Jest to mój pierwszy samochód, wcześniej użyczałem sobie poczciwego Passata B3
Niska kwota bardzo mnie skusiła, jednak miałem świadomość, że Mazdę będzie trzeba doprowadzić do porządku – głównie ze względu na rudą. Spotkanie z Arturem, oględziny, decyzja i autko dostało się w moje ręce

Jak już uda mi się poprawić Madzię to wstawię jakieś normalne zdjęcia

Dane techniczne:
Marka/model: Mazda 6
Typ nadwozia: Sedan
Kolor nadwozia: Blue Pacific 25B
Rok produkcji: 2002
Silnik: 2.0 LF 16V DOHC 141 km
Pierwsza rejestracja: 18.06.2002
Data zakupu: 20.01.2016
Przebieg przy zakupie: 189750 km
Silnik
Pod maską 2-litrowa benzynka. Z tego co wiem to juz wcześniej brała olej ale w małych ilościach. Z miesiąca na miesiąc się pogarszało się, aż w końcu w połowie maja 2016 dostała się w ręce Tadziola, który ją odratował. W “ostatnich dniach” spalała aż 1l/300km! Na szczęście “tylko” uszczelniacze, uszczelka głowicy i naprawa głowicy, pierścienie, filtr oleju a dodatkowo termostat bo już dłuuugo się nagrzewała.
Aktualnie serducho jest zalane olejem ELF 5W-30 EVO 900 i jest wyraźnie ciszej niż wcześniej.
W kwietniu 2016 dopadło ją szarpanie, falowanie obrotów a konkretniej wypadanie zapłonów na 3 cylindrze. Tylko chwilowo pomogła wymiana świecy. Dodatkowo została wymieniona cewka i kable zapłonowe. Teraz już jest wszystko OK!
Wyposażenie
Z tego co wywnioskowałem to moja perełka jest w wersji Exclusive czyli:
– wspomaganie kierownicy
– ABS, EBD
– 4x elektr. szyby
– 6 poduszek
– TCS + DSC
– klimatyzacja automatyczna
– wielofunkcyjna kierownica
...itd.
Wnętrze
Kolor foteli: szary
Stan wnętrza: 4/5
Jak na ten rocznik nie można spodziewać się cudów. Konsola porysowana, fotel pasażera miał dziurki – chyba przypalone. Jeśli chodzi o audio to przód: Carpower CRB-165SET a tył seryjne.
Gra to bardzo fajnie! Dodatkowo zamontowany emulator MP3. Moja M6 została pozbawiona nawigacji gdyż nie dało się wgrać nowszych map. Mam plany by zakupić tam iPada mini i zabudować go...
Z zewnątrz
Madzia z tego co wiem miała nieprzyjemności i spotkał ją ciężki grad. Ma kilkanaście wgniotek na dachu – generalnie na całym aucie były. Było to poprawiane ale niezbyt profesjonalnie. Prawdę mówiąc chyba tylko dach jest oryginalny. Z optymistycznych rzeczy – zderzak z pakietu AERO, oczywiście piękny niebieski Blue Pacific i felgi 17’. Na lato założone z przodu Uniroyal RainSport 3 215/45r17 – w planie zakup jeszcze dwóch takich samych.
Co zostało zrobione?
+ luty 2016
++ montaż nadkola prawego przedniego (brak przedniej części)
++ naprawa wyświetlacza (wielkie dzięki dla airbob)
+ marzec 2016
++ pierwsza wymiana opon na letnie (foto)
+ maj 2016
++ zacinający się pedał gazu – czyszczenie przepustnicy (foto)
++ poprawa zawiasów w drzwiach (foto)
++ remont silnika (wielkie dzięki dla tadziola)
++ wymiana fotela pasażera (foto)
+ czerwiec 2016
++ zdjęcie chromowanych nakładek na klamkach
Co do zrobienia?
– wymiana maski, klapy bagażnika, prawych przednich i lewych tylnych drzwi oraz nadkola
– wyciągniecie wgniotek na dachu
– oklejenie kokpitu (folia 3M – szczotkowane aluminium)
– iPad mini w miejsce nawigacji
– rozpórka przednia
– ściąganie w prawo (za jakiś czas wybiorę się do Katowic – wiadomo gdzie
– malowanie zacisków
– ciężki pedał sprzęgła
– naprawa świecącej się kontrolki TCS/DSC
– kupno 2x Uniroyal RainSport 3 215/45R17
Foto
Pierwsza wymiana opon – 30 marca 2016
Czyszczenie przepustnicy (więcej foto tutaj) – 2 maja 2016
Poprawianie fabryki

Wymiana fotela pasażera – 31 maja 2016