Mazda3 BK Z6 '04 Sedan
jak oglądałem na fotka 3 w czerwonym kolorze to uważałem że jest do niczego zwykła czerwień bez uroku, ale gdy zobaczyłem na giełdzie wypucowaną 3 również sedan w czerwony kolorze to zmieniłem zdaniem, nie jest to zwykła czerwień.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Ano. Zwłaszcza ten trójwarstwowy lakier nazywany przez Mazdę "mica" robi robotę. W słońcu te małe błyszczące paprochy skrzą się jak głupie i to nadaje fajną głębię tej czerwieni. Trochę mój entuzjazm do tego lakieru zmalał gdy na samym początku robilem jakies poprawki lakiernicze po poprzednim właścicielu.. Lakier trójwarstwowy wygląda świetnie ale mocno drenuje kieszeń 
sliczna 3
i jakkolega napisal czerwony najszybszy kolor
sam taki mam 
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
Dzięki
Wrzucaj Brunek, trzeba nadgonić z trójkami BK
Tyle ich nagle zrobiło się na ulicach, na forum też sporo a dział "nasze mazdy" pustawy. Chociaż w sumie nie powieniem się wymądrzać, sam zdecydowałem się dopiero po dwóch latach na forum... ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Z nowości – felgi się czyszczą i lakierują
Kolor... byłem baardzo bliski czarnego matu ale w końcu wybrałem co innego.
Odbierając wkładam letnie gumy i zaprezentuję fotograficznie
Wrzucaj Brunek, trzeba nadgonić z trójkami BK
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Z nowości – felgi się czyszczą i lakierują
Kolor... byłem baardzo bliski czarnego matu ale w końcu wybrałem co innego.
Odbierając wkładam letnie gumy i zaprezentuję fotograficznie
felgi polakierowane, założone, trzeba będzie jeszcze porządnie umyć samochód i wtedy przyjdzie czas na sesję letnią. Na razie w ramach zajawki zdjęcie garażowe telefonem

Dzięki 
Przyznam się szczerze, że jestem wyjątkowo zadowolony z efektów. W razie jakby ktoś potrzebował, lakierowałem w Warszawie, na Ochocie.
http://www.renowacjafelg.pl/
Jeszcze muszę pobawić się z dekielkami bo srebrne środki jakoś mi nie podchodzą, więc na razie pojeździ bez wypełniaczy
Przyznam się szczerze, że jestem wyjątkowo zadowolony z efektów. W razie jakby ktoś potrzebował, lakierowałem w Warszawie, na Ochocie.
http://www.renowacjafelg.pl/
Jeszcze muszę pobawić się z dekielkami bo srebrne środki jakoś mi nie podchodzą, więc na razie pojeździ bez wypełniaczy
Arku!
Narobiłeś mi "smaczku" na malowanie felg. Teraz sam się zastanawiam czy nie "przyciemnić" swoich "17". Rozumiem, że koszt – bazując na Twoim linku – to 100 PLN, za szt.? Ewentualnie zrobię tak, że sezon wiosenno-letni przejeżdżę na "srebrnym aluminium", a na jesieni oddam "17" do "przyciemnienia".
Koniecznie muszę Twoje auto zobaczyć na nowych felach na żywo... mam nadzieję, że przy najbliższym spocie
Dzisiaj byłem w AZ – czyszczenie/ozonowanie klimy+filtr kabinowy; wymiana oleju w silniku+filtr, wymiana płynu hamulcowego = 630 PLN.
Aha-tak dla ciekawostki: pytałem o "halogen" – nowy org = ponad 700 PLN, zamiennik niecałe 300 PLN (przy zakupie w AZ wymiana gratis), a aluminiowe pedały – 3 szt. ok 320 PLN.
Narobiłeś mi "smaczku" na malowanie felg. Teraz sam się zastanawiam czy nie "przyciemnić" swoich "17". Rozumiem, że koszt – bazując na Twoim linku – to 100 PLN, za szt.? Ewentualnie zrobię tak, że sezon wiosenno-letni przejeżdżę na "srebrnym aluminium", a na jesieni oddam "17" do "przyciemnienia".
Koniecznie muszę Twoje auto zobaczyć na nowych felach na żywo... mam nadzieję, że przy najbliższym spocie
Dzisiaj byłem w AZ – czyszczenie/ozonowanie klimy+filtr kabinowy; wymiana oleju w silniku+filtr, wymiana płynu hamulcowego = 630 PLN.
Aha-tak dla ciekawostki: pytałem o "halogen" – nowy org = ponad 700 PLN, zamiennik niecałe 300 PLN (przy zakupie w AZ wymiana gratis), a aluminiowe pedały – 3 szt. ok 320 PLN.
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
noo, 17" cali np w czarnym macie do naszej czerwieni wyglądałoby mocno... Generalnie mają tam bardzo ciekawą paletę kolorów – oprócz klasycznych typu biel, srebrny, kilka grafitów (m.in taki jak mój), czarny w połysku, w macie i "barwy dla odważnych", czyli pomarańczowy, czerwony, różowy
co do kosztów, to tak, jest tak jak podają w cenniku, przy powołaniu się na klub (wszystko jedno jaki) dostaje się 5% zniżki – pewnie dlatego zjeżdża tam sporo osób, dziś spotkałem gościa z bmw forum, jak oddawałem to z civic klubu. A jak wlazłem do ich magazynu obejrzeć kolory na felgach to chwilę zbierałem szczękę z podlogi bo zobaczyłem wielką halę wypełnioną felgami w różnych kolorach, w większości od 17" w górę, przy czym były też takie potwory typu 20....
a propos halogenu – chyba zamiennik bardziej się opłaca
swoją drogą miło z ich strony że coś takiego proponują.
630 zl za ten zakres to jak na ASO całkiem kulturalna cena. potwierdzają opinie o tym, że warto do nich jeździć.. mimo że to ASO![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
patrzyłem na te nakładki, ładne są... szkoda, że nie ma w komplecie nakładki na odstawkę nogi.
gdyby była pewnie bym się nie zastanawiał..
w tej chwili zacząlem chodzi wokół nakładki na dźwignię zmiany biegów z wykończeniem piano black.

cena trochę odstrasza z drugiej strony, bo kosztuje aż 263 zl..
Moja z aluminium lekko się porysowała i chyba pora ją zastąpić...

a propos halogenu – chyba zamiennik bardziej się opłaca
630 zl za ten zakres to jak na ASO całkiem kulturalna cena. potwierdzają opinie o tym, że warto do nich jeździć.. mimo że to ASO
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
patrzyłem na te nakładki, ładne są... szkoda, że nie ma w komplecie nakładki na odstawkę nogi.
gdyby była pewnie bym się nie zastanawiał..
w tej chwili zacząlem chodzi wokół nakładki na dźwignię zmiany biegów z wykończeniem piano black.

Moja z aluminium lekko się porysowała i chyba pora ją zastąpić...[/quote]
co do dźwigni – na jesieni pytałem się o tą samą rzecz (kolor czarny z czerwonym) – odpowiedz: brak i prędko nie będzie nowych. Może już "dostawa" dotarła do PL

Moja z aluminium lekko się porysowała i chyba pora ją zastąpić...[/quote]
co do dźwigni – na jesieni pytałem się o tą samą rzecz (kolor czarny z czerwonym) – odpowiedz: brak i prędko nie będzie nowych. Może już "dostawa" dotarła do PL
arjot napisał(a):w tej chwili zacząlem chodzi wokół nakładki na dźwignię zmiany biegów z wykończeniem piano black.
cena trochę odstrasza z drugiej strony, bo kosztuje aż 263 zl..![]()
Mam taką samą. Wiesz ile dałem za oryginalną? 89 zł. Polecam uzytkownika (allegro) "sportczesci".
Kupowałem u niego parę razy (m. in chlapacze -kpl na tył 79 zł
- Od: 22 cze 2008, 16:35
- Auto: Była: 323f BA, m3 Top Sport...
Jest: BMW e90
Sprawdzę, wielkie dzięki
Przy okazji zapytam też o kilka innych rzeczy, które chodzą mi po głowie
Luker > sprawdź też tego gościa na allegro, sprzedaje do różnych samochodów przeciwmgielne w dobrych cenach

Przy okazji zapytam też o kilka innych rzeczy, które chodzą mi po głowie
Luker > sprawdź też tego gościa na allegro, sprzedaje do różnych samochodów przeciwmgielne w dobrych cenach
arjot napisał(a):Sprawdzę, wielkie dzięki![]()
Przy okazji zapytam też o kilka innych rzeczy, które chodzą mi po głowie![]()
ok. sprawdzę i podpytam.
Ale fela
!
Widziałem tą czerwoną strzałę. Prezentuje się bardzo superowo! Elegancki sedanik. Niech się dobrze sprawuje i bezpiecznie powozi
Bezawaryjności życzę

Widziałem tą czerwoną strzałę. Prezentuje się bardzo superowo! Elegancki sedanik. Niech się dobrze sprawuje i bezpiecznie powozi
Bezawaryjności życzę
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
arjot napisał(a):– zabezpieczenie antykorozyjne podwozia (Mazda Auto Księzyno)
– kupione uzywane w dobrym stanie oryginalne felgi do Mazdy 3 16"
ile kosztowało Cię to zabezpieczenie?
gratuluję zakupu oryginalnych 16" – sam na takie poluję na allegro, ale jakaś słaba podaż jest
- Od: 7 mar 2010, 20:03
- Auto: m3 sedan, 2005, 1.6b
Dzięki
ile kosztowało Cię to zabezpieczenie?
gratuluję zakupu oryginalnych 16" – sam na takie poluję na allegro, ale jakaś słaba podaż jest
Zabezpieczenie wyniosło 740zl w promocji jakiejś ichniej, w cenie tej mam przegląd powłoki za rok i ewentualne usunięcie ubytków.
Z 16'' fakt, trudno jest. Swoich szukałem chyba ze 3 miesiące. W końcu znalazłem u gościa na allegro, który sprowadza samochody ze Szwajcarii. Ogólnie rzecz biorąc to felgi razem z malowaniem kosztowały mnie tyle co nowe felgi ze średniej półki ale przynajmniej mam wzór który mi się chyba najbardziej podoba i kolor wybrany przez siebie