcze jedną ważną sprawę przed zlotem załatwić
chodziło o obronę inż., która dziś miała miejsce. Tytuł obroniony, więc
rafałmazda napisał(a):ruszę z przygotowaniami na Poznań
od jutra przygotowania na najwyższych obrotach

dzięki zemoj
ale moim zdaniem pierwsze i drugie miejsce bez dwóch zdań zasługiwały na wyprzedzenie mnie
A tymczasem spy photo z przygotowań na zlot

A tymczasem spy photo z przygotowań na zlot

No ładnie ładnie Rafałku. Ja jutro chyba dam Czerwoną Miodnemu na pieszczoty o poranku. Marcin nie jest sobą jak do południa nie ogarnie jakiegoś auta 

-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
na Płock, a nie detailingi
ja mam pracowite przedpołudnie, bo całe wnętrze muszę ogarnąć 

macvas napisał(a):No ładnie ładnie Rafałku. Ja jutro chyba dam Czerwoną Miodnemu na pieszczoty o poranku. Marcin nie jest sobą jak do południa nie ogarnie jakiegoś auta
Mówisz i masz, a Rafała wcale prosić już nie będziemy
-
makmarc
dziś czyszczenie wnętrza, zewnętrza i sesja
takie małe spy, bo sesja była nastawiona głównie pod pierwszy post, który niebawem zmodernizuję 
Ale zaszalałeś z tą sesją..... 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok