Mazda3 '08 Kintaro /navi tab mod/wiper mod/ 160.3KM-184.5Nm – Siwy
Tak to wygląda na żywo:
W ręku robi bardzo pozytywne wrażenie. Przy dużym są rzepy antypoślizgowe żeby koło po bagażniku nie latało.
Jak dla mnie? Bomba!
W ręku robi bardzo pozytywne wrażenie. Przy dużym są rzepy antypoślizgowe żeby koło po bagażniku nie latało.
Jak dla mnie? Bomba!
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Zrobiłem coś podobnego do tego co Widmo 82 u siebie:

tylko mniej ładnie, bo nóż miałem tępy...
Działać działa, spełnia swoją funkcję i faktycznie nieco ciszej jest od strony wydechu, a mam piankę o gęstości T25.
Jak mi zostaną maty, to wyłożę jeszcze podłogę bagażnika trochę.
Poza tym doszła kamerka cofania i pewnie niedługo będę montował.
EDIT: W związku z ostatnimi pracami w bagażniku miałem kilukrotnie okazję do wyciągania koła zapasowego i "poużywania" pokrowca – spisuje się świetnie, suwaki trzymają. Jedynie to rzepów mogłoby być więcej (4 szt.) i mogłyby być większe, bo przy ostrzej pokonywanych zakrętach koło minimalnie się rusza w bagażniku. Chyba sam dorobię kilka rzepów w jakiś długi, zimowy wieczór
tylko mniej ładnie, bo nóż miałem tępy...
Działać działa, spełnia swoją funkcję i faktycznie nieco ciszej jest od strony wydechu, a mam piankę o gęstości T25.
Jak mi zostaną maty, to wyłożę jeszcze podłogę bagażnika trochę.
Poza tym doszła kamerka cofania i pewnie niedługo będę montował.
EDIT: W związku z ostatnimi pracami w bagażniku miałem kilukrotnie okazję do wyciągania koła zapasowego i "poużywania" pokrowca – spisuje się świetnie, suwaki trzymają. Jedynie to rzepów mogłoby być więcej (4 szt.) i mogłyby być większe, bo przy ostrzej pokonywanych zakrętach koło minimalnie się rusza w bagażniku. Chyba sam dorobię kilka rzepów w jakiś długi, zimowy wieczór
W poszukiwaniu inspiracji na mody trafiłem na coś takiego:
http://allegro.pl/ramka-panel-wyswietla ... ml#thumb/1
ktoś wie co to za część? Nie widziałem nigdy z wnęką powyżej kratek nawiewów.

ktoś wie co to za część? Nie widziałem nigdy z wnęką powyżej kratek nawiewów.
Faktycznie
Wiedziałeś, czy sprawdzałeś?
Czy ktoś się orientuje czy dokładka przednia od astry będzie pasowała do zderzaka trójki?
http://allegro.pl/spoiler-dokladka-zder ... 85374.html

Taki pomysł wpadł mi do głowy.
W Kintaro obwódki nawiewów z przodu mają połyskliwą ramkę i matowe płetwy nawiewów. O sterowaniu szyb nie wspominam.
Co sądzicie?
W Kintaro obwódki nawiewów z przodu mają połyskliwą ramkę i matowe płetwy nawiewów. O sterowaniu szyb nie wspominam.
Co sądzicie?
Czytasz mi w myślach. W sobote miałem zamiar okleić te plastiki też w czarny połysk, ale folia dotarła dopiero dziś, a w tym tygodniu nie mam za dużo wolnego czasu
Jedyna różnica jest taka, że ja chciałem okleić je całe (łącznie ze środkiem).
Masz może zdjęcie jak wygląda to zamontowane już w aucie?
Jedyna różnica jest taka, że ja chciałem okleić je całe (łącznie ze środkiem).
Masz może zdjęcie jak wygląda to zamontowane już w aucie?
- Od: 30 sty 2016, 21:08
- Auto: Mazda 3 Bk Kintaro
Silnik: 2.0 150KM
Rok: 2008
Nie mam, ale mogę zrobić dzisiaj.
Nie wiem czy okleisz całe, a na pewno nie jednym kawałkiem folii i nie będzie to łatwe nawet w przypadku większej ilości kawałków. Z kolei wtedy może nie wyglądać za dobrze. Jak coś to pochwal się efektem.
Oklejałeś już coś wcześniej?
Nie wiem czy okleisz całe, a na pewno nie jednym kawałkiem folii i nie będzie to łatwe nawet w przypadku większej ilości kawałków. Z kolei wtedy może nie wyglądać za dobrze. Jak coś to pochwal się efektem.
Oklejałeś już coś wcześniej?
Chciałeś zdjęcie, więc wrzucam. Prawda taka, że powinno się to przeszlifować żeby była idealnie gładka powierzchnia, ale nie wiedziałem czy mi się to uda/spodoba, więc okleiłem "na żywca". Jak jest zamontowane na drzwiach, to źle nie wygląda.
Panowie, czy orientuje się ktoś czy można w miarę bezproblemowo przełożyć fotel/tapicerkę pasażera (w angliku) na stelaż kierowcy (w EU)?
Mogę sobie darować regulację lędźwi, ale chciałbym mieć regulację wysokości. Chociaż wydaje mi się, że przekładając regulację wysokości, automatycznie trzeba będzie zrobić dziurkę w boku pod regulację odcinka lędźwiowego.
Ćwiczył ktoś taki manewr?
Mogę sobie darować regulację lędźwi, ale chciałbym mieć regulację wysokości. Chociaż wydaje mi się, że przekładając regulację wysokości, automatycznie trzeba będzie zrobić dziurkę w boku pod regulację odcinka lędźwiowego.
Ćwiczył ktoś taki manewr?
Zamówiony led do białego klosza światła przeciwmgielnego już idzie, więc niedługo wpadnie symetryczny mod 
Poza tym coś się zawiesza elektrozawór w butli i czasem pokazuje mi, że zbiornik jest pełny, kiedy jest już np. w połowie wyjeżdżony. Dzisiaj już wizyta w serwisie autoryzowanym Staga umówiona i jedziemy się "zbadać"
Poza tym coś się zawiesza elektrozawór w butli i czasem pokazuje mi, że zbiornik jest pełny, kiedy jest już np. w połowie wyjeżdżony. Dzisiaj już wizyta w serwisie autoryzowanym Staga umówiona i jedziemy się "zbadać"
Z ciekawości, jakiego leda do tego przeciwmgielnego zamówiłeś?
Ja ostatnio na szybko zamówiłem coś takiego:

Pięknie świeci, tylko nie zmieścił mi się do lampy, tak to jest jak się zamawia nie zwracając uwagi na wymiary
Teraz czekam na takiego leda, który już się spokojnie zmieści

Ja ostatnio na szybko zamówiłem coś takiego:
Pięknie świeci, tylko nie zmieścił mi się do lampy, tak to jest jak się zamawia nie zwracając uwagi na wymiary

Teraz czekam na takiego leda, który już się spokojnie zmieści

Zamówiłem dokładnie to, co Ty za pierwszym razem. Takiego samego leda zamówiłem do wstecznego i zmieścił się bez problemu...
a to są chyba bliźniacze lampy?

No niestety nie było szans żeby się zmieściła, bardzo duża jest ta żarówka. Chyba, że jakąś niewymiarową lampę dostałem z anglika... 
Z ciekawości spojrzałem i do wstecznego ta sama żarówka jest o 1 cm krótsza (55 mm, a ta nasza czerwona 65mm), pewnie dlatego podeszła bez problemu.

Z ciekawości spojrzałem i do wstecznego ta sama żarówka jest o 1 cm krótsza (55 mm, a ta nasza czerwona 65mm), pewnie dlatego podeszła bez problemu.
Oooops... No to chyba wtopiłem tak jak Ty
nie wiem jak Ty, ale ja od chińczyków zamawiałem te ledy, więc w sumie niezbyt duża strata w razie czego.
Wróciłem od gazownika – pływak się zawieszał, bo był wygięty... Ja tego nie ruszałem, więc ktoś mi lipę w Busku Zdroju zrobił...
Powinienem był się wczesniej zorientować, bo do 48 literowej butli wchodziło tylko 32-33 litry gazu, a powinno z 38-39 litrów. Trochę zniesmaczony jestem, bo specjalnie brałem dzień wolny i jechałem ponad 200 km żeby założono to profesjonalnie, a tu taka fuszera.
Panowie byli na tyle mili, że mnie nie skasowali za naprawę ani grosza, chociaż mogli, bo uszkodzenie było mechaniczne...
Wróciłem od gazownika – pływak się zawieszał, bo był wygięty... Ja tego nie ruszałem, więc ktoś mi lipę w Busku Zdroju zrobił...
Powinienem był się wczesniej zorientować, bo do 48 literowej butli wchodziło tylko 32-33 litry gazu, a powinno z 38-39 litrów. Trochę zniesmaczony jestem, bo specjalnie brałem dzień wolny i jechałem ponad 200 km żeby założono to profesjonalnie, a tu taka fuszera.
Panowie byli na tyle mili, że mnie nie skasowali za naprawę ani grosza, chociaż mogli, bo uszkodzenie było mechaniczne...
To może od Chińczyków dostaniesz mniejszą wersję
Ja jedyne co straciłem to koszt przesyłki zwrotnej, także spoko 
Też mam instalację gazową i w sumie myślałem, że mam taki sam problem, do baku 44 litry na jednej ze stacji gdzie zawsze tankuje wchodziło mi tylko 32 litry. Już miałem jechać do gazownika, ale spróbowałem zatankować na jakiejś innej stacji i cud zatankowałem 36 litrów czyli tak jak być powinno. Także nie zawsze to problem z naszą instalacją tylko uroki dystrybutora.

Też mam instalację gazową i w sumie myślałem, że mam taki sam problem, do baku 44 litry na jednej ze stacji gdzie zawsze tankuje wchodziło mi tylko 32 litry. Już miałem jechać do gazownika, ale spróbowałem zatankować na jakiejś innej stacji i cud zatankowałem 36 litrów czyli tak jak być powinno. Także nie zawsze to problem z naszą instalacją tylko uroki dystrybutora.
Dzień przed mikołajkami wpadł mi taki przebieg:
Więc w mikołajki zrobiłem jej płukanie z drogowego syfu i soli.
Natomiast zdaje się, że w zeszłym tygodniu miało miejsce takie spotkanie:
Więc w mikołajki zrobiłem jej płukanie z drogowego syfu i soli.
Natomiast zdaje się, że w zeszłym tygodniu miało miejsce takie spotkanie: