no trójeczka jest akurat, a piątka to już kawał komfortowego wozu..do zabawy już nie bardzo.... zrobiłem paresetkilometrów w e90 – 320d 186KM i w e60 530xd (260KM?) w kazdym prowadzenie jest ponadprzecietne i bajeczne. A jedynka – ciasny mały zapierdzielak:) napęd tył w takim aucie daje mega prowadzenie i super zabawę. Zakręty, ronda, slalom, nieużywanie ręcznego tylko operowanie gazem w zakręcie daje zupełnie inne wrażenia z jazdy.
Pewnie za rok czy dwa Mazde sprzedamy, jedynka zostanie dla żony, a sobie poszukam trójeczki coupe.
Jeśli chodzi o przedni napęd mazda prowadzi się ekstra, ale do napędu tył niestety porównać tego nie można
Mazda3 BK Y6 2005 1,6CiTD 109KM
5 biorę pod uwagę ze względów finansowych – podobne koszta co do 3 a wyposażenie znacznie lepsze 
Pod uwagę biorę 320d, 330d, 335d, 530d i 535d – wszystkie w kombi
Pod uwagę biorę 320d, 330d, 335d, 530d i 535d – wszystkie w kombi
Mi też się kiedyś 1 nie podobały, ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma:) generalnie uwazam ze ladniejsza niz mazda3. Jakosc wykonania tez troche wyzej.
Radzi jak bedziesz sie przymierzal to musisz pamietac o kilku rzeczach – najwazniejsze – silnik n47 177KM – łancuch rozrzadu od strony silnika ktory lubi strzelac, w wielu wersjach klapki kolektorow dolotowych potrafiace sie urwac, kola dwumasowe, turbiny padajace, blokujace sie termostaty... wszystko trzeba dokladnie sprawdzic, jak cos to służe pomocą i namiarami na fachowców od tej marki w rozsądnych cenach, bo ASO BMW jakością nie zachwyca, a cenami zwala z nóg.....
zaraz bana.na dostane za gadki nie na temat:)
Radzi jak bedziesz sie przymierzal to musisz pamietac o kilku rzeczach – najwazniejsze – silnik n47 177KM – łancuch rozrzadu od strony silnika ktory lubi strzelac, w wielu wersjach klapki kolektorow dolotowych potrafiace sie urwac, kola dwumasowe, turbiny padajace, blokujace sie termostaty... wszystko trzeba dokladnie sprawdzic, jak cos to służe pomocą i namiarami na fachowców od tej marki w rozsądnych cenach, bo ASO BMW jakością nie zachwyca, a cenami zwala z nóg.....
zaraz bana.na dostane za gadki nie na temat:)
lukard napisał(a):generalnie uwazam ze ladniejsza niz mazda3.

Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Dzięki, z BMW mam sporo wspólnego więc mam nadzieję, że pomocy nie będę potrzebował 
Miałem już M5 e39, e39 3.0d, teraz jeszcze mam e30
Dużo znajomych serwisantów też znam. Mam bardzo dobre ceny na części – jakieś 35% taniej niż w ASO
. Właścicieli Szczecińskiego ASO też znamy więc mam nadzieję, że nie będzie problemów z serwisem. Jedynie pewnie będą problemy z trafieniem egzemplarza 
Miałem już M5 e39, e39 3.0d, teraz jeszcze mam e30
Musze napisac ze masz podobne gusta jak ja
. Z kompaktow ogladam sie tylko za Mazda i Bawarka. Z reszta do tej pory czasami przegladam ogloszenia sprzedazy BMW serii 1 ale to juz bardziej z ciekawosci bo nastepnego kompakta za pare lat raczej nie kupie. Z jakim silnikiem masz? Wracajac do Mazdy ladny egzemplarz niech dalej sie dobrze spisuje
.

Przebieg 161 000km,
– filtr oleju
– olej
– filtr powietrza silnika
– uszczelnienie pod 4 wtryskiem – przedmuchiwało
– pokrywa zaworów
Po za tym wszystko gra i buczy.
– filtr oleju
– olej
– filtr powietrza silnika
– uszczelnienie pod 4 wtryskiem – przedmuchiwało
– pokrywa zaworów
Po za tym wszystko gra i buczy.
W najbliższym czasie auto zostanie wystawione na sprzedaż, zaczynamy rozglądać się za czymś większym w stylu ford galaxy z pewnych powodów
chodzi o to, żeby było gdzie wózek wstawić:)
Oczywiście wszystko w dalszym ciągu gra i buczy. Jeszcze nigdzie nie wystawiałem. Cena autka to 20 000zł. Chyba że ktoś nie będzie chciał audio to wymontuje i odliczę cenę.
Oczywiście wszystko w dalszym ciągu gra i buczy. Jeszcze nigdzie nie wystawiałem. Cena autka to 20 000zł. Chyba że ktoś nie będzie chciał audio to wymontuje i odliczę cenę.
Koła zmienione na zimowe
Przy okazji wymieniony przewód dolotowy kolektora – przepuszczał powietrze – był lekko pęknięty i auto nie przyśpieszało prawidłowo.. Już zrobione. Koszt przewodu 230 w ASO
Przy okazji wymieniony przewód dolotowy kolektora – przepuszczał powietrze – był lekko pęknięty i auto nie przyśpieszało prawidłowo.. Już zrobione. Koszt przewodu 230 w ASO
Auto zostało sprzedane w styczniu.
Audio zostało wymontowane – jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam – mogę sprzedać w atrakcyjnej cenie
Audio zostało wymontowane – jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam – mogę sprzedać w atrakcyjnej cenie