Mazda3 BK LF '03 TOP SPORT Seraf
strasznie podobaja mi sie te mazdy
i napewno to bedzie moj kolejny nabytek (ale za pare lat bo narazie ciesze sie mazda 323f bj ) tylko ze w sedanie
duzo lepiej sie prezentuje
a czasami to i z mazda 6 mozna ja pomylic
pozdrawiam i bezawaryjnosci zycze
- Od: 26 wrz 2010, 12:12
- Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition
viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0
zamieniłem wszystkie i jak narazie odpukać nic się nie przepala. Te żaróweczki które się przepalały zawsze wyglądały tak:

nabierały takiego rtęciowego koloru a ten drucik (żarnik) nie jest przerwany
jakiś pomysł czym to może być spowodowane?

nabierały takiego rtęciowego koloru a ten drucik (żarnik) nie jest przerwany
jakiś pomysł czym to może być spowodowane?
Ostatnio edytowano 26 gru 2010, 23:03 przez Seraf, łącznie edytowano 1 raz
Takie żaróweczki żarnikowe się nagrzewają do kilkudziesięciu stopni i taki efekt jest.
Kup żarówki LED W5W, ledy się nie nagrzewają nie przepalą Ci się tak szybko. Mniejsze zużycie prądu co za tym idzie mniejsze spalanie
http://allegro.pl/diody-led-w5w-t10-wal ... 23823.html
Kup żarówki LED W5W, ledy się nie nagrzewają nie przepalą Ci się tak szybko. Mniejsze zużycie prądu co za tym idzie mniejsze spalanie

- Od: 19 wrz 2008, 07:43
- Auto: VW
Ładne te trójki są
No i w środku całkiem fajne jak na nowe auto, bo niektóre to czasem odrzucają. A najbardziej podoba mi się podświetlanie liczników
No i w środku całkiem fajne jak na nowe auto, bo niektóre to czasem odrzucają. A najbardziej podoba mi się podświetlanie liczników

- Od: 23 sie 2010, 23:30
- Auto: szkoda tej Mazdy.. wyżej
MAZDA 323F 1.5-16V (99r)
Super auto!
Czytałem z opisu ąe założyłeś instalację gazową.
Napisałbyś parę słów jak się spisuje.
Mam pewne obawy przed zagazowaniem mojej Madzi:/
Czytałem z opisu ąe założyłeś instalację gazową.
Napisałbyś parę słów jak się spisuje.
Mam pewne obawy przed zagazowaniem mojej Madzi:/
-
Slimbo
Przejechałem na instalacji niespełna 10 tys kilometrów, jak było jeszcze około 10 stopni na plusie i nawet w te 20 stopniowe mrozy cały czas jeździłem (samochód stoi pod chmurką). Fajnie bo szybko się to wszystko nagrzewa i bardzo płynnie sobie śmiga.
Instalacja jest założona bardzo schludnie, nawet zmieściło się to wszystko pod oryginalnym plastikiem pokrywy silnika, nie ma żadnych "drutów" na wierzchu -wygląda jak standard.
Instalacja jest w gruncie rzeczy bezobsługowa sama przełącza na gaz gdy nagrzeje się silnik i sama przełącza na benzynę gdy ciśnienie gazu w zbiorniku będzie za niskie. Oparta jest na sterowniku STAG 300premium, reduktorze Zavoli i listwie Dream. W środku w aucie znajduje się mały przełącznik do wyłączenia instalacji i zespolony z nim również malutki diodowy wyświetlacz poziomu gazu.
Kolega travisowski zwrócił moją uwagę na głośność listwy wtryskowej marki Dream- faktycznie robi trochę hałasu jeśli ktoś chce się w ten dźwięk wsłuchać. Do momentu jak nie poddał tego pod wątpliwość nie słyszałem żadnych zmian. "Dziękuję" travisowski
Instalacja jest założona bardzo schludnie, nawet zmieściło się to wszystko pod oryginalnym plastikiem pokrywy silnika, nie ma żadnych "drutów" na wierzchu -wygląda jak standard.
Instalacja jest w gruncie rzeczy bezobsługowa sama przełącza na gaz gdy nagrzeje się silnik i sama przełącza na benzynę gdy ciśnienie gazu w zbiorniku będzie za niskie. Oparta jest na sterowniku STAG 300premium, reduktorze Zavoli i listwie Dream. W środku w aucie znajduje się mały przełącznik do wyłączenia instalacji i zespolony z nim również malutki diodowy wyświetlacz poziomu gazu.
Kolega travisowski zwrócił moją uwagę na głośność listwy wtryskowej marki Dream- faktycznie robi trochę hałasu jeśli ktoś chce się w ten dźwięk wsłuchać. Do momentu jak nie poddał tego pod wątpliwość nie słyszałem żadnych zmian. "Dziękuję" travisowski
Twoja opinia mnie przekonała.
Napisz w prost, jak sprzęt zamontować żebym był zadowolony i oczywiście ile mnie ta impreza skrobnie ")
Jeszcze jedno... jest sens montować gaz w:
Mazda 3 z 2004r, 1.6 16v Touring EU
Napisz w prost, jak sprzęt zamontować żebym był zadowolony i oczywiście ile mnie ta impreza skrobnie ")
Jeszcze jedno... jest sens montować gaz w:
Mazda 3 z 2004r, 1.6 16v Touring EU
-
Slimbo
Jak zamontować zależy od gazownika, nie wiem skąd jesteś profil masz ubogo uzupełniony, więc szukaj polecanej stacji montażu LPG jeśli interesuje Cie podobny zestaw co u mnie szukaj kogoś kto montuje STAGI.
Kwestię czy jest sens montować musisz rozważyć samemu. To jest około 3 tys złotych (części i montaż) za ile się to Tobie zwróci nie wiem musisz sam przeliczyć.
Kwestię czy jest sens montować musisz rozważyć samemu. To jest około 3 tys złotych (części i montaż) za ile się to Tobie zwróci nie wiem musisz sam przeliczyć.
Ekstra 3 u mnie w mieścinie też taka w takim samym kolorku śmiga świetnie się wyróżnia
ale jak masz w środku jak w samolocie uuu super pozdrawiam i życzę udanych planowanych i nie planowanych modyfikacji
-
skorpion1985
Ładnie utrzymane autko,bardzo mi się podoba oświetlenie zegarów oraz konsoli środkowej
.Kolorek też nice oby auto cieszyło jak najdłużej
Pozdrawiam
P.S. Dzięki za posta

Pozdrawiam
P.S. Dzięki za posta
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Chodź sedan to moja miłość to jednak ten kolorek pasuje do twojej madzi idealnie.
Autko pierwsza klasa pozdrawiam i szerokości życzę.
Autko pierwsza klasa pozdrawiam i szerokości życzę.
MOJA MAZDA
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631