Mazda3 BP SkyActive-X '19 AT
1, 2
Przymierzałem się do takiej z ori pakietem spoilerów i w manualu, ale jednak Procee`d wypadł lepiej pod względem ceny i wyposażenia. Nie zmienia to faktu że auto wygląda kozacko

- Od: 4 paź 2011, 09:17
- Auto: Mazda 3 BK 1.6 MZR
Co tu odpisać?
Szerokości, przczepności
ProCeed
Nie jeździłem więc nie wypowiem się. Jeśli jesteś zadowoloy to
Ale czy nie byłbyś bardziej zadowolony z M3... 

Szanowni forumowicze,
właśnie kupiłem dokładnie taki model Mazdy, czyli:
Mazda 3 Skyactiv-X MHEV AT 2.0 179KM Hatchback (rok 2020)
i mam prośbę. Najpierw ją zadam, a później wyjaśnię, o co chodzi...
Czy ktoś, kto ma dokładnie taki model (może być też rok 2019), mógłby mi udostępnić nr VIN swojego auta?
Już wyjaśniam. Wiem, może brzmieć podejrzanie, dlatego opowiem krótko swoją historyjkę
. Posiadane przeze mnie auto zostało kupione i właśnie sprowadzone z Wielkiej Brytanii, ma kierownicę po prawej stronie. Muszę je dostosować do warunków europejskich, czyli zmienić reflektory i światło przeciwmgielne (nie przekładam kierownicy). Z reflektorami chyba nie będę miał problemu, jest dużo ofert w internecie, ale ani jednej na światło przeciwmgielne (lewa strona w klapie). Zadzwoniłem więc w desperacji do ASO Mazdy, ale zapytali o VIN i natychmiast stwierdzili, że mój to anglik i system pokaże im tylko wersje lewej lampy bez przeciwmgielnego. Chodzi o to, że oni nie mają w systemie wyszukiwania po modelu, tylko właśnie po VINie. Nie zgodzili się też sprowadzić tej lampy "na próbę", stwierdzili, że muszę zapłacić z góry, a jak nie będzie pasowała, to z nią zostanę (a kosztuje niemało). Poradzili mi jednak, żebym znalazł na forum Mazdy kogoś, kto ma identyczny model europejski i podał VIN takiej osoby, wtedy bez problemu dobiorą mi odpowiednią lampę... I to koniec historii, pytanie tylko, czy ktoś z Państwa zechciałby mi pomóc.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
właśnie kupiłem dokładnie taki model Mazdy, czyli:
Mazda 3 Skyactiv-X MHEV AT 2.0 179KM Hatchback (rok 2020)
i mam prośbę. Najpierw ją zadam, a później wyjaśnię, o co chodzi...
Czy ktoś, kto ma dokładnie taki model (może być też rok 2019), mógłby mi udostępnić nr VIN swojego auta?
Już wyjaśniam. Wiem, może brzmieć podejrzanie, dlatego opowiem krótko swoją historyjkę
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
- Od: 8 gru 2022, 06:12
- Auto: Mazda 3BP 2020 Skyactiv-X MHEV AT 2.0 179KM
O takie rzeczy powinieneś pytać w dziale technicznym BP. Wg mnie VIN niewiele Ci da, bo będziesz potrzebował trochę więcej niż 1 lampy... Załóż wątek w dziale technicznym tu https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewforum.php?f=610 z fotką z tyłu z włączonym wstecznym i przeciwmgielnym i coś poradzimy.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Dzięki za podpowiedź. Z rady oczywiście skorzystam, chociaż mam nadzieję, że żadnych więcej zmian wprowadzać do auta nie będę musiał... 
- Od: 8 gru 2022, 06:12
- Auto: Mazda 3BP 2020 Skyactiv-X MHEV AT 2.0 179KM
1, 2