ragun napisał(a): Norreca przeczytaj/przejrzyj cały wątek a będziesz wiedział o co mi chodziło
nie chce mi się
Kalesoon
Fajnie zrobione !
www.mazdaspeed.pl
ragun napisał(a): Norreca przeczytaj/przejrzyj cały wątek a będziesz wiedział o co mi chodziło
dicon napisał(a):Zapewne tempomat idzie zamontować jedynie w wersjach poliftowych?![]()
W zasadzie, żeby mieć tempomat trzeba wymienić tylko 2 rzeczy?
kalesoon napisał(a):..Podeślę Ci na PW kilka interesujących linków.
jaketherake napisał(a):Naciśnięcie pedału gazu nie dezaktywuje działania tempomatuJedynie hamulec, wciśnięcie sprzęgła lub przyciski (Cancel lub On/Off). Zdarza mi się to wykorzystywać, żeby wyprzedzić auto jadące też na tempomacie z minimalnie niższą prędkością, aby manewr wyprzedzania nie trwał zbyt długo (pedał gazu w podłogę, wyprzedzamy, zjeżdżamy na prawy pas i odpuszczamy pedał gazu, auto dalej reguluje się do nastawy tempomatu).
Przy włączonym tempomacie i ustawionej prędkości (zielny napis "Cruise") można zwiększać/zmniejszać prędkość przyciskami:
– RES/ACCEL +1,6km/h – jednokrotne przyciśnięcie
– SET/COAST -1,6km/h – jednokrotne przyciśnięcie
jaketherake napisał(a):
jaketherake napisał(a):– RES/ACCEL +1,6km/h – jednokrotne przyciśnięcie
mlodyldz napisał(a):jaketherake napisał(a):
hmm, z tego co pamiętam SET/COAST ustawia nam aktualną prędkość, a nie zmniejsza prędkość. Przyciskami na kierownicy owszem można przyspieszyć, ale żeby zwolnić trzeba wcisnąć CANCEL i gdy auto zwolni do odpowiadającej nam prędkości wcisnąć SET/COAST. No chyba, że faktycznie tak jest a nigdy tego nie zauważyłemtrzeba skoczyć na trasę sprawdzić.
ezg_siwy napisał(a):Dobra, już sprawdziłem co mam w aucie i był taki jak u Ciebie, niestety, więc zamawiam z allegro odpowiedni.
Nie wiem jak Ty trafiłeś nowy za 50 złNowe widzę, że są po ok. 100 zł. Wezmę używkę z nowszej mazdy 6, to nie będzie bardzo zajechany.
kalesoon napisał(a):mlodyldz napisał(a):jaketherake napisał(a):
hmm, z tego co pamiętam SET/COAST ustawia nam aktualną prędkość, a nie zmniejsza prędkość. Przyciskami na kierownicy owszem można przyspieszyć, ale żeby zwolnić trzeba wcisnąć CANCEL i gdy auto zwolni do odpowiadającej nam prędkości wcisnąć SET/COAST. No chyba, że faktycznie tak jest a nigdy tego nie zauważyłemtrzeba skoczyć na trasę sprawdzić.
Tak jak przedmówcy. Można zwalniać, przyśpieszać samymi przyciskami z kierownicy, ale jest to wolniejsze niż adekwatna czynność pedałami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości