Mazda3 BK LF '04 2.0 by aRcek
1, 2
aRcek napisał(a):mój najnowszy pomysł:
Jak mi padną klapki (odpukać), to nie będę się bawił w używki czy nowy za kosmiczną cenę w aso, tylko też zapodam sobie coś takiego
Pytanie na czym może polegać
Mazda 3 04-09**
**Requires modifications to fit
Requires Throttle Body Adaptor Plate and some customization
Pytanie na czy niezbędne modyfikacje np. pod przepływkę są skomplikowane czy nie
tutaj nawet tańszy:
http://www.ebay.de/itm/Cosworth-Intake- ... 4d08bcf925
Umnizte przyjechały w kawałkach
nie chciałem dłużej czekać, kupiłem wiec CCFLe, poniżej fotorelacja, generalnie efekt jest mega, chociaż jeszcze silikon schnie i troszkę paruję ale z relacji kolegów z USA to podobno normalne i niedługo niewielka mgiełka zniknie.
Trochę tego było:

Najgorsza część:

Najlepsza część
:

Z bliska:

Trochę tego było:

Najgorsza część:

Najlepsza część

Z bliska:

- Od: 5 sie 2009, 11:50
- Auto: mazda 3 2.0. v8
Przegląd to w naszym kraju nie problem, a co do policji to i tak nie wiedzą co jest serią a co nie.
Podłącz moduł DRL do tego (tak jak radzi89) i będzie git
Podłącz moduł DRL do tego (tak jak radzi89) i będzie git
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Jeden dzień roboty od 10:00 do 19:00 z przerwami na piwo, obiad i zabawianie dziecka
Zdjęcia zderzaka to pikuś.... ale muszę przyznać, że się bałem.... teraz już jak mi się ksenon wypali to na pewno nie podjadę do mechanika, jeśli masz auto bezwypadkowe, albo zrobione tak jak powinno być czyli nowe ślizgi, bez żadnych dziwnych spawów i połączeń na trytki to pół godzinki maks a spasowanie.... jakie spasowanie
po prostu przykręciłem wszystko od nowa.... jak ktoś z klubowiczów z Warszawy albo z okolic będzie chciał podobną modyfikacje zrobić to mogę podjechać pomóc.
Zdjęcia zderzaka to pikuś.... ale muszę przyznać, że się bałem.... teraz już jak mi się ksenon wypali to na pewno nie podjadę do mechanika, jeśli masz auto bezwypadkowe, albo zrobione tak jak powinno być czyli nowe ślizgi, bez żadnych dziwnych spawów i połączeń na trytki to pół godzinki maks a spasowanie.... jakie spasowanie

martwicie sie zderzakiem
moim zdaniem rozklejenie reflektorów to jest czasochłonne, kolego jaka metodą rozklejałeś? opalarka czy do piekarnika wsadzałeś? też miałem taka zajawke na te ringi ale pooglądałem reflektor i mi przeszło do tego jak się przepali to co znowu rozklejać
ale dla ciebie szacun za wkład pracy no i efekt
trzeba przyznać że trójce pasują te ringi

Paruje silikon który użyłem do klejenia ringów ale coraz mniej (niestety schnie 2 milimetry na dobe)... szczelność... lewy reflektor ok, drugi w lewym górnym rogu muszę uszczelnić silikonem bo paruje po ciśnieniowce ale leciutko, przy rozklejaniu zastosowałem metodę na opalarkę... (bardzo niebezpieczna) w paru miejscach plastik dostał za bardzo na szczęście od wewnątrz i nie widać..
Generalnie klej w reflektorach Mazdy na nasze szczęście jest wielokrotnego użytku
można go kilkakrotnie rozklejać i doklejać, gdybym wiedział co to jest za substancja to z chęcią bym tubkę sobie dokupił.
Generalnie klej w reflektorach Mazdy na nasze szczęście jest wielokrotnego użytku

fajnie że ci się udało i niczego sobie nie poniszczyłeś ale na pewno nie było łatwo. Jest jeszcze jedna metoda która ja stosowałem montując podgrzewane lusterka w corolli tam był wkład właśnie na ten sam klej co reflektory po prostu wkład wsadziłem do miski z gorącą wodą i po kilku minutach wkład idealnie sie odkleił .
1, 2