Witam, w czerwcu 2017 roku po półrocznych poszukiwaniach zostałem posiadaczem drugiej po 323f ba w swoim życiu MAZDY .Jak na mnie przystało jest to znów kolor niebieski po Aquarius Blue przyszedł czas na Winning Blue .Auto zostało sprowadzone z Warszawy od pierwszej właścicielki w Polsce z przebiegiem
216 000 km . W aucie zakochałem się odrazu zmiana z 90KM na 150KM była ogromną uciechą wiec trasa Warszawa-Szczecin nie zajeła wiele czasu

. Mazda została zakupiona na zakładanym jeszcze przez Niemca zawieszeniu Bilstein amortyzatory plus sprężyny,niestety jak to niemcy mają w zwyczaju ten miał zabawe w agroLEDtuning czyli podświetlenie wszystkiego co się nie świeci , dywaniki przód i tył , drzwi od spodu i cała reszta która nie emituje światła. Jako że podejście do aut raczej mam konserwatywne a więc pierwsza praca przy aucie było wywalenie kilkunastu metrów kabli i diód LED .Po przejeżdzeniu miesiąca okazało się że 2 z 4 sprężyn nadają sie już tylko to wymiany jako że Bilsteina już nie ma w zawieszeniu analogicznie trafiły tam sprężyny EIBACH PRO KIT -30mm łącznie z wymianą amortyzatorów na zwykłe już nie sportowe.Drugą naprawą w tym aucie było pozbycie się irytujacych pierdół tak wiec na pierwszy ogień doszły spinki nadkoli,nowy zbiorniczek płynu do szybk OEM (400 zł) wymiana Xenonów Philips , wymiana termostatów plus wszystkie filtry i olej 5w30 CASTROL. Niestety w grudniu 2017 silnik padł więc w nagrode dostał 2 życie .
Mazda jest w nieznanej mi konfiguracji Z tyłu są Ledy ale nie wiem czy dokładane czy nie z przodu zaś l grill w kolorze od wersji TOP.
Rok : 2004
Nadowozie : SEDAN
Kolor : 27B
Silnik : 2.0 LF 150 KM
Wyposażenie :
4x elektryczne szyby
Radio z MP3
Xenon
Climatronic
Mulitfunkcyjna Kierownica
6x Airbag
Kolor wnętrza : Racing Blue
Felgi : 17' RIAL
Co już zrobiłem :
-SPINKI
-USUNIĘCIE LEDÓW
-TERMOSTAT
-NOWE AMORTYZATORY KYB
-NOWE SPRĘŻYNY EIBACH PRO KIT -30mm
-TERMOSTAT
-XENON PHILIPS D2S X2
-OLEJ CASTROL 5W30
-FILTRY : OLEJ,PALIWA,POWIETRZA
-KAPITALNY REMONT SILNIKA (zawory,listwy zaworowe,panewki,planowanie głowicy,uszczelki,łańcuch rozrządu,rolka napinacza,pierścienie,nowe śruby głowicy,Paski klimy ,alternatora, świece iryda)
Co mam zamiar robić?
-Poprawić jakość odbioru z radia poza miastem nie łapie żadnej stacji

więc strzelam w antene
-Narzucić powłoke kwarcową
-Zabezpieczyć antykorozyjnie
-zakupić XCARLINK