Mazda3 BK LF '05 Top Sport
Wkładka simota , czysta woda po trzecim płukaniu myte zestawem k&n przelot ok 7 tys.
i po myciu
i po myciu
Dziś sprawdzona geometria zawieszenia , prawy przód do minimalnej korekcji po spotkaniu z " doniczką " 
Po ochłodzeniu zauważyłem , że zawory klepią sobie nawet na nagrzanym silniku , przestrzeliłem z tym
New Life 0w40 , nie czekając na – 20 *C i w związku z jazdą w większości po mieście na niedogrzanym silniku Madzia została zalana Eco Nergy 5w30 po chwili " ucichła " i chodzi jak Pszczółka .
New Life 0w40 , nie czekając na – 20 *C i w związku z jazdą w większości po mieście na niedogrzanym silniku Madzia została zalana Eco Nergy 5w30 po chwili " ucichła " i chodzi jak Pszczółka .
Aku kupiony 07.13 Bosch S4 024 , niskie napięcie pomimo dłuższej jazdy w spoczynku 12.1 V postanowiłem doładować , wyciągam aku zatrzaskuję drzwi , kierowcy zamykam kluczykiem a bagażnik otwarty , jak go zamknąć bez aku ?
Madzia dostała nowe mocowania i łożyska amortyzatorów z przodu Sachs , osłony, odboje KYB , nowe klocki hamulcowe przód i nowy płyn hamulcowy , nastała cisza z przodu .
Marcin: a nie sprawdzałeś może kiedyś z ciekawości, jak poprawione parametry silnika w Twoim egzemplarzu wpłynęły na osiągi? Najbardziej interesowałby mnie czas 80-120 na piątce ?
kiedyś mierzyłem na 3 i 5 biegu ale nie pamiętam , przy okazji spojrzę
Ładnie, u mnie ponad 10s, kiedyś mierzyłem, ale już nie pamiętam dokładnej liczby.
Teraz dopiero zauważyłem, że masz skrzynię 5b, więc wynik tym bardziej
Znając życie i tak byś chciał już coś przyśpieszjącego w tym zakresie <4s
Teraz dopiero zauważyłem, że masz skrzynię 5b, więc wynik tym bardziej

Znając życie i tak byś chciał już coś przyśpieszjącego w tym zakresie <4s
Jutro Madzia jedzie na odnowienie powłoki lakierniczej 
Znaczy malowanie, oklejanie czy może polerowanie 
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
marcin255 napisał(a):Polerowanie , renowacja , zabezpieczenie
polerowanie/renowacja? 3M, menzerna czy jeszcze coś innego, 3 stopniowe czy nie wiesz?
zabezpieczenie – powłoka kwarcowa, ceramiczna czy wosk?
będziesz robił sam czy w jakimś konkretnym zakładzie?
pytam bo robiąc polerkę u "zwykłego" lakiernika może Ci zniszczyć lakier "przebić się", narobić hologramów i będzie problem. Ewentualnie jakie koszty takiego zabiegu?
zabieg za zabezpieczeniem 3 stopniowym , na koniec nano coś tam Sonax
zakład
http://www.lackprotect.pl/
ps. autko zrobione niestety leje
ale lakier pięknie odświeżony , wszystkie rysy itd. zniknęły i widać metalic 
zakład
http://www.lackprotect.pl/
ps. autko zrobione niestety leje
dobrze jest sprawdzić lakier pod jakąś lampą led-ową lub jarzeniową bo co innego jest widać na zewnątrz w taką pogodę jak jest teraz co innego na słońcu a jeszcze co innego przy dobrym sztucznym oświetleniu.
sprawdziłem ledową – miodzio , zrobię jakieś fotki , filmik