Mazda3 BK LF '08 2.0 161KM KINTARO
Nie powiedziałbym, że wszystkie są takiej samej trwałości. Miałem już doświadczenia i z Alca, i z najróżniejszymi Valeo, ale żadne nie trzymywały dłużej niż pół roku. Teraz mam oemowe Mazdy i po 1,5 roku używania (w tym dwóch zimach) nadal zbierają przywoicie. Może i są droższe, ale rzadziej trzeba je wymieniać, dlatego właśnie kupiłem kolejne – wymiana na wiosnę 
- Od: 4 wrz 2010, 19:50
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 MZR
Dziś, dzięki uprzejmości i ogromnej pomocy Marcina vel Waterlive ( właściwie to ja tylko pomagałem ) zostało założone podświetlenie komory silnika oraz oświetlenie powitalne.

Ostatnio edytowano 8 mar 2012, 09:36 przez tomek-waw, łącznie edytowano 1 raz
Komora silnika kiedy się włącza?
Jaki to kolor podświetlania nóg? Pomarańczowy czy czerwony? 
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
Dziś na warsztat poszły zaciski.
Nie będę opisywał procedury ani poradników bo nie wymaga to żadnego specjalnego przygotowania.
Zdejmowałem oczywiście zaciski i klocki.
Do czyszczenia użyłem szczotkę drucianą oraz płyn do odtłuszczania do hamulców który był w pakiecie z lakierem i utwardzaczem.
Malowanie dwukrotne pędzelkiem w odstępach 15 min.
Po drugim malowaniu dosuszenie ( opalarką ) aby bezpiecznie można było założyć zaciski i koła.

A to wynik malowania:

Wyszło chyba nie najgorzej i co najważniejsze, że kolor jest prawie identyczny jak nadwozie.
Nie będę opisywał procedury ani poradników bo nie wymaga to żadnego specjalnego przygotowania.
Zdejmowałem oczywiście zaciski i klocki.
Do czyszczenia użyłem szczotkę drucianą oraz płyn do odtłuszczania do hamulców który był w pakiecie z lakierem i utwardzaczem.
Malowanie dwukrotne pędzelkiem w odstępach 15 min.
Po drugim malowaniu dosuszenie ( opalarką ) aby bezpiecznie można było założyć zaciski i koła.

A to wynik malowania:

Wyszło chyba nie najgorzej i co najważniejsze, że kolor jest prawie identyczny jak nadwozie.
Ostatnio edytowano 15 maja 2012, 07:49 przez tomek-waw, łącznie edytowano 2 razy