talk_about85 napisał(a):Nie widac dobrze ze zdjec ale wnioskuje ze podwozie bylo konserwowane

. Jakimi srodkami jesli mozna wiedziec?
szczerze to nie wiem – ja nie konserwowałem, jeśli było coś robione to musiał to zrobić poprzedni właściciel sztuk 1 w Niemczech
ezg_siwy napisał(a):Kurcze, masz 100000 i takie cuda ze sprzęgłem? Jakie miałeś objawy? Ja mam 164000 prawie i żadnych objawów, że coś jest nie tak.
Sprzęgło od momentu zakupu było takie sobie – potrafiło się zblokować w podłodze na sekundę może dwie przy szybkiej/dynamicznej zmianie biegów na wyższych obrotach. Jakiś czas tak jeździłem po czym okazało się, że wysprzeglik był trafiony. Może właśnie przez to, że jeździłem z zepsutym wysprzęglikiem swoje dostało łożysko oporowe i docisk...nie wiem. Tarcza była jeszcze spoko. Objawy jakie miałem od jakiegoś czasu to twardy/gumowaty pedał sprzęgła, czuć było na nim wibracje podczas wciskania, parkowanie, czy inne powolne manewry na jedynce to w zasadzie były możliwe tylko na półsprzęgle. Żeby płynnie ruszyć też trzeba było popracować pedałem sprzęgła, powyżej 2 biegu wszystko było ok. Może poprzedni właściciel zajechał sprzęgło, albo zbyt długa jazda z niesprawnym wysprzęglikiem je załatwiła – jedno z dwóch. Mam nadzieję, że jak odbiorę auto to będzie już ok

.
Dopisano 20 wrz 2017, 19:32:B6 na pokładzie – jest lepiej, sztywniej, bardziej przewidywalnie, betonu nie ma, przede wszystkim sprawnie. Jak się okazało przednie amorki były w stanie mocno średnim, jeden jak powiedział mechanik był już "pusty". Przechyły auta są zauważalnie mniejsze i w związku z tym przydały by się stołki z MPSa

. Innych zdjęć na razie nie będzie bo jest koza

. Mam wrażenie, że na starych amorkach przód siedział kilka cm niżej, co tylko świadczy o ich stopniu zużycia i trochę przekonuje mnie do montażu Eibacha. Pro-kit -30mm + Bilstein B6 powinno być ok

. Sprzęgło rewelacja – Sachs na pierwszy montaż sprawuje się idealnie, gdybym wiedział jak może pracować sprzęgło w tym aucie zmieniłbym je 2 lata temu

.