Mazda6 GY RF '04, 2.0 MZR-CD 121 KM
rclmati napisał(a): Co do wzmacniacza, nie grzeje się? W Xedosie miałem pod fotelem pasażera i był strasznie gorący z tego co pamiętam.
Nie bedzie musiał podgrzewania w fotelu włączać na zimę;–)
Pozdrawiam
BF3
rclmati napisał(a):Co do wzmacniacza, nie grzeje się?
Powiem szczerze że nie miałem okazji go przetestować na dłuższą metę, po 30 min działania jest ciepły ale nie parzy
W planach teraz tylko jeszcze zmontowanie układu który będzie zabezpieczał akumulator przed wydojeniem z prądu przez webasto i montaż podświetlania przestrzeni nad nogami białymi ledami. Mam nadzieję że zdążę przed zimą
Ostatnio edytowano 16 paź 2013, 23:29 przez mądry, łącznie edytowano 1 raz
Inwestycji ciąg dalszy
. Ostatnio przepalony żarnik skłonił mnie do kompleksowego zajęcia się lampami, więc zostały one rozebrane i wyczyszczone, zostały zregenerowane odbłyśniki i zamontowane nowe żarniki Philipsa. Można powiedzieć że z nocy zrobiłem sobie dzień
. Koszt całej operacji to 650 zł. A oto efekty: (oczywiście zdjęcia tradycyjnie robione tym co było pod ręką czyli telefon) niestety zdjęcia nie oddają efektu...
Mały update pierwszego postu
Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2

Mały update pierwszego postu
matthies napisał(a):już jako druga osoba w ostatnim tygodniu regenerowałeś odbłyśniki. Czy jest na to jakiś chałupniczy sposób??
Niestety ale raczej w warunkach domowych nie jest to możliwe a z racji tego że odbłyśniki poddawane są metalizacji próżniowej, polega to na napylaniu rozgrzanego metalu w próżni. Co ciekawe podobno odbłyśnik regenerowany jest trwalszy od oryginału ponieważ jest dodatkowo zabezpieczany specjalnym lakierem. Regeneracja dwóch odbłyśników w stolicy to koszt 200 zł.
no niestety nie da rady tego zrobić porządnie bez napylenia próżniowo powłoki lustra. Przynajmniej ja o innym sposobie nie słyszałem, a temat ostatnio drążyłem dosyć głęboko.matthies napisał(a):czyli po prostu jakaś polerka nie wchodzi w rachubę, tylko chemia ?
Fajne autko. Szczególnie zazdroszcze nawi
Jaki to koszt i czy dużo z tym zabawy?? Niestety mam tylko schowek :/
PS. Wydech też taki chce
Da się uzyskać delikatne mruczenie samymi końcówkami? Jestem z tego zielony...
PS. Wydech też taki chce
rclmati napisał(a):Jak już miałeś rozebrane lampy to mogłeś środki pomalować
Kolego oczywiście że zostało to uczynione już jakiś czas temu
Zdjęcie środka lampy malowane na czarny mat a zdjęcia na aucie w pierwszym poście
rclmati napisał(a):650 zł to trochę dużo choć nowe lampy to koszt z trzykrotnie większy.
Niby dużo niby nie... generalnie zapłaciłem 200zł za regenerację dwóch odbłyśników i 380 za nowe palniki Philipsa a reszta to koszta operacyjne
Shaarky napisał(a):Fajne autko.
A dziękuję
Shaarky napisał(a):nawi Jaki to koszt i czy dużo z tym zabawy
To wszystko uzależnione jest od tego w jakiej cenie uda Ci się wyrwać graty, 700 zł to chyba takie minimum do realizacji projektu a no i zabawy też trochę przy tym jest ale to sama przyjemność
Szerzej opisałem to tu viewtopic.php?f=28&t=155099&start=20
Shaarky napisał(a):Wydech też taki chce Da się uzyskać delikatne mruczenie samymi końcówkami?
Co do wydechu to nie wiem czy da się go zmienić końcówkami ale u mnie dźwięk po wymianie wydechu w ogóle się nie zmienił...
Shaarky napisał(a):Niestety mam tylko schowek :/
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 21 maja 2012, 12:48
- Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF
OK, na navi mi najmiej zależy, ale zastanawiam się jak działają pozostałe funkcje tego urządzenia np. muze przez bt lub z karty... Bardziej na tym mi zależy, bo navi mam lepszą w telefonie 
Shaarky napisał(a):zastanawiam się jak działają pozostałe funkcje tego urządzenia np. muze przez bt lub z karty.
Generalnie powiem tak, nawigacja działa super, kamera cofania też fajnie działa a co do bt to korzystałem z niego tylko jako zestaw głośnomówiący i dawał radę, muza z karty jak najbardziej śmiga fajnie zaś co do odtwarzacza filmów to plik video nie może być wrzucony w zbyt dobrej jakości ponieważ zaczyna się przycinać. Ja z całokształtu jestem bardzo zadowolony.
A no i dziś modyfikacji ciąg dalszy. Odseparowanie świateł drogowych od mijania uważam za zakończone
film demonstrujący działanie będzie po zamontowaniu świateł dziennych. A plan na światełka jest taki że wykorzystam do nich światła drogowe świecące światłem 30% ich mocy
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)