od wczoraj tj. 14-01-2016 jest w posiadaniu Mazda 6 2007r. 2.0 benzyna.
Za nowym autem rozglądałem się od 3 m-cy. Dotychczas jeździłem citroen xsara 2002. przez 6 lat z którego ogólnie byłem zadowolony ale po powiększeniu się rodziny i kilku dalszych wyjazdach nadeszła decyzją iż należy wymienić na większe auto.
Początkową brałem pod uwagę różne marki ale ostatecznie wybór padł na Mazda 6 – kolega jest w posiadaniu mazdy 6 i parę tyś km jego autem zrobiłem nią na wspólnych wyjazdach poza miasto...
Ogólnie szukałem – przeglądałem mazdy w necie szukałem do uskładanej kwoty.
1-wszą mazde z ogłoszenia w komisie obejrzałem w listopadzie przy okazji jak byłem w Rzeszowie ( nie jechałem specjalnie jej oglądać). Oględziny trwały zaledwie 4 min. Ładnie wyglądała tylko na zdjęciu.
Więc dalej spokojnie przeglądałem ogłoszenia bez nacisku kupienia od razu....
Aż do 08-01-2016 pojawiło się ogłoszenie...
Wnikliwa analiza – auto od klubowicza ( przeczytane wszystkie jego wpisy na forum) jeszcze patrze blachy z mojej miejscowości...
Krótka rozmowa z żoną – tel do sprzedającego i następnego dnia mazda podjechała pod dom w celu obejrzenia – wstępne oględziny OK. -krótka jazda, podczas której już wiedziałem że mazda będzie moja
Zarówno zakup mazdy i sprzedaż swojego obecnego auta odbyło się w przeciągu zaledwie 2 godz..
Cena mazdy przewyższała koszt jaki miałem przeznaczony na zakup ale po analizie:
– auto od osoby prywatnej ( znajomy znajomego
– od klubowicza
– widać właściciel dbał o auto
– właściciel dorzucił komplet letnich opon i co bardzo mnie ucieszyło bagażnik rowerowy ( który prędzej czy później musiałbym zakupić na swoją kolarkę )
więc decyzja nie mogła być inna jak zakup....
Mazda 6 GG 2.0 benzyna 147 km
Rok produkcji: 2007
Przebieg: 166 450 Km (w momencie zakupu przez poprzedniego właściciela 109 000 km)
Wyposażenie:
• ABS, TC
• 8 poduszek powietrznych
• 4 elektryczne szyby
• Elektryczne i podgrzewane lusterka
• Climatronic
• Czujnik deszczu
• Czujnik światła
• System nagłośnienia BOSE
• Tempomat
• Multimedialna kierownica
• Centralny zamek z pilotem