Zacznę od tego, że auto nabyłem 3tygodnie temu, wybór na Mazdę padł po wizytach w kilku innych salonach raczej niemieckich marek, jednak dlatego, że mam na co dzień styczność z motoryzacją i czepiam się detali, szukałem dalej aż wjechałem do Mazdy Nordic Motor w Bydgoszczy i w ciągu 45minut podjąłem decyzje. Fanem motoryzacji, jestem od zawsze i moje auta wszystkie w sumie to jest 4 zawsze są delikatnie lub więcej jak delikatnie modyfikowane. I taki plan był na Mazdę, w dniu zakupu miałem już pełny plan oczywiście taki który nie będzie powodem utraty gwarancji.
A więc tak na dzień dobry domówiłem zestaw oświetlenia Led + kamerę cofania oraz akcesoria które tworzyły wizję w mojej głowie:
-Sprężyny Eibach Pro Kit -30mm
-Tłumik Sebring
-Dokładki progów oraz zderzaków
-Nakładki na pedały
W czasie gdy czekałem na Mazde zakupiłem
Felgi Enkei Wakassa 18 + opony 225/40
Nakrętki Japan Racing Red
Owiewki na szyby
Filtr powietrza K&N
Z racji, że obsługuję Volvo które należy do Nordic Motor negocjowałem z nimi kilka rzeczy na których mi zależało a więc bardzo chciałem odebrać od nich auto z mojej wizji. Udało się
Zgodzili sie na to aby u nich na serwisie firma zewnętrzna okleiła mi wszystkie elementy chromowane i lusterka na czarny połysk, oraz zabezpieczyła folią front auta wraz z wnękami klamek.
Celowo do zestawu nie brałem lotki dachowej ponieważ mam upatrzoną inną i niebawem będę ją montował, kolejna zmiana jaką planuje to końcówki wydechu na dłuższe o 25mm i opalane robione pod zamówienie.
Jestem właścicielem firmy detailingowej i całe auto zostało pokryte powłoką ceramiczną z oferty Ultracoat.
Dzień przyjazdu do salonu i dzień odbioru oczywiście fotka z dnia odbioru jest efektem obróbki w programie:
Auto już z powłoką i czarnym znaczkiem
Mały detal, będzie ich więcej:
Czekam na opinie, sugestie i uwagi