Mazda6 GY RF 2004 2.0 136KM
Wczoraj...będąc w pracy
postanowiłem wybebeszyć konsolę.
Żarówka w podświetleniu jednego z pokręteł nie działa, poza tym chciałem podpiąć w/w CB i jak już tam wlazłem z rękami to usunąć kable od niedziałającej (no nie do końca, ale to później napiszę) navi.
Wyrwałem kubki z tunelu, osłonę mieszka – ależ syfu znalazłem
Kurz, paprochy, HGW co jeszcze...
Odkręciłem dwie śrubki pod konsolą, odpiąłem zaczepy i ciągnę i ciągnę – wyciągnąć nie mogę
Wykonałem telefon do przyjaciela, po którym rozmontowałem schowek pasażera i odkręciłem schowaną tam śrubę (Magoor
).
Rozłożone:

Wypiąłem kostki i wyciągnąłem konsolę. Żarówka wygląda tak:

Jest to 1,2 w kapturku (może sobie zmienię kolor
)
No ale, że nie mam takowej na podorędziu to grzebię dalej. I co ja pacze?
Jakiś dziwny materiał w środku... No to dawaj go wyciągać –>

WTF sobie myślę
Delikatnie staram się zdjąć ten materiał i co widzę?

Dziwnym materiałem okazała się niemiecka rękawiczka, a w środku urządzenie zwane głośnomówiącym zestawem
Urządzenie działa bez zarzutu – blu2 i głośnik dodatkowy włożony za schowek, nad prawą stopą pasażera.
Rękawiczka – niemiecka precyzja
Ale patent dobry, nic się nie uszkodzi, nie trze
Po tym wszystkim postanowiłem wywalić kable od popsutej navi... Dobre 10m pozwijanych w różnej konfiguracji przewodów wyciągnąłem zza radia. A kiedy już chwilowo nie chciało mi się ich rozplątywać i wyciągać, wymontowałem DVD spod fotela kierowcy – foto gdzieś wcześniej wrzucałem. Co ja pacze? Pod spodem jeden, samotny, maluteńki SPALONY bezpiecznik... Dzisiaj sprawdzę czy cała akcja demontażu "zepsutego" urządzenia nie była niepotrzebną... Ale jeśli włożę nowy bezpiecznik i zadziała to się pochlastam...
Żarówka w podświetleniu jednego z pokręteł nie działa, poza tym chciałem podpiąć w/w CB i jak już tam wlazłem z rękami to usunąć kable od niedziałającej (no nie do końca, ale to później napiszę) navi.
Wyrwałem kubki z tunelu, osłonę mieszka – ależ syfu znalazłem
Odkręciłem dwie śrubki pod konsolą, odpiąłem zaczepy i ciągnę i ciągnę – wyciągnąć nie mogę

Rozłożone:

Wypiąłem kostki i wyciągnąłem konsolę. Żarówka wygląda tak:

Jest to 1,2 w kapturku (może sobie zmienię kolor

No ale, że nie mam takowej na podorędziu to grzebię dalej. I co ja pacze?

WTF sobie myślę

Dziwnym materiałem okazała się niemiecka rękawiczka, a w środku urządzenie zwane głośnomówiącym zestawem

Rękawiczka – niemiecka precyzja

Po tym wszystkim postanowiłem wywalić kable od popsutej navi... Dobre 10m pozwijanych w różnej konfiguracji przewodów wyciągnąłem zza radia. A kiedy już chwilowo nie chciało mi się ich rozplątywać i wyciągać, wymontowałem DVD spod fotela kierowcy – foto gdzieś wcześniej wrzucałem. Co ja pacze? Pod spodem jeden, samotny, maluteńki SPALONY bezpiecznik... Dzisiaj sprawdzę czy cała akcja demontażu "zepsutego" urządzenia nie była niepotrzebną... Ale jeśli włożę nowy bezpiecznik i zadziała to się pochlastam...
Ostatnio edytowano 10 mar 2012, 12:56 przez lukias81, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
pytasz jak można zaniedbaćlukias81 napisał(a):... zastanawiałem się jak TO można zrobić?
To chłopiec jest
dziewczynki zas*ywają się do przodu
Bezpiecznik był od navi – założona jest 5 i jak chciałem wymienić to natychmiast się paliły
10 i 15 też od razu bum robiła... A po założeniu 30 dym poszedł z urządzenia
więcej bezpieczników nie mam, zresztą ten dymek nie wróżył nic dobrego
Wymontowałem navi ostatecznie, tylko te 10m kabli zostawiłem bo w tunelu są głęboko, a poza tym pod radio podpięte – się nie znam, to nie chcę ciąć ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Bezpiecznik był od navi – założona jest 5 i jak chciałem wymienić to natychmiast się paliły
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
s i w y napisał(a):ale się zabryzgał
Kutfffa akurat jadłem jak przeglądałem forum....
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red