Danmazda napisał(a):Po nałożeniu softa też można to kłaść ?
myślę że można, zaszkodzić raczej nie zaszkodzi Jako że Turtle Wax Ice dociera się bardzo trudno, odpuściłem sobie po nim fazę "na błysk" trochę tylko zgarnąłem nadmiar wosku i tak ze smugami wstawiłem do garażu. Następnego dnia na lakier poszedł morning dew i dopiero to jego wypolerowałem na lustro później lakier troszkę się przykurzył, tak więc dziś odbyło się spłukiwanie
Moim zdaniem efekt jest dość dobry po myjni wycieranie mikrofibrą do sucha bez żadnych środków i oczom ukazał się taki efekt
(zdjęcia robione smarkfonem) To tylko przejściówka, bo finalnie wleci glinka, może jakaś polerka, politura i wosk, tak więc najciekawsze dopiero będzie póki co nie jest najgorzej i efekt w stosunku do nakładu pracy mi odpowiada
Danmazda napisał(a):To jest to co wcierałeś na M6 jak byłeś w Warszawie na spocie ?
nie pamiętam co wcierałem, ale to na pewno nie żółw, bo samobójcą nie jestem powiem tak – jeśli ktoś kiedyś docierał soft'a (a na pewno jest tu dużo takich osób), to turtle dociera się tak z 10 razy trudniej dlatego tak się zdziwiłem przy docieraniu soft'a, bo każdy straszył że tak trudno, a jak dla mnie (po doświadczeniach z turtle) to błahostka z turtle jest taki problem, że zostawia tłuste smugi
pomogę Ci jakbym teraz miał kupować wosk, brałbym collinite 476 albo finish kare 1000p z większym skłanianiem się ku temu drugiemu bo jest tańszy, a efekt podobno daje ten sam i ochrona jest bardzo zbliżona
Danmazda bierz Collinite aplikacja łatwa i przyjemna,a niestety co byś nie robił to na twoim kolorze różnicy nie zobaczysz,więc po co przepłacać Ostatnio mi się colli skończył,wytargalem z piwnicy klasycznego żółwia którego kiedyś używałem i to była istna masakra z dotarciem.
Danmazda napisał(a):czy to ja się zakręciłem, a może Rafał
to widzę że razem się zakręciliśmy jak detailer to morning dew z sg chociaż podobno Last Touch od megsa bije md na głowę, ale nie sprawdzałem osobiście dobra, koniec pogadanek był taki czas, kiedy pojawiło się zjawisko, o którym pisałem tu –> viewtopic.php?p=3221052#p3221052 no więc dziś już ostatecznie żarty się skończyły – zapłonnik i żarniki wymienione (wiem, trochę się zeszło ) i tak:
tu wyszły jakoś niebiesko i tak właśnie mogłyby wyglądać, ale to raczej kwestia balansu bieli
jak widać te OSRAMy 6000K są bardziej białe niż niebieskie i nie ukrywam że troszkę się rozczarowałem, aczkolwiek do daily nie założę zimniejszych, bo to nie jest typowy show car i musi być też praktyczny, a wiadomo że im zimniejsza barwa tym mniej światła, więc później jazda po nieoświetlonej drodze jeszcze np. w deszczu mogłaby się źle skończyć A tu mały bonus, robiony oczywiście smarkfonem
świeczki zgodnie z instrukcją obsługi NGK ITR6F13 i chyba właśnie identyczne siedziały chciałem się bawić w zimniejsze ciepłoty, ale stwierdziłem że nie będę ulepszał, bo jeszcze jakieś nagary zaczną się robić a wieczorem tak romantycznie
ale żeby nie było tak kolorowo, przy okazji wyszedł bubel w postaci lekkiego pocenia się uszczelki pod pokrywą zaworów, bo świece są delikatnie zaolejone (pierwsze 2), tak więc pewnie niedługo wymiana
Jako że za oknem słońce i temperatury sprzyjające, (w dodatku inni na tym forum nie mają co robić i tylko modzą, a nie chcemy zostać w tyle ) uważam że sezon w pełni i zacząłem modzić i tak oto dziś przyszła paczka, która kosztowała fortunę, a jej zawartością były żarówki
a jako że nie chce mi się rozpisywać, dam zdjęcie z wyłączonym oświetleniem wnętrza
i z włączonym
chyba jakąś tam delikatną różnicę widać ogólnie jestem bardzo zadowolony i warto było wydać tyle $$$ na "głupie" żaróweczki, chociaż ta c5w mnie nie przekonuje, bo świeci średnio i z tyłu jest ciemnia w porównaniu do tego co dzieje się z przodu. Nie kupiłbym jej ponownie, brałbym pewnie jakiegoś chińczyka z większą ilością lm niż te 35 Tu trochę oświetlenia rejestracji
trochę pozycyjnych
i starałem się zrobić jak najbardziej odzwierciedlające rzeczywistość zdjęcie z porównania pozycji 6000K z mijania 6000K
Jak widać barwa dość zbliżona, jednak w5w są zimniejsze i szkoda że właśnie D2S nie ma takiej samej barwy (być może wina brudnej soczewki czy lekko wypalonego odbłyśnika, ale póki jest jak jest, nie będę rozklejać lamp) Do tego krótkometrażowy film przedstawiający dźwięk wydechu, świecenie w5w i rozpalanie się xenonów (na początku mają bardzo fajną barwę, później przechodzą troszkę za mocno w ten żółty)
nawet nie troszkę ale mam już dość tych marketowych, które świecą czort wie jaką barwą
Danmazda napisał(a):Grubo poleciałeś
albo grubo albo wcale a tymczasem kolejne zamówienie zostało złożone, być może do końca tygodnia dotrze i myślę że będzie to lekko kontrowersyjne i pewnie znajdą się zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy, ale tego chyba na forum u nas jeszcze nie widziałem a będzie to nalypka w zasadzie to 3 nalypki, ale głównie chodzi o tą jedną będę się chwalił po naklejeniu, o ile naklejanie mi wyjdzie