Mazda3 BL R2 '09 2.2 MZR-CD 150 KM
1, 2
Ostatnio w ASO mi mówili, że to lepiej jeździ niż MPS – a na pewno taniej. Tylko w Tuskokraju oficjalnie nie da się tego kupić w salonie.
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
KMBak napisał(a):Ostatnio w ASO mi mówili, że to lepiej jeździ niż MPS – a na pewno taniej. Tylko w Tuskokraju oficjalnie nie da się tego kupić w salonie.
Myślę że wersja 2.2 MZR-CD 185KM seria + chip musi ładnie chodzić :-D
Po chipie może wyjść około 215 – 225 KM, oraz ~465 NM.
Tylko problem w tym jak kolega wyżej napisał, tego w Polsce nie ma...
U mnie Madzia w trasie z 2 osobami i małym bagażem spaliła przy normalnej jeździe na trasie 4.8l

Gorzej jest w mieście, średnia około 8l
maestro napisał(a):U mnie Madzia w trasie z 2 osobami i małym bagażem spaliła przy normalnej jeździe na trasie 4.8l![]()
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
maestro napisał(a):U mnie Madzia w trasie z 2 osobami i małym bagażem spaliła przy normalnej jeździe na trasie 4.8l![]()
To spalania w mieście nie masz dużo mniejszego od mojego bo mi średnio wychodzi ok 9l tylko ta trasa... w majówkę z 4 osobami i 2 rowerami na dachu wyszło mi 12l przy 120km/h
Obecnie z Madzią są małe problemy, zaczęło się od utraty mocy... a mianowicie po wielkich ulewach w czerwcu i tym że za głęboko "kąpałem się" Madzią na naszych drogach uszkodzeniu uległ DPF (popękał), więc został usunięty... Auto odzyskało moc, ale tylko w górnej partii obrotomierza (od około 3 tyś obrotów "do końca"), coś jeszcze mi trzyma ten dół.
Zwiedziłem troszkę warsztatów, i każdy miał inne zdanie co zostało zepsute...
Po zwiedzaniu warsztatów udałem się do specjalistów "Auto Jaksa", migusiem stwierdzili że to wina elektroniki i po odpięciu komputera wszystko działa jak należy. Polecili mi również Pana zajmującego się elektroniką.
Będę dalej walczył i starł się odzyskać sprawność u Madzi i napiszę jak uda mi się rozwiązać problem
Zwiedziłem troszkę warsztatów, i każdy miał inne zdanie co zostało zepsute...
Po zwiedzaniu warsztatów udałem się do specjalistów "Auto Jaksa", migusiem stwierdzili że to wina elektroniki i po odpięciu komputera wszystko działa jak należy. Polecili mi również Pana zajmującego się elektroniką.
Będę dalej walczył i starł się odzyskać sprawność u Madzi i napiszę jak uda mi się rozwiązać problem
El Duende napisał(a):Jak się sprawują żarówki:
mijania OPTiCON H11 55W 12V Super White 4200K; czy polecasz je chociażby na rezerwę?
Czy mają mocniejszy strumień światła niż montowane standardowo i jak długo wytrzymują? i czy na pudełku pisze china?
Ogólnie nie polecam, powód: w deszczu szukałem świateł. Zaletą jest to że mają niebieską bankę i wyglądają jak "xenony".
Obecnie testuje Osram NightBreaker Unlimited. Jestem zadowolony bo bardzo dobrze oświetlają drogę.
jak się sprawuje po chip tuningu?
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Niestety, ale autko jest na sprzedaż. Planuję zakup Mazdy CX-5 lub Nowej Mazdy 3 BM i obecna trójka BL będzie mi niepotrzebna.
Są może chętni na zakup autka ?
W autko włożono dużo serca i pracy, żeby wyróżniało się na ulicy
Są może chętni na zakup autka ?
W autko włożono dużo serca i pracy, żeby wyróżniało się na ulicy
1, 2