na wstępie chciałbym podziękować Mariankowi za historię auta oraz Jasiu19 za moc rad przy zakupie mojej pierwszej Mazdy. Gdyby nie on nie wiedziałbym na co patrzeć, na co zwracać uwagę itp. Auto zakupione w komisie Autolider Rudka. Samochód z niskim przebiegiem 89 tys. ( SICK ), jak dla mnie mega utrzymany, przebieg udokumentowany od początku do końca. Przyprowadzony z Norynbergi, gdzie stał sobie w salonie Mazdy pozostawiony w rozliczeniu.
Co do komisu – właściciel moja rodzina, auto sprawdzone od początku do końca, więc co ja mogę powiedzieć złego
Pierwsze kroki, wymiana oleju – syntetyk Elfa, na ten moment żadnych napraw nie przewiduję, zakupione opony zimowe na stalówkach, trochę mi szkoda bo podoba mi się na tych felgach
Dane
rok produkcji: 2004
przebieg w dniu kupna: ~89.000km
Silnik: 1.6 Z6-VE
Moc: 105KM
Kolor: Titan Grau Metallic (29Y)
Tapicerka: "Rally" Stoff Rot/Shwarz (BP6)
Wersja wyposażenia: Exclusive
Wyposażenie:
ABS, ESP
Felgi 16" oryginalne
6 poduszek powietrznych
elektryczne szyby przód/tył
manualna klimatyzacja
sterowanie z kierownicy
światła przeciwmgielne przód/tył
ISOFIX
Dziś 29.11.2015 r pierwsza myjnia auta, mogłem bardzo dokładnie obejrzeć każdy zakamarek, czas nie gonił. Po umyciu żadnych potencjalnych śladów rdzy, autko musiało być konserwowane dobrze. Oczywiście po umyciu, bo jakże by inaczej zaczął padać deszcz. Jak widać na zdjęciach auto już na zimówkach, nie za długo nacieszyłem się widokiem Madzi na ładnych felgach, ale i tak nie traci uroku.
Jakość zdjęć odbiega od tych z ogłoszenia, ale cóż fotografem nie jestem
Olej wymieniony, planuje jeszcze na tygodniu wymienić filtr paliwa, a jeśli mowa o paliwie puki co jeżdżę na 98