Mazda6 GH L5-VE '08 2.5 TOP by Weelkoo – Eibach / 19" 9RR + 18" Work / 2x Lip / Sebring / Folia
Piękne auto! 19" + lekka gleba = ideał 

Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Tym razem gadżetowo
Uchwytu uniwersalnego szukałem dla telefonów 5~6", postanowiłem jednak kupić coś co nie będzie przytwierdzone do szyby tak by pusty uchwyt nie rzucał się w oczy a zamontowany telefon nie przesłaniał widoku i był wygodniej położony. Wybór padł więc na Kenu Airframe+.
Na razie kilka zdjęć, więcej napiszę jak chwilę z nim pojeżdżę
więcej zdjęć: http://imgur.com/a/0hVsv#0
Na razie kilka zdjęć, więcej napiszę jak chwilę z nim pojeżdżę
więcej zdjęć: http://imgur.com/a/0hVsv#0
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
no więc tak, w kwestii uchwytu bo przez weekend miałem możliwość sprawdzić go w akcji – w przypadku mojego OnePlus One goły telefon trzyma przywoicie, w gumowym etui chwyt jest jednak pewniejszy – w trakcie jazdy bez różnicy, telefon ani drgnie, czuć jednak w ręce że matowe (i bardzo nietypowe) wykończenie plecków OPO nie jest trzymane tak mocno przez gumowe uchwyty. Moja stara Xperia Z2 trzyma pewnie niezależnie od tego czy jest goła czy w etui (tu akurat Spigen). Ułożenie telefonu jest bardzo wygodne, zarówno w kwestii obsługi jak i odczytu informacji z wyświetlacza. Na minus – zarówno montaż telefonu jak i demontaż trzeba mimo wszystko przeprowadzić z użyciem dwóch rąk – jedną trzeba przytrzymywać uchwyt by go nie przesunąć (przy montażu) lub wyciągnąć (przy demontażu). Ogólnie polecam, uchwyt bez telefonu jest praktycznie niezauważalny, w użytkowaniu naprawdę wygodny i pewny 
Dodatkowo w weekend Mazda uświadczyła prawdziwie zimowych warunków, jak na złość – dopiero po konkursie – ale myślę, że coś z ustrzelonych przez weekend zdjęć wykorzysta się w niedalekiej przyszłości, bo kilka nieprzesadzonych HDR jest wyciągniętych co widać również poniżej

Dodatkowo w weekend Mazda uświadczyła prawdziwie zimowych warunków, jak na złość – dopiero po konkursie – ale myślę, że coś z ustrzelonych przez weekend zdjęć wykorzysta się w niedalekiej przyszłości, bo kilka nieprzesadzonych HDR jest wyciągniętych co widać również poniżej
Świetne zdjęcia zawodowo je robisz czy tak dla fanu??
- Od: 24 wrz 2014, 09:44
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Turbo
No to ładnie wychodzą muszę przyznać świetne zdjęcia, powodzenia 

- Od: 24 wrz 2014, 09:44
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Turbo
Ooooo..... właśnie zaj**ałem szczęką w biurko, bo tak mi odpadła.
Ale rewelacyjne foty. Jeśli chodzi o wnętrze auta – jak z jakiegoś katalogu, 100% pro.
A jeśli chodzi o te śniegowe HDRy...no masakra, mają w sobie to coś, są magiczne! Szkoda, że nie udało się przed konkursem, ponieważ byłby to bankowy zwycięzca! Z kolei jeśli czaisz się na konkurs z HDRami – masz mój głos....a foty rewelacyjne, ciekawi mnie jak Ty to robisz
P.S. piękne niebo i gwiazdy, dobra robota....nie każdy umie je tak uwidocznić na fotach !
Ale rewelacyjne foty. Jeśli chodzi o wnętrze auta – jak z jakiegoś katalogu, 100% pro.
A jeśli chodzi o te śniegowe HDRy...no masakra, mają w sobie to coś, są magiczne! Szkoda, że nie udało się przed konkursem, ponieważ byłby to bankowy zwycięzca! Z kolei jeśli czaisz się na konkurs z HDRami – masz mój głos....a foty rewelacyjne, ciekawi mnie jak Ty to robisz
P.S. piękne niebo i gwiazdy, dobra robota....nie każdy umie je tak uwidocznić na fotach !
Weelkoo napisał(a):Kenu Airframe+
Zmyślne to. Też nie lubię montowanych na szybie, bo wg mnie strasznie szpecą, a po drugie po jakimś czasie, gdy zdejmiesz – ślad na szybie np. gdy lekko zaparauje czy cokolwiek. Tylko trochę drogie jak na kawałek plastiku
Zdjęcia pro. Gdyby były w konkursie, to głos bym oddał
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
dzięki wszystkim, mi też się podobają
kilka osób pytało na priv, napiszę więc tu – zdjęcia nie są niczym szczególnym robione, prosty model bezlusterkowca Sony (NEX-5R) i w miarę jasne obiektywy – do zrobienia każdym aparatem mającym matrycę większą niż w smartfonie i tryb manualny, przy tych nocnych z gwiazdami przydaje się jeszcze jasny obiektyw
a dziś pocztą dotarła przesyłka z Mazda Polska, a w niej...
można spróbować na Aliexpress – chińczyki mają podróbki za ~5$ z wysyłką
a dziś pocztą dotarła przesyłka z Mazda Polska, a w niej...
zemoj napisał(a):Tylko trochę drogie jak na kawałek plastiku
można spróbować na Aliexpress – chińczyki mają podróbki za ~5$ z wysyłką
Nie tutaj o takich sprawach
uznajmy, że wszedł do Wydziału Komunikacji w odpowiednim momencie ...
-
makmarc
makmarc napisał(a):uznajmy, że wszedł do Wydziału Komunikacji w odpowiednim momencie ...
Mniej więcej o coś takiego mi chodziło
Kiedyś też miałem fajną rejestrację i "szczęście przy losowym wyborze numerów"
Ja miałem przy swojej pierwszej 323 F szczęście ale tylko do numeru rejestracyjnego. Miałem wtedy około 25 lat a numer 32325
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
ostatnia fota jak pocztówka 

- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Kolejny gadżet dziś dotarł, tym razem ELM327 na BT od VGate
sprawdziłem na szybko, konfiguracja bezproblemowa, z Torque Pro działa należycie, jest na tyle mały że nie koliduje z nogami a dzięki włącznikowi może być podpięty cały czas (po 30min bezczynności sam się wyłącza, włącza się go poprzez wciśnięcie widocznego przycisku). Zakupiony w sumie by odczytać błąd w Mondeo teścia, na stałe zagości w M6 jednak
sprawdziłem na szybko, konfiguracja bezproblemowa, z Torque Pro działa należycie, jest na tyle mały że nie koliduje z nogami a dzięki włącznikowi może być podpięty cały czas (po 30min bezczynności sam się wyłącza, włącza się go poprzez wciśnięcie widocznego przycisku). Zakupiony w sumie by odczytać błąd w Mondeo teścia, na stałe zagości w M6 jednak