Mazda3 BK Y6 2005 1,6 HB ***SPRZEDANE***
Swego czasu miałem podobny problem, okazało się, że zaśniedziały jakieś styki przy alternatorze, auto raz zapalało, 5 razy nie, potem znów parę razy tak, kilka razy nie, jak w lotku, 15 minut roboty mechanika (może mniej) i problem od roku się nie powtórzył 
- Od: 26 mar 2012, 14:19
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF Top '05 HB
Też już tak miałem, a dokładnie raz na majówce i z dwa razy do tego momentu. Tylko tyk i nic radio, światła wszystko śmiga...
Nie mam pojęcia co to jest z kabli nic, a na pych odpala też moje podejrzenie padło na rozrusznik...
że przekręca się czy coś....
Będę śledził temat może wychwycisz usterkę.
Nie mam pojęcia co to jest z kabli nic, a na pych odpala też moje podejrzenie padło na rozrusznik...
Będę śledził temat może wychwycisz usterkę.
Póki co stawiam na aku. U mnie od kabli Madzia odpaliła.
Obecnie zamontowałem Bosch S4 026. Pasuje idealnie do miejsca po starym ...
Obecnie zamontowałem Bosch S4 026. Pasuje idealnie do miejsca po starym ...
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Co to masz za kolorowe kabelki podpięte?
- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
Kable od modułu DRL. Sam moduł mieści się w obudowie akumulatora.
W mądrych książkach podają, że aku nie lubi zim ale i upalnego lata. Tylko, że upały się skończyły, dużo jeździłeś od tamtych upalnych dni? Mniemam, że był to oryginalny Panas lub Yuasa? Jeśli tak to swoje zrobił i trudniej mu było wrócić do nominalnej wartości. Może aku nie miał czasu się naładować, podbierałeś mu prąd CB, navi, może coś jeszcze o czym nie wiesz i wymiekl.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Ogółem trochę jeździłem, w dniu wesela też był upał (powyżej 30 st C). Aku był oryginał, dlatego bez wnikania wymieniłem na nowy ... Póki co incydent się nie powtórzył...
czyli tak jak pisałem: życie z niego uszło ;/ Lepiej teraz niż przy -30 kiedy trzeba szukać zamiennego środka lokomocji i bawić się na sniegu i mrozie 
PS: Masz jakieś żarówki o wzmocnionej wydajności? Coś jak H7 X-TREME VISION +100% itp. ?
PS: Masz jakieś żarówki o wzmocnionej wydajności? Coś jak H7 X-TREME VISION +100% itp. ?
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Nie, od niedawna philipd blue vision h7
Jak w nocy się spisują i na deszczu?
Do sprzedania dwa komplety (przód i tył) nowych głośników ALPINE SXE-5725S nowe
Moja trójka – viewtopic.php?f=332&t=159979
Moja trójka – viewtopic.php?f=332&t=159979
- Od: 28 mar 2013, 20:44
- Auto: Mazda 3 (BK) , 1.6 105KM, 2003r.
Sa ok, widzę gdzie jadę. Ale Bosch pure light świeciły podobnie a były o połowę tańsze. Zobaczymy jeszcze jak z trwałością...
jak masz jeszcze paragon
to spróbuj zareklamować jak Ci się przepalą. Mi padła 1 z żarówek po 8m-cach używania, wysłałem na reklamację (cały komplet) i po 2 tygodniach przyszły nowe. Opisywałem sytuacje chyba w moim wątku o mazdzie.
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999
Jak narazie wszystko działa ...
Z innej beczki: przez weekend miałem okazje pojeździć Fordem Focusem 2 Kombi na tylnej kanapie i doznałem szoku... Miejsca na nogi z tyłu jest 2 razy tyle co w M3. Kolega ma ponad 180cm a i tak nie dotykałem kolanami przedniego fotela.
Jak to możliwe skoro mamy tą samą płytę podłogową
Z innej beczki: przez weekend miałem okazje pojeździć Fordem Focusem 2 Kombi na tylnej kanapie i doznałem szoku... Miejsca na nogi z tyłu jest 2 razy tyle co w M3. Kolega ma ponad 180cm a i tak nie dotykałem kolanami przedniego fotela.
Jak to możliwe skoro mamy tą samą płytę podłogową
Z okazji rozpoczętego urlopu zaszyłem się w garażu
Postanowiłem odświeżyc felgi zimowe PlastiDip. Aby zapobiec problemom z usunięciem PlastiDip z opon, przed całą operacją przeciągnąłem je Valet Pro Dressing. Spisał się rewelacyjnie, do ściągnięcia nadmiarów wystarczyła zwykła rękawica...
Przed
Po
Przed
Po
No ładnie Ci to wyszło
Będziesz zakładał kołpaki, czy tak zostawisz?
Co do żarówek: ostatnio miałem dość dziwną sytuację: zamontowałem TUNGSRAMY Megalight +90% ( 55W żarówka) i po jakimś miesiącu użytkowania stopiło mi się jedno gniazdo żarówki H7
Kupiłem nowe, oryginalne gniazdo i wrzuciłem ponownie tą żarówkę- na razie świeci i wszystko gra- zobaczymy czy nie będzie więcej problemów.
Co do żarówek: ostatnio miałem dość dziwną sytuację: zamontowałem TUNGSRAMY Megalight +90% ( 55W żarówka) i po jakimś miesiącu użytkowania stopiło mi się jedno gniazdo żarówki H7
Kupiłem nowe, oryginalne gniazdo i wrzuciłem ponownie tą żarówkę- na razie świeci i wszystko gra- zobaczymy czy nie będzie więcej problemów.
“Nie jeździj szybciej niż lata Twój Anioł Stróż”
- Od: 24 mar 2013, 20:11
- Auto: Mazda3/G120/Revolution (2015)
Nienawidzę kołpaków, zostają gołe stalówki.
Co do problemów z prądem ... od wymiany akumulatora nie powróciły
Co do problemów z prądem ... od wymiany akumulatora nie powróciły

Update pt: "Nie dajwaj kobiecie auta, bo ZEPSUJE
"
Żona bardzo niefortunnie przetarła się o krawężnik oponą i stało się coś takiego:
Powietrze uciekło, po raz pierwszy przydała się dojazdówka (oczywiście podjechał brat i zmienił, ja byłem w pracy). Madzia wyglądała jak dupa zza krzaka
Prędkość max na dojazdów 80km/h. Po przejechaniu 10km stwierdziłem, że tak się nie da i o 22 przełożyłem 2 zimówki na tył.
Teraz pytanie: da się coś jeszcze zrobić z tą oponą
Z tego co czytałem raczej nie... trochę szkoda, bo opona ma 2 sezony 

Żona bardzo niefortunnie przetarła się o krawężnik oponą i stało się coś takiego:
Powietrze uciekło, po raz pierwszy przydała się dojazdówka (oczywiście podjechał brat i zmienił, ja byłem w pracy). Madzia wyglądała jak dupa zza krzaka
Prędkość max na dojazdów 80km/h. Po przejechaniu 10km stwierdziłem, że tak się nie da i o 22 przełożyłem 2 zimówki na tył.
Teraz pytanie: da się coś jeszcze zrobić z tą oponą
Grzegorz K napisał(a):Teraz pytanie: da się coś jeszcze zrobić z tą oponą
Raczej nic, miałem podobnie. Najechałem na ostry krawężnik właśnie bokiem. Opona ( nowa ) była do utylizacji.
Tylko się nie rozwiedź przez to.
Myśl o pozytywach jakie daje Ci żona. 
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011