Mazda6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej – SPRZEDANA
Oj przykro mi ze chip sie nie powiódł......
moge jedynie stwierdzic ze to barany a nie fachowcy.... Jak ja sie o chipa dopytywalem to od razu byl szerg pytan... Pozniej stwierdzili ze nie polecaja go przy przebiegach pow 180-200 tys bo sie pierniczy ... A sam dpf moze doprowadzic do nerwicy wlasciciela jesli sprytnie sie go nie obejdzie ...
odom napisał(a):Oj przykro mi ze chip sie nie powiódł......
Spoko wyjdziemy z tego na tarczy
To była tylko kwestia czasu. lepiej że zesrało się na hamowni a nie na urlopie.
A co do fachowca to będe go bronił rekami i nogami

-
MACIEK
- Od: 26 paź 2013, 11:27
- Auto: Mazda 6 GY RF-7J '07 GEJSZA by em_dzej
em_dzej napisał(a):Tera na tapecie :Turbina, DPF, Chip
czyli ostatecznie wyszło że przez chip padła turbina i dpf?
rafalmazda6 napisał(a):czyli ostatecznie wyszło że przez chip padła turbina i dpf?
to tak samo jak u mnie ponoć przez chip mam takie problemy z M teraz.

Nie całkiem chyba tak. Turbina przepuszczała podejrzewam wcześniej , moze i od kiedy kupiłem.Ciągnęła równo ,
ale brakowalo dołu. A jak puszczała to olej zawalił DPF , częściej się wypalal. No a na hamowni dokonała żywota B-). Chip mało miał do całości usterki bo go nie było praktycznie
Tapniete z Jeziowego HTC
ale brakowalo dołu. A jak puszczała to olej zawalił DPF , częściej się wypalal. No a na hamowni dokonała żywota B-). Chip mało miał do całości usterki bo go nie było praktycznie
Tapniete z Jeziowego HTC

-
MACIEK
pablo33 napisał(a):Maćku co z Mazdą
No cóż Gejsza otrzymała dziś nowe życie ( znaczy TURBO ), a pozbyła się DPF ( w poniedziałek) ma sie świetnie wrecz doskonale
Ja osobiście jej nie pamiętam w takiej kondycji ( Turbina musiała juz dogorywać od 2 lat co najmniej )
Przy okazji doszło tez nowe łożysko w lewym kole i nastała błoga cisza , wyjęli też "szpaksa" z lewego tylnego kapcia i nic już nie stuka.
W nagrodę Gejsza dostała dzis detalilg wygranymi kosmetykami i jest MIAZGA , co firma to firma

O koszty nie pytajcie bo i tak Wam nie powiem ,ale całe szczeście że już byłem na urlopie bo by była

Ostatnio edytowano 29 lip 2015, 21:42 przez em_dzej, łącznie edytowano 1 raz

-
MACIEK
Łożysko siadło takie JAPOŃSKIE

Ponoć porównywalne z SKF, a było taniejsze
Z wygranych kosmetyków

Dziś użyłem tylko szamponu , który sam w sobie zrobił dużą robotę( nie mam dużego porównania ale było naprawdę dobrze po samym szamponie )
Dołozyłem na szybko QUICK WAX i był opad szczeny , reszty już nie nakładałem bo po co
Tapniete z Jeziowego HTC

Ponoć porównywalne z SKF, a było taniejsze

Z wygranych kosmetyków

Dziś użyłem tylko szamponu , który sam w sobie zrobił dużą robotę( nie mam dużego porównania ale było naprawdę dobrze po samym szamponie )

Dołozyłem na szybko QUICK WAX i był opad szczeny , reszty już nie nakładałem bo po co

Tapniete z Jeziowego HTC

-
MACIEK
em_dzej napisał(a):był opad szczeny
pytam się gdzie zdjęcia?
Popatrz dokładnie czy masz, bo to teraz chyba nr 1 jeśli chodzi o kradzieżmakmarc napisał(a):A ja mam w garażu poliftową GJ SkyActive, ale po co Wam jej zdjęcia

-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Ej no nie obrażcie się że nie ma fotek, jak zakończyłem komorę silnika i wnętrze to był juz mrok :/.
Woskł kładłem na prawie sucho , jakies pojedyńcze kropelki , siadało szybko, po jednym elemencie , potem chwila na oddech i polerka delikatna , efekt bardzo dobry zero jakiś maz czy innych pierdół.
Turbiny wam nie pstryknę bo wyglada tak samo ino lepiej ciągnie
Jutro foty postaram sie uzupełnić
Dopisano 29 lip 2015, 21:49:
Bardzo przykra sprawa z tymi Mazdami
Woskł kładłem na prawie sucho , jakies pojedyńcze kropelki , siadało szybko, po jednym elemencie , potem chwila na oddech i polerka delikatna , efekt bardzo dobry zero jakiś maz czy innych pierdół.
Turbiny wam nie pstryknę bo wyglada tak samo ino lepiej ciągnie

Jutro foty postaram sie uzupełnić
Dopisano 29 lip 2015, 21:49:
xRafalx napisał(a):Popatrz dokładnie czy masz, bo to teraz chyba nr 1 jeśli chodzi o kradzież
Bardzo przykra sprawa z tymi Mazdami

-
MACIEK
Turbo nowe czy regeneracja? Checków już nie wywala?
Na czym stanęła sprawa z chipem? Wgrali po usunięciu DPFa? Jakiś pomiar zrobiony?
Na czym stanęła sprawa z chipem? Wgrali po usunięciu DPFa? Jakiś pomiar zrobiony?
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Za dużo pytań na raz :–).
Turbo używka , stare pójdzie do regeneracji.
Chip w zawieszeniu , teraz testy turbo i wycinki DPF . Po testach pomiar na serii jak jest teraz , wygranie chipa i pomiar.
Tapniete z Jeziowego HTC
Turbo używka , stare pójdzie do regeneracji.
Chip w zawieszeniu , teraz testy turbo i wycinki DPF . Po testach pomiar na serii jak jest teraz , wygranie chipa i pomiar.
Tapniete z Jeziowego HTC

-
MACIEK
I to jest dobry plan
Dobrze, że problemy się skończyły oby bezpowrotnie!
Zadowolenia życzę

Dobrze, że problemy się skończyły oby bezpowrotnie!
Zadowolenia życzę
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
AloHa
Tak oto dziwna przypadłość dopadła Gejszę , coś puka w drzwi/drzwiach kierowcy.
Nie są to stuki jakieś konkretne tylko wkurzające puknięcia pojedyncze, słychać to jak auto zmienia położenie np rusza lup zatrzymuje się lub wchodzi w łuk , jakby boś wisiało i sobie pukało .
Zawieszenie to na 90% nie jest, ponieważ było sprawdzane przy wymianie łożyska, a pukało już wcześniej .
Z ciekawostek jak otworzę drzwi i toczę się samochodem to nic nie puka
Wiem nie mam ostatnio większych zmartwień to se wyszukuję
Mają SZANOWNI KOLEDZY jakieś pomysły co to puka
Tak oto dziwna przypadłość dopadła Gejszę , coś puka w drzwi/drzwiach kierowcy.
Nie są to stuki jakieś konkretne tylko wkurzające puknięcia pojedyncze, słychać to jak auto zmienia położenie np rusza lup zatrzymuje się lub wchodzi w łuk , jakby boś wisiało i sobie pukało .
Zawieszenie to na 90% nie jest, ponieważ było sprawdzane przy wymianie łożyska, a pukało już wcześniej .
Z ciekawostek jak otworzę drzwi i toczę się samochodem to nic nie puka

Wiem nie mam ostatnio większych zmartwień to se wyszukuję
Mają SZANOWNI KOLEDZY jakieś pomysły co to puka

-
MACIEK