KMBak napisał(a):Tyle już pracy włożyłeś, że eMka chyba ma u Ciebie dożywocie.
Raczej tak a przy okazji coś mój kolega wspominał ,ze jego kolega robi [tiiit] fajne wałki sportowe , tylko wtedy trzeba cały rozrząd wymienić
www.mazdaspeed.pl
KMBak napisał(a):Tyle już pracy włożyłeś, że eMka chyba ma u Ciebie dożywocie.
rider143 napisał(a):Jaki CR wyszedł?
Grzesiu napisał(a):jeżelimarcin255 napisał(a):placebo
Ale ja nie miałem na myśli próby olejowej tylko pomiar CR za pomocą oleju.Grzesiu napisał(a):Proba olejowa, to proba olejowa, kwestia szczelnosci cylindrow
W sprawnym silniku nafta za szybko nie "ucieka" z nad tłoka do miski silnika a ja to robię olejem-zazwyczaj jakiś 5W30. Wcześniej oczywiście odmierzony 1 litr i zważony. Olej do silnika oczywiście strzykawką ale to ile go poszło wynika z wagi oleju jaka pozostała. Więc pomiar ten uważam za wystarczająco dokładny. A czasami jedyny możliwy do obliczenia CR w przypadku nietypowych komór spalania oraz po usuwaniu materiału głowicy wokół zaworów (w celu poprawy wymiany ładunku w cylindrze).Grzesiu napisał(a):a jakies tam "wlasne" metody, no fajnie, ale jak to sie ma do rzeczywistosci to Twoj dokladnosc, jak Ci olej przez pierscienie nie plynie:P ile Ci zostaje w.. strzykwace? czym to tam lejesz, generalnie bledny tok myslenia.
madozi napisał(a):będe miał jak co skarbnice wiedzy
tomek-waw napisał(a):No właśnie, kiedy ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: PitrekT i 4 gości