Mazda6 GY LF '04 141KM LPG Stag300 thesilent
Witam
Mazdę kupiliśmy z żoną, bo rodzina nam się powiększyła i wdzięczna 323f BA zrobiła się za ciasna. Po wielomiesięcznych poszukiwaniach odpowiedniego auta padło na M6. Kupiona w Gorzowie Wlkp. jeszcze na niemieckich blachach, ze znikomym przebiegiem 62 tys. km, z książką serwisową i przeglądami sprzed roku potwierdzającymi przebieg. Jeden właściciel w Niemczech, rocznik 1937 (poprawione, było 1928).
Bogato wyposażona, choć to nie max:
– elektryczne szyby i lustra,
– klimatronic,
– grzane fotele,
– tempomat,
– ABS, TCS, DSC,
– xenon,
– LPG Stag300 + Hana,
– Alarm Keyless Go doinstalowany,
– Poroso na podłodze i pod deską rozdzielczą.
To tyle, co się z dodatków można pochwalić. LPG ja wstawiałem, owiewki też. Szyby przyciemniłem, wyszło nie najlepiej, bo bez opalarki. Za to folia zacna, bo 3M.
Z takich upgeadów, to wąż silikonowy w uszczelkach, blachy drzwi wewnątrz oklejone dekarką no i okleina na konsoli i tunelu. Wiele chciałbym jeszcze zrobić, ale czasu i dobrej pogody brak.
Mazdę kupiliśmy z żoną, bo rodzina nam się powiększyła i wdzięczna 323f BA zrobiła się za ciasna. Po wielomiesięcznych poszukiwaniach odpowiedniego auta padło na M6. Kupiona w Gorzowie Wlkp. jeszcze na niemieckich blachach, ze znikomym przebiegiem 62 tys. km, z książką serwisową i przeglądami sprzed roku potwierdzającymi przebieg. Jeden właściciel w Niemczech, rocznik 1937 (poprawione, było 1928).
Bogato wyposażona, choć to nie max:
– elektryczne szyby i lustra,
– klimatronic,
– grzane fotele,
– tempomat,
– ABS, TCS, DSC,
– xenon,
– LPG Stag300 + Hana,
– Alarm Keyless Go doinstalowany,
– Poroso na podłodze i pod deską rozdzielczą.
To tyle, co się z dodatków można pochwalić. LPG ja wstawiałem, owiewki też. Szyby przyciemniłem, wyszło nie najlepiej, bo bez opalarki. Za to folia zacna, bo 3M.
Z takich upgeadów, to wąż silikonowy w uszczelkach, blachy drzwi wewnątrz oklejone dekarką no i okleina na konsoli i tunelu. Wiele chciałbym jeszcze zrobić, ale czasu i dobrej pogody brak.
Ostatnio edytowano 24 lut 2015, 00:09 przez thesilent, łącznie edytowano 7 razy
ładna Magdalena
i ten przebieg
żeby tylko nie miał on negatywnego odzwierciedlenia, bo za mało to też niezdrowo
dziadki w Niemczech chyba tylko do kościoła i na zakupy jeżdżą
zastanawia mnie tylko po co te owiewki i co siedzi w otworach na halogeny?
z takich prac na już zrobiłbym porządek z felgami i oczywiście klubowe ramki
a dalej – cieszyć się nowym nabytkiem 

Owiewki, to pomyłka. Choć są firmowe, to jednak pomysł nietrafiony, bo jusz od 80km/h szumią. A przy 150 to już jest niezły gwizd :/ 38 euro w błoto.
A w miejscu halogenów wyciąłem otwory na światła dzienne i... na tym na razie koniec, światła leżą i czekają.
Jakiś czas temu padł jeden palnik, więc kupiłem komplet w xenon-serwis. Dzisiaj jechałem do sklepu i lewy coś pomruguje :/
Auto głównie nam służy do podróży do Polski. W trasie latam 150km/h i Mazda zadowala się jedenastoma litrami niemieckiego gazu, bo polskiego to potrafi i z 13,5 siorbać.
Felgi już zostaną z zimówkami. Na lato czekają Continental Premium Contact 5 i myśle na tymi felgami:
http://allegro.pl/mz14-felgi-alu-16-5x1 ... 54729.html
A w miejscu halogenów wyciąłem otwory na światła dzienne i... na tym na razie koniec, światła leżą i czekają.
Jakiś czas temu padł jeden palnik, więc kupiłem komplet w xenon-serwis. Dzisiaj jechałem do sklepu i lewy coś pomruguje :/
Auto głównie nam służy do podróży do Polski. W trasie latam 150km/h i Mazda zadowala się jedenastoma litrami niemieckiego gazu, bo polskiego to potrafi i z 13,5 siorbać.
Felgi już zostaną z zimówkami. Na lato czekają Continental Premium Contact 5 i myśle na tymi felgami:

powiem tak, i to jest tylko moja osobista opinia!
Swojego czasu 76letni (dzisiaj 85) Niemiec kupuje m6?... Kombi?? Nie ta generacja!
Zameldowany na dziadka , a jeździł wnuk,siostrzeniec, znajomy.
wystarczy cofnąć przebieg przed przeglądem, wpisują co jest aktualnie na budziku i nikogo nie interseuje ile miał na ostatnim.
"Nasi" dopasowali przebieg i "książkę" do ołpy w briefie i tyle.
podkreślam, że to moja osobista opinia i mam nadzieję, że "wyrwałeś" tę szansę 1:10 tryliardów.
pozatym fajna Madzia, niech cieszy jak najdłużej!
Swojego czasu 76letni (dzisiaj 85) Niemiec kupuje m6?... Kombi?? Nie ta generacja!
Zameldowany na dziadka , a jeździł wnuk,siostrzeniec, znajomy.
przeglądami sprzed roku potwierdzającymi przebieg
wystarczy cofnąć przebieg przed przeglądem, wpisują co jest aktualnie na budziku i nikogo nie interseuje ile miał na ostatnim.
"Nasi" dopasowali przebieg i "książkę" do ołpy w briefie i tyle.
podkreślam, że to moja osobista opinia i mam nadzieję, że "wyrwałeś" tę szansę 1:10 tryliardów.
pozatym fajna Madzia, niech cieszy jak najdłużej!
wałkowałem temat zylion razy już z wieloma osobami i wszyscy mówią mi to samo... Nie wiem, czy to prawdziwy przebieg, ale:
– kupiłem ją z Niemiec od pierwszego właściciela na niemieckich blachach, sam ją rejestrowałem w PL.
– luty 2012 przegląd w Niemczech, stan licznika 62 tys. km. W salonie mazdy w Zwikau, dziadek tez mieszka w Zwikau, wszystkie pieczatki w ksiazce serwisowej Mazda Zwikau.
– jesień 2012 dziadek wymeldował mazdę na zimę,
– luty 2013 ja kupiłem Mazdę ze stanem licznika 68 tys. km na letnich oponach. Wstawiłem gaz i w niecały rok zrobiłem kolejne 20 tys. km.
Takie są fakty. Teraz jakie jest prawdopodobieństwo, że handlarz, od którego ją kupiłem, posiada ją co najmniej od lutego 2012, bo wtedy musiałby cofnąć licznik i udać się specjalnie w lutym 2012 Mazdą do Zwikau na przegląd techniczny i badanie spalin, gdzie dodatkowo na kwitach wpisany jest właściciel auta.
Takie są fakty, aczkolwiek generalnie liczę się z tym, że to może być nieprawda. A tak w ogóle to od roku auto lata bezawaryjnie, nie stuka, nie puka (prócz słynnego wielowypustu kolumny kierowniczej), nie ma grama rdzy i jest mocno uszanowana, więc jak dla mnie to może mieć i milion kilometrów, bo i tak jeździ super. Pomijając hałas w aucie
– kupiłem ją z Niemiec od pierwszego właściciela na niemieckich blachach, sam ją rejestrowałem w PL.
– luty 2012 przegląd w Niemczech, stan licznika 62 tys. km. W salonie mazdy w Zwikau, dziadek tez mieszka w Zwikau, wszystkie pieczatki w ksiazce serwisowej Mazda Zwikau.
– jesień 2012 dziadek wymeldował mazdę na zimę,
– luty 2013 ja kupiłem Mazdę ze stanem licznika 68 tys. km na letnich oponach. Wstawiłem gaz i w niecały rok zrobiłem kolejne 20 tys. km.
Takie są fakty. Teraz jakie jest prawdopodobieństwo, że handlarz, od którego ją kupiłem, posiada ją co najmniej od lutego 2012, bo wtedy musiałby cofnąć licznik i udać się specjalnie w lutym 2012 Mazdą do Zwikau na przegląd techniczny i badanie spalin, gdzie dodatkowo na kwitach wpisany jest właściciel auta.
Takie są fakty, aczkolwiek generalnie liczę się z tym, że to może być nieprawda. A tak w ogóle to od roku auto lata bezawaryjnie, nie stuka, nie puka (prócz słynnego wielowypustu kolumny kierowniczej), nie ma grama rdzy i jest mocno uszanowana, więc jak dla mnie to może mieć i milion kilometrów, bo i tak jeździ super. Pomijając hałas w aucie
thesilent napisał(a):. A tak w ogóle to od roku auto lata bezawaryjnie, nie stuka, nie puka (prócz słynnego wielowypustu kolumny kierowniczej), nie ma grama rdzy i jest mocno uszanowana, więc jak dla mnie to może mieć i milion kilometrów, bo i tak jeździ super. Pomijając hałas w aucie
Aby tak dalej szerokość i bezawaryjności .
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
A dziękuję bardzo, dziękuję.
Taka znowu idealna nie jest, prawy przód miał jakąś przygodę, ale bez tragedii. Ściągałem przedni zderzak w celu wymiany palników ksenonowych i okazało się, że prawa lampa jest bez przeciwmgielnego i w dużo gorszym stanie niż lewa. A oryginalnie mam przeciwmgielne. Prawy błotnik jest malowany, pochodzi od niebieskiej Mazdy, widać na przetarciach montażowych. Po zamknięciu maski z prawej strony lampa i grill są bardziej schowane pod maskę niż z lewej strony :/ Zauważyłem to niedawno. Ciekawe, czy uda się to wyregulować czy podłużnica jest cofnięta. Na szczęście auto ani nie ściąga, ani nie bierze opon.
Taka znowu idealna nie jest, prawy przód miał jakąś przygodę, ale bez tragedii. Ściągałem przedni zderzak w celu wymiany palników ksenonowych i okazało się, że prawa lampa jest bez przeciwmgielnego i w dużo gorszym stanie niż lewa. A oryginalnie mam przeciwmgielne. Prawy błotnik jest malowany, pochodzi od niebieskiej Mazdy, widać na przetarciach montażowych. Po zamknięciu maski z prawej strony lampa i grill są bardziej schowane pod maskę niż z lewej strony :/ Zauważyłem to niedawno. Ciekawe, czy uda się to wyregulować czy podłużnica jest cofnięta. Na szczęście auto ani nie ściąga, ani nie bierze opon.
my się zawsze pakowaliśmy w 323C, wózek, kojec i jakieś torby mieściły się w bagażniku. Kiedy szukaliśmy wózka to wyznacznikiem było aby mieścił się do 300l bagażnika i wybór padł na Graco
. Mała podrosła, wszystko posprzedawaliśmy tzn wózek itd i kupiliśmy M6 
- Od: 26 gru 2012, 13:37
- Auto: była: 323C, 1.5B czerwona, Mazda 6 GG (121KM), 2.0 MZR-CD, 2004r czerwona jest CX9 bordowa
hehe, my zostaliśmy rodzicami jeszcze za 323f BA i tak samo wózka szukaliśmy. Kupiliśmy chicco, który się składa, jak parasolka. W 323f pas z tyłu też był za krótki, by opasać nosidełko. No i na wyjazdy Polska-Niemcy niestety za mała była, jeździliśmy załadowani, jak Cyganie 
Mazda dostała alarm z funkcją keyless. Fajna sprawa. Przychodzę do auta i mazda się otwiera. Odchodzę i BEEP – zamknięta. Mega wygoda na zakupach z dwójką dzieci 
Kupiłem dokładnie ten i dokładnie tu:
http://www.amt-alarmy.pl/index.php?t=4784&g=307&q=&r=0&rg=0&sg=
Działa... dookoła auta. Wystarczy podejść i się otwiera, nie ma żadnych dodatkowych sensorów (np. w klamkach). Montujesz dwa czujniki zbliżeniowe, przód i tył.
http://www.amt-alarmy.pl/index.php?t=4784&g=307&q=&r=0&rg=0&sg=
Działa... dookoła auta. Wystarczy podejść i się otwiera, nie ma żadnych dodatkowych sensorów (np. w klamkach). Montujesz dwa czujniki zbliżeniowe, przód i tył.
I prawidłowo! To co trzeba wymienić to trzeba i nie ma bata na to! 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Spryskiwacze od CX-5 zostały zapodane. Niestety konieczna będzie regulacja i dopasowanie, bo siedzą trochę za luźno i leją za nisko.
W kolejce na montaż czekają swiatla DRL. Niestety pogoda nie sprzyja...
W kolejce na montaż czekają swiatla DRL. Niestety pogoda nie sprzyja...
No i dzisiaj moi mili współmazdowicze moja piękna mechaniczna przeszła dzisiaj swój trzeci przegląd w kraju bez najmniejszego mengla! Pan powiedział, że stan super. Odkąd ją kupiliśmy robimy tylko rzeczy serwisowe plus dodatki i fanaberie
Wczoraj dostała przednią szybę Nord Glas, bo poprzednią kamień trafił :/
Wczoraj dostała przednią szybę Nord Glas, bo poprzednią kamień trafił :/
Ostatnio edytowano 24 lut 2015, 00:13 przez thesilent, łącznie edytowano 1 raz
Lać paliwo i w drogę
. Oby tak zostało na dłużej.
Mniej więcej ile taka nieprzyjemność?
thesilent napisał(a):Wczoraj dostała przednią szybę Nord Glas, bo poprzednią kamień trafił :/
Mniej więcej ile taka nieprzyjemność?
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06