Dzisiaj chciałbym się pochwalić moją Mazdą 3 BP
Auto kupione 1.04.2021r z przebiegiem 42kkm obecnie ma nie całe 60kkm i oczekuje na przegląd
Wersja KAI – tutaj chyba nie muszę nikomu opisywać co jest, a czego brak
Auto choć kupione w Rzeszowie, na codzień porusza się po Warszawie. Wybór miałem pomiędzy szarą, a czerwoną – z wiadomych przyczyn wiadomo która wygrała.
Jestem zadowolony, zmiana z Renault Megane III Coupe 1.6 (k4m). Jedyne czego brakuje mi po poprzednim aucie w maździe to dostępu bezkluczykowego, dachu panoramicznego, i oczywiście LPG
Autko kupione w Rzeszowie w salonie Mazda CZACH, i przez ten salon używane, od momentu kupna auto doczekało się napraw :
*wymiana felgi ( odpadł klar)
*wymiana szyby (na koszt serwisu)
*wymiana gałki zmiany biegów – tutaj jeszcze do wymiany jest mieszek
*wymiana mechanizmów lusterek – w trakcie
*wymiana kompletnego wyświetlacza radia – na zdjęciu jest nowy ( nie wiem skąd smuga), w poprzednim były wypalone piksele
*wymiana wadliwych uszczelek drzwi – w trakcie
*skrzypiący HUD – tutaj coś mają na to zaradzić
Ogólnie mimo wad jestem zadowolony z samochodu, pięknie się prezentuje, ludzie się obracają i co najważniejsze auto ma prawdziwe 2.0 pod maską, a nie blender o pojemności małej butelki wody.
Przy jednej z napraw dostałem zastępczą granatową mazdę w automacie- tutaj muszę powiedzieć, że mazdowski automat jest wprost proporcjonalnie beznadziejny do tego jak dobra jest manualna skrzynia. Zdjęcia granatowej i szarej ( która konkurowała z czerwienią) zamieszczam

Swoją drogą do naszej 3 spokojnie mieści się rower po odkręceniu przedniego koła bez problemu wchodzi po złożeniu tylnych foteli
Z zmian w aucie:
*Żarówki ledowe
*Przednia blacha niżej
*W tym miesiącu tj. wrzesień auto dostało ceramikę i dwuetapową korektę lakieru w MORDOR DETAILING (Domaniewska 51 Warszawa). Serdecznie polecam chłopaków.
W planach mam jeszcze felgi 18' ale muszę sprawdzić papiery z homologacji, bo mazda wygaduje jakieś cyrki o jej braku na 18'.
Na jednym ze zdjęć Mazda z moim poprzednim ( nie sprzedanym) autkiem
Troszkę zdjęć
Kończąc to nie Piotter, ani też nie buntownik, a zwyczajnie z angielskiego/niemieckiego W Y D R A- R1 bo zarejestrowana w Rzeszowie