Skoro jestem na forum i jemu po części zawdzięczam zakup mojej Magdy, to podzielę się własną historią.
Zacząć należy od tego, że kupiłem auto, którego tak na prawdę w pierwszym momencie nie chciałem. Kupiłem czerwoną (velocity red) Mazdę ze skrzynią automatyczną i silnikiem 2.0, a chciałem ciemne BMW w manualu z silnikiem 1.6. Przyznać jednak muszę, że dobrze się stało – bardzo bym teraz żałował
Poszukiwanie nowego auta trwały 5 miesięcy, z czego ponad 3 samej Mazdy. Odwiedziłem kilka miejscowości (Czarna koło Wołomina – nie polecam, Czechy koło Zduńskiej Woli – nie polecam) i w końcu trafiłem do Wrocławia (Autotarget – polecam). Autem zrobiłem już ponad 2000 km i wrażenia z jazdy są pozytywne. Auto pochodzi z okolic Hannoveru, przede mną posiadało jednego właściciela od końca września 2007 roku i w momencie kupna miało na liczniku trochę ponad 92000 km. Jeśłi chodzi o przebieg, to dzięki użytkownikowi Marianek mogę stwierdzić, że jest prawdziwy. Auto bardzo zadbane, właściciel nie oszczędzał na nim – w 2013 zostały wymienione wszystkie tarcze + klocki oraz letnie opony. Ogólnie posiadam do niego kilkanaście faktur. Co do suchych danych:
Wyposażenie:
– Skrzynia automatyczna
– ABS
– ESP
– Tempomat
– Radio CD + zmieniarka
– 4 x el. szyby
– elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka
– Podgrzewane fotele
– Xenony
– 6 poduszek powietrznych
– Czujnik deszczu
– Czujnik zmierzchu
– Regulacja kierownicy w dwóch płaszczyznach
– 2x podłokietnik
– Czujniki parkowania
– Centralny zamek z pilota
– Immobilizer
– Domykanie szyb z pilota
– Skórzana kierownica
– Światła przeciwmgielne
– Dzielona tylna kanapa
– Wspomaganie kierownicy
– Kierownica wielofunkcyjna
_ Alufelgi 16"
Do zrobienia w niedalekiej przyszłości:
– AUX IN (zrobione)
– Wymiana oleju (Castrol EDGE Professional Longlife III 5w30 + filtr oleju Mann)
– Konserwacja podwozia
– Końcówki wydechu
– Aluminiowe ramki tablic rej.
– Malowanie zacisków hamulców.
W dalszej przyszłości:
– Nowe felgi aluminiowe 17 cali (marzą się te )
– Opony 215
– z czasem na pewno pojawią się nowe pozycje.
Niestety nie mam kiedy (i czym) zrobić fajnych ujęć, więc na razie zamieszczam takie, które posiadam.
Edit:
Dorzucam filmik 0 – 100 km/h. Ciekawi mnie bardzo, czy na automat rusza się ok