Ale mnie zasypaliście tutaj wpisami, nie spodziewałem się takiego ruchu w temacie
Norreca napisał(a):super gratulacje

pomacam na spocie jakimś.
A no dam pomacać
Szumi91 napisał(a): tylko nie wkładaj LPG

Głupoty gadasz
piterus87 napisał(a):widmo82 napisał(a):Autko ładnie się prezentuje na zdjęciach od Piotrka:P Leniu dawaj swoje zdjęcia bo to już Twoje auto
No właśnie leniu
Dobrze się tam nią opiekuj

Odezwał się ten, co sam jeszcze się MPSem nie pochwalił
kalesoon napisał(a):Ad1.
Jest radio, a w zasadzie kombajn wielofunkcyjny – Eonon, jest kilka modeli, które plug and play pasują do naszej Madzi. Niestety jako że masz przedliftowy egzemplarz, nie będzie działało Ci na nim kilka rzeczy (już nie pamiętam dokładnie co nie działa, bo dawno to weryfikowałem ale w dziale BK jest to opisane)
Coś tam już na ten temat poczytałem dlatego też w pierwszym poście wspominałem o tych problemach. Wstępnie ustaliłem, że jedyna opcja to przerabianie wiązki na polifta. Dezaktywacja kompa pokładowego kosztem takiego kombajnu mnie nie zaspokaja

Przyjdzie czas to pomyślimy jak to ugryźć.
kalesoon napisał(a):Ad2.
Świetny wybór, też poluję na fotele z MPSa, ale ciężko je dorwać... A żeby jeszcze cena była dobra

Była jakiś czas temu kompletna tapicerka z MPSa (półskóry) za 1500pln ale poszła w moment. Może coś tam się kiedyś trafi...
ezg_siwy napisał(a):Co to za mieszek/ramka naokoło dźwigni zmiany biegów? To jakiś element ori czy można to gdzieś dostać? Wgląda smakowicie

Wygląda to mi na jakiś dodatek akcesoryjny. Czy oryginalny Mazdy – prawdę mówiąc nie wiem, aczkolwiek ja mam do jego wyglądu mieszane uczucia. Śrubki imbusowe na nim to dla mnie średnie rozwiązanie, gdyż zbiera się na nich brud. W każdym razie sam mieszek jest lekko przedarty więc albo będziemy myśleć u tapicera nad wszyciem nowego, skórzanego w tą ramkę albo poszukamy oryginału z seryjną ramką
mlodyldz napisał(a):Ładna sztuka, pakiecik robi robotę

, szybko ogarnąłeś zmianę auta,
ale ten napis z popielniczki to bym wywalił

i przemyśl gaz, Lf potrafi być w miarę oszczędny, np. ostatnia średnia z traski – 6,2l ale to się starałem bardzo

, ale w mieście okolice 9 litrów spokojnie do ogarnięcia ze skrzynią 6
Napis z popielniczki już wyleciał – była to pierwsza rzecz jaką zrobiłem przy aucie

Reszta tych samych naklejek (z wnęk drzwi, pod klapą bagażnika i z tylnej popielniczki) też niebawem w wolnej chwili zostanie usunięta, gdyż to nie w moim guście. Troche gorsza sprawa będzie z naklejką na masce bo jest mocna (jakby chropowata) ale z nią sobie też poradzę

Co do spalania – obecnie po pokonaniu ok 500km (głównie w trasie) komp pokazuje równe 8 litrów. Tak czy siak przy moich przebiegach LPG jest zasadne.
Piotrek_154 napisał(a):Jeśli chodzi o audio to polecam zabudowę suba taką jak u mnie. Nie zajmuje miejsca w bagażniku, a spełnia swoją rolę.
Będę miał na uwadze i przejrzę Twój temat w wolnej chwili
Mieczyslaw napisał(a):bez pakietu wyglada dosc slabo szczerze mowiac ale z tymi dokladkami i wlasciwym grilem elegancko
Takie pytanie tylko, czy w jakiejs wersji lusterka nie byly czasem inne?
I czy w BK wystapowalo dwukolorowe podswietlenie zegarow?
PS. Czyli bedziesz w Czaplinku?

Dlatego też tak upierałem się przy pakiecie. Lusterka o których mówicie nie są elementem pakietu Aero. Są to po prostu akcesoryjne lusterka z katalogu Mazdy, które można było domówić do każdej trójki:
http://www.mazda.pl/serwis-i-akcesoria/akcesoria/mazda3/2003-06/wyglad-zewnetrzny/BP4KV3600/ Prawde mówiąc mi się one średnio podobają więc zmiany nie planuję. Co do zegarów – nie wszystkie trójki posiadają niebieską poświatę. Na szczęście w mojej ona występuje i zegary nocą wyglądają bajecznie

Co do Czaplinka – niestety pewne problemy w ostatnim czasie nie pozwolą mi się zjawić na zlocie, choć chciałem się chociaż nawet zabrać z kimś jako pasażer

Co do Mazdy – w poniedziałek udało mi się załatwić wszystkie formalności i auto jest już przerejestrowane. Muszę jeszcze tylko podmienić ramki na klubowe, bo na razie zabrakło czasu. Dzisiaj zrobione pierwsze zakupy i podstawowe wyposażenie uzupełnione... Dodatkowo wykupiłem też karnet na miejsce na parkingu strzeżonym więc mogę spać spokojnie
Co prawda robione telefonem i przez brudną szybę ale jest – żebyście nie marudzili