Model: Mazda 3
Wersja: Active (nie jestem pewien, przynajmniej taką przypisało mi tow. ubezpieczeniowe)
Data początku gwarancji: 20.06.2007
Rok modelowy: 2008
Silnik: LF 2.0 150 KM (110kW)
Przebieg: 115k
Kolor nadwozia: Sunlight Silver
Kraj pochodzenia: Dania
Wyposażenie:
– elektryczne szyby (x4)
– elektryczne podgrzewane lusterka
– klimatyzacja automatyczna
– komputer pokładowy
– skórzana, regulowana, trójramienna, wielofunkcyjna kierownica
– tempomat
– radio CD z wyjsciem na iPhone’a
– ABS, DSC/TCS?
– 6-cio biegowa skrzynia
– podgrzewane fotele
– głosniki (x4)
– poduszki powietrzne (x6)?
– reflektory soczewkowe ze spryskiwaczami
– halogeny
– centralny zamek z pilotem
– alufelgi Mazda 16”
Zrobione:
14.06.2014 / 115200km Nowe opony przód – Bridgestone Turanza (na tyle praktycznie nowe zakupiione z autem Dunlop SP SPORT FASTRESPONSE), rozmiary 205/55R16
08.07.2014 / 115800km Wymiana oleju oraz filtra
Pierwsze wrażenia na duży plus. Szukałem czegos w benzynie, z relatywnie mocnym motorem i możliwie nowym rocznikiem. No i liczę naiwnie chociaż na kilka miesięcy bezawaryjności na początek! Bo moje e46 wypruwa portfel i to właściwie jeden z głównych powodów kupna nowego auta. Dodatkowo moja dziewczyna miała kiedys w rodzinie MPS’a Mazdę 6 wiec dodatkowo namawiała do tej marki.
Pewnego czwartku wieczorem zauważyłem dodane ogłoszenie 30 min temu, umawiam się w piątek rano na 7 przed pracą na oględziny auta, a w poniedziałek już zjeżdżało z lawety pod domem. Akcja musiała być szybka, włącznie z zaliczką bo telefony się urywały i ogłoszenie trzeba było szybko zdjąc.
Auto zadbane, wszystko chodzi, systematyczne przeglądy do roku 2013. Brak [jakich?] chlapaczy i maly odprysk na przedniej szybie. Poza tym trzeba tylko było powymieniac żarówki w postojowych na początek i nabyc całe wyposażenie typu gasnica, apteczka etc. Zakupiłem też Bridgestone Turanza 205/55R16 na przód bo poprzednie nadawały się do wyrzucenia. Na wymianę czeka olej i filtr oraz w nieodległym czasie tarcze i klocki. W planach mam przyciemnic szyby, dołożyc jakies wyjscia dodatkowe do audio, blokada skrzyni biegów. Poza tym, muszę nauczyc się prawie na nowo jeździc